To sprawdź, jak masz włożony taki mały okrągły gumowy wentylek. Powinien być od dołu, od strony butelki, gwiazdką do góry. Często dziewczyny wkładają od góry, od strony tłoka. Wtedy nie wytwarza się podciśnienie przy pompowaniu.
moi chorzy. katar masakryczny. odkurzacz nie chce odetkac naeet.. stefek tak wyl przerazony tym ze oddechu zlapac nie moze i jeszcze bardziej odkurAczem ze ledwo go uspokoilam.nasivin dalam. nie wiem czy zadzialal. trojaczkom jeszcze nigdy nie musialam dawac. to lanie mleka do nosa stosuje ale srednio skuteczne.. czy po takim polaniu oddciagac odkurzaczem czy zostawic? prosze o szybka odpowiedz bo za pol hodziny karmienie i potem trza bedziw uspic towarzystwo..
Lanie mleka to raczej odkażająco...ale katar schodzi z zatok,więc ja bym odciągneła. A najlepiej psiknąć nasivinem,odczekać z 10 minut i odciągnąć. Jeśli nie macie alergii wziewnych to wspomagająco polecam olejek sosnowy+ eukaliptusowy albo jeszcze lepiej Inhalol https://www.doz.pl/apteka/p5799-Inhalol_krople_do_inhalacji_10_g kilka kropli na mokra pieluszkę/ręcznik i na grzejnik-żeby się zapach roznosił po całym pokoju.
Goraczka 39 u 3 miesiecznego dziecka. Wytrzyma do rana czy powinien dostac lek? Wyjechalismy i jestesmy u tesciow, nie wzielam nic na goraczke..zastanawiam sie czy powinnam meza budzic i wysylac w nocy do apteki?
U nas wydawałoby się że J. (5mcy) skończył wreszcie (po prawie 3tyg) RSV... no to go wzięłam na cały dzień na dwór (zawody sportowe). Kolejnego dnia budzi się z kaszelem... no nie mam sił (no znajdę jakieś... ale rozumiecie, ręce opadają)... czy to może być alergiczny? To jest średni kaszel ani za bardzo mokry, ani suchy. Dopada go w pozycji na plecach. W nocy go raczej nie ma tylko nad ranem.
Położna środowiskowa zwróciła uwagę że M (11dni) ma opuchnięte (chyba użyła innego słowa) gruczoły piersiowe (wiem że to może być, że to przez moje hormony itp) ale pytanie czy trzeba coś z tym robić? Ona sugerowała okłady coś było chyba o smarowaniu i spirytusie salicylowym, ale po pierwsze nie zapisałam i nie jestem pewna co miałam robić dokładnie, i drugie-czy faktycznie to niezbędne-czy samo nie może sobie zejść -wolałabym, bo młoda nie przepada za chłodzeniem, szybko czkawke dostaje Przy okazji się pochwalę że przez tydzień od wyjścia ze szpitala przybyło jej 350g czyli ma 260g więcej niż przy urodzeniu
Po infekcjaach i 3 msc moze kaszlec. U nas Manka kaszlala strasznie 4 msc. Osluchowo byla ok, humor super, tylko od wieczora zwijala sie z kaszlu w klebek. Nad ranem szczegolnie mocno. W koncu minelo. W najbardziej meczacych atakach kaszlu mialam jej raz ventolin zapodac.
Dzięki, tak mi się wydawało że gdzieś czytałam że to fizjologiczne i przechodzi, ale nie mogłam na szybko znaleźć a jak ona tak rzuciła o okladach że wolałam się upewnić
Dzieki @chabrowa bez wiekszych zmian. Nocki bezkaszlowe, zreszta spi na brzuchu... poranki już takie niefajnie. Im dalej wieczora tym mniej wydzieliny. Nebulizujemy i odklepujemy. Nos raczej pusty.
A polecicie coś na usuwanie wydzieliny z ucha? Jakiś spray czy coś? Jesteśmy po zapaleniu ucha u Zofii (pierwszy antybol niestety), kupiliśmy wziernik, ucho już zagojone, ale duża ilość woskowiny która jej przeszkadza - przy ziewaniu ucho jej się przytyka.
Heh, mój 8miesięczniak własnie nie je nic za bardzo poza cycem, a tu nowy lokator i mleka mniej... Wiem, wiem, albo będzie jadł częściej, albo się w końcu przekona do czegoś pozacycowego, ale na razie jestem w fazie martwienia się różnymi aspektami tej ciąży...
Komentarz
Poloze dzieci spac i sprawdze ten laktator.. ie czasu mam odciagac?
@MAFJa ja musze wczesniej. Moj zasypia miedzy 21i22 i o 5 to juz na karmienie sie budzi wiec musze gdzies ok 2..
A najlepiej psiknąć nasivinem,odczekać z 10 minut i odciągnąć.
Jeśli nie macie alergii wziewnych to wspomagająco polecam olejek sosnowy+ eukaliptusowy albo jeszcze lepiej Inhalol
https://www.doz.pl/apteka/p5799-Inhalol_krople_do_inhalacji_10_g kilka kropli na mokra pieluszkę/ręcznik i na grzejnik-żeby się zapach roznosił po całym pokoju.
Goraczka 39 u 3 miesiecznego dziecka. Wytrzyma do rana czy powinien dostac lek? Wyjechalismy i jestesmy u tesciow, nie wzielam nic na goraczke..zastanawiam sie czy powinnam meza budzic i wysylac w nocy do apteki?
Goraczka z zębow.
To jest średni kaszel ani za bardzo mokry, ani suchy. Dopada go w pozycji na plecach. W nocy go raczej nie ma tylko nad ranem.
Przy okazji się pochwalę że przez tydzień od wyjścia ze szpitala przybyło jej 350g czyli ma 260g więcej niż przy urodzeniu
nic nie robiłam,samo przeszło.
Jak sobie pomóc- clotrimazolem ( piersi rzecz jasna)? Aftin już nie działa.
A polecicie coś na usuwanie wydzieliny z ucha? Jakiś spray czy coś?
Jesteśmy po zapaleniu ucha u Zofii (pierwszy antybol niestety), kupiliśmy wziernik, ucho już zagojone, ale duża ilość woskowiny która jej przeszkadza - przy ziewaniu ucho jej się przytyka.
Jeśli nie ma zaparć, to się mie przejmuj. Jeśli ma, to warto dopajać.