nie wiem bo ciagle przesuwana ze wzgledu na przesuwanie wizyty w patologii noworodka.. stefan przy zabiegu mial w srodku normy.. wtedy jwszcze nic nie jedli ale maja caly czas inofer i actiferol
Niestety, rozszerzanie diety wiąże się częściej ze spadkiem żelaza, niż z jego wzrostem. Zbadać trzeba na świeżo i jak dobra morfologia, to bym rozważała stopniowe zmniejszanie suplementacji. Może z kupami będzie łatwiej bez tego żelaza.
2-letnia córka już 2,5 tyg kaszle. Raczej suchy kaszel, głównie jak śpi, po wstaniu lub jak się zmęczy. Osłuchowo czysto. Nie ma innych objawów. Jak to leczyć? Inhalacje nie pomagają... Okulistka ostatnio stwierdziła u niej alergię na pyłki, może dlatego kaszle? Ale na spaniu tylko? Czy pasożyty? Mam mętlik w głowie...
@gabriela takie objawy miala corka przy astmie. Na noc pomogl Montessan, a oprocz tego sterydy wziewne, ale leki ustawiala alergolog. Moze u Twojej corki byc cos zupelnie innego, a objawy zbiezne.
@mamuma dzięki, ale obyś nie miała racji. W czerwcu mamy wizytę u dermatologa, ze względu na alergie pokarmowe, więc zobaczymy gdzie nas dalej skieruje. Córka nigdy nie miała chorych dróg oddechowych, nie brała antybiotyków, szczepień. No ale mimo wszystko coś jest nie halo
@gabriela owocnych poszukiwan. Jeszcze moge podpowiedziec, popatrz w kalendarz pylenia i mozesz sobie zapisywac kiedy corka kaszle i co wtedy pyli. Jesli ma alergie pokarmowa, to moze tez zaczac miec wziewna. Ok 1 kwietnia zaczela pylic brzoza, moja corka od razu zareagowala kaszlem, na szczescie po wziewach przeszlo i obylo sie bez lekarza. Moze akurat cos pyli co nie sluzy Twojej corce.
Przyznam, że u żadnego ze swoich nie zaobserwowałam. Poza momentem, gdy zasypiają - wtedy, w chwili gdy są na granicy czuwania i snu, czasem nimi szarpnie taki skurcz całego ciała. Szczególnie po aktywnym dniu. Jak masz możliwość zapytać lekarza przy okazji, to bym zapytała. Warto przyobserwować, czy te wzdrygania są połączone z jakimiś innymi objawami lub występują w jakiś specyficznych sytuacjach.
@mamlu, obserwuj, jak pisała Katarzyna w jakich okolicznościach i jak często to się dzieje, jak Ci się uda to nagraj i pokaż pediatrze lub neurologowi.
Moj syn tak mial jak siku robil. Teraz ma 4 lata i ostatnio robil na nocnik i tez widzialam, ze go zatelepalo. Mozesz zobaczyc po wzdrygnieciu, czy pieluszka jest ciepla.
@Katarzyna, paluszki mi własne swoje dziecko zajada, nie ssie kciuka, tylko pozostałe palce wciąga. Czy On może juz mieć jakies dolegliwości związane z zabkowaniem? Jak Mu masujemy.dziasla, to widac, ze jest Mu lepiej.
Jozek ma 3 mce i jest pierwszym moim dzieckiem bedacym na piersi ktore przesypia od m-ca noce.. normalnie nie wiem jak sie w tym odnalezc Nastawialam sie na co najmniej rok niespania a on taki.
A tak serio, stresuje mnie to bo mam juz dlugie przerwy w karmieniu i troche mi laktacja siada przez to a on wkracza za chwile w wieksze potrzeby.
Czy ten femaltiker czy cos takiego pomoze mi rzeczywiscie na produkcje? Nigdy nic nie bralam a zaciekawilo mnie to ze u @MAFJa skuteczne bardzo.
Jak Ci nie potrzebne mleko na zapasy, to nie ważne, jaki laktator, ważna stymulacja. Kwestia kluczowa - czy laktator wytwarza podciśnienie. Może zapomniałaś, jak go prawidłowo składać i nie działa?
O wlasnie to Katarzyna, jakbys siedziala obok mnie i widziala
Nie zasysal sie na piersi i wobec tego nie dzialal. Ale przyjrzalam sie i bylam pewna ze dobrze zlozylam.. moze podejme probe. A takie "odciaganie" reczne np 5 min w nocy cokolwiek da. Czy to o wiele za mało?
jakies nieprzemyslane to karmienie piersia.. matka i dzieci gotowe do przesypiania nocy ale cycki nie wiedza ze maja w dzien produkowac normalnie. wkurzajace to jest! juz nie mowiac ze nie wiedza ze maja trojke do wykarmienia i ciagle trzeba za nie myslec.. a taka mundra ta natura niby.
Komentarz
Moze akurat cos pyli co nie sluzy Twojej corce.
Mozesz zobaczyc po wzdrygnieciu, czy pieluszka jest ciepla.
(ratunku, nie, ma dopiero 2 miesiące)
Moj tez ostatnio namietnie ssie piąstki. Dzieki temu duzo mniej placze. Leży i tylko ciamkanie slychac
Jozek ma 3 mce i jest pierwszym moim dzieckiem bedacym na piersi ktore przesypia od m-ca noce.. normalnie nie wiem jak sie w tym odnalezc Nastawialam sie na co najmniej rok niespania a on taki.
A tak serio, stresuje mnie to bo mam juz dlugie przerwy w karmieniu i troche mi laktacja siada przez to a on wkracza za chwile w wieksze potrzeby.
Czy ten femaltiker czy cos takiego pomoze mi rzeczywiscie na produkcje? Nigdy nic nie bralam a zaciekawilo mnie to ze u @MAFJa skuteczne bardzo.
Tylko ja mam jedynie reczny laktator i cos nie umialam juz nim odciagac ..
Nie zasysal sie na piersi i wobec tego nie dzialal. Ale przyjrzalam sie i bylam pewna ze dobrze zlozylam.. moze podejme probe.
A takie "odciaganie" reczne np 5 min w nocy cokolwiek da. Czy to o wiele za mało?