@Aga85 a na wyjścia coś zamykanego byś poleciła? do tej pory nie miałam i dawałem na wyjściach dać dzieciom pić z dostępnych naczyń, ale jak zostawiam dziecko u kogoś to widzę, że to problem. Gdzieś czytałam, że te kubki 360 też podobno są niezdrowe i nie wiem czy w ogóle zgłębiać temat na ile to istotne i co wybrać.
u nas sie jakos nie sprawdzil ten 360.. o tak mokre wszystko bylo.. najczesciej dawalismy ze slomka otwoerana taki tylko zmieniac trzeba bylo co jakis czas
Proszę o poradę. Moją 3 letnia wnuczka tydzień temu przechodziła jelitówkę.Bardo zraziła się oddawaniem luźnych kupekI teraz ma jakąś traumę chyba, bo wstrzymuje od niedzieli kupę Męczy i płacze całymi dniami boi się puścić kupę,a brzuszek i pupa bolą Czopki nie pogły. Dzisiaj lekarka zleciła xennę podałyśmy o15 ,ale dalej nic Co można jeszcze zrobić.
u nas królują bidony "sportowe". Teraz tylko bym chciała powoli uczyć z czegoś pić Stacha, no i do jedzenia innego go "przymusić"... Z doidy kiedyś dostawał zupkę czy przecier nasz jakiś. Ale dziad niezainteresowany pochłanianiem niczego, poza mlekiem. Ewentualnie papier, ooo!
@Aga85, A od jakiego wieku sprawdziłby się reflo? Miał ktoś może taki Koleżanka wprowadzała jako pierwszy kubek, po karmieniu piersią oko 7 m.że . Ale pewnie zależy od dziecka
mam rozbieżne dane odnośnie USG bioderek- w rejestracji kobieta stwierdziła że dziecko ma mieć skończone 4tyg i w sumie dała termin tak że mała będzie miała 5 tyg i 2dni, a w innym źródle było że robi się między 6 a 12tyg - i teraz nie wiem czy przesunąć termin czy tak może być (wolałabym zostawić jeśli termin jest ok) wie ktoś coś pewnego?
@minka ja bylam jak maly mial 7 tyg i mial USG, nastepna wizyta dwa mies po pierwszej. Tez stawy ma ok. Nie pamietam jak dalej bylo u starszych, ale chyba ok pol roku i potem jak juz same dobrze chodza. Jak corka miala dysplazje, to srednio co 2 mies chodzilam dopoki sie nie wyleczyla.
Komentarz
Moją 3 letnia wnuczka tydzień temu przechodziła jelitówkę.Bardo zraziła się oddawaniem luźnych kupekI teraz ma jakąś traumę chyba, bo wstrzymuje od niedzieli kupę
Męczy i płacze całymi dniami boi się puścić kupę,a brzuszek i pupa bolą
Czopki nie pogły. Dzisiaj lekarka zleciła xennę podałyśmy o15 ,ale dalej nic
Co można jeszcze zrobić.
http://doidycup.pl
Nie kupowalam nigdy żadnego cud kubka. Zwykla szklanka lub plastikowy kubek i juz;)