Baby blues przejdzie, depresja nie przejdzie. Obserwowac. Jak będzie sie poprawiac, lagodzic po odpoczynku i przyjemnosciach, to stosować te srodki. Jak bedzie sie nasilac i nie znajdziesz w niczym pocieszenia, to szukac pomocy.
tylko floractil (krople) trzeba w lodówce trzymać w odróżnieniu od dicofloru chyba... I za każdym razem trochę odczekać, żeby się ogrzal i można bylo wymieszać, bo jest na oliwie i w niskiej temperaturze tężeje...
loggic30 (to samo co Dicoflor,ale w kapsułkach - u mnie po tych 'suchych' rozrobionyvh w mleku jest zdecydowanie lepszy efekt,niż po gotowych kroplach)
latopic - bardzo Ok.
@olgal u nas po antybolu to trzeba było cały czas podawać probiotyki i to duuuuuzo. (Np loggic 60 mu podaje).
@ewap mocz sprawdziliście? Choć jak je normalnie inne rzeczy,to prwnie Ok
@gabriela u nas na anemię szybko pomógł actiferol (bez żadnych skutków ubocznych) podawany z sokiem z pomarańczy i mozna sok z pokrzywy (teraz chyba sezon na własne zbiory?) -tez mieszkałam z sokiem z pomarańczy,zeby łyknął.
W aptece mieli trilac plus forte z tych bez laktozy i nie wiem czy dlatego czy nie ale na razie jest to,że zamiast kilku śluzowato-biegunkowych nie robi od paru dni wcale. Zaczęłam też suplementować sobie magnez bo jakiś czas nie brałam,chyba to też ma znaczenie przy tych brzydkich kupach niemowląt karmionych piersią.
Ktoś tu pisał,że suplementacja reguluje te kupy. Jeszcze co do przeczyszczajacych wlasciwosci magnezu to na pewno taką ma postać cytrynianu magnezu. Zależy jaki preparat się kupi. Inne raczej nie przeczyszczają.
Moj ma niedlugo 5 msc, tez jezyk wystawia. Wedlug mnie to gmera tym jezykiem po dziaslach, bo jedynki na dole sie szykuja. Moze ktos cos napisze w temacie, bo nie przypuszczalam, ze to moze byc problem.
Jak masz nabiał z wiejskiego mleka, to bym próbowała. To, co można dostać w sklepie jest marnej bardzo jakości - wszystko wysoko przetworzone i wystandaryzowane
@mamuma kiedys slyszalam ze moze to byc zwiazane z jakims obnizonym napieciem miesniowym ale nie wiem wlasnie kiedy to rozwazac a kiedy to wlasnie zwiazane z zabawą..
Błagam was dziewczyny, przecież się wam maluszki szykują do mówienia. To takie pierwsze wprawki do gaworzenia są. Przy osłabionym napięciu taki maluch nie utrzyma zabawki,nie utrzyma główki,nie lubi się ruszać,jest bardziej wiotki,ma problemy z przełykaniem itd. Wy byście to wyłapały na pewno już wcześniej,jesteście doświadczone.
Znajoma (w zasadzie córka naszej opiekunki) ma stres o wagę synka -położna środowiskowa wyraziła się że "nie jest źle ale też nie dobrze" czy coś o takim znaczeniu... wcześniak z 36tc, Apgar 10, bez inkubatora, karmiony piersią. Waga urodzeniowa 2800g, spadek do 2500g prawie -teraz ma 3tygodnie i ok 2900g -wydaje mi się że jeszcze w normie ale może się mylę? Kobieta ma zakręcone już -dzisiaj zawiozła mleko swoje do zbadania czy nie za chude -moim zdaniem bez sensu ale też może się mylę? Mały ponoć ulewa, ale bez przesady, mleka jest dużo. mi przyszło do głowy żeby skonsultować z sensownym doradcą laktacyjnym i ewentualnie można spróbować odciągnąć przed karmieniem ten wodnity bardziej żeby napijał się tym tłustym bardziej, ale nie wiem, bo nie zgłębiałam wiedzy w te stronę i tylko tyle co pamiętam z tego co tu przeczytałam
no ja wiem... ale jeśli tej dziewczynie na głowę dobrze zrobi że maluch przybierze w kolejnym tygodniu trochę znaczniej - to może warto - szczególnie że u nas to do upałów daleko (bardzo daleko - raz na tydzień jakaś temp w okolicach 25 - a tak to max koło 20... niestety) bo podobno kobieta ma przerost zachowań pt "czy na pewno oddycha bo śpi trochę dłużej", "jęknął - na pewno jest głodny" itp - ja nie wyśmiewam, bo rozumiem że po poronieniu i teraz z wcześniakiem to może, hormony itd - ale się zamęczy strasznie tym zamartwianiem... więc się zastanawiam co mogę pomóc - szczególnie że opiekunka przychodzi i zarzuca mnie co dziennie opowieściami z pytaniem co myślę...
Komentarz
vivomixx (drogi,ale dobry)
loggic30 (to samo co Dicoflor,ale w kapsułkach - u mnie po tych 'suchych' rozrobionyvh w mleku jest zdecydowanie lepszy efekt,niż po gotowych kroplach)
latopic - bardzo Ok.
@olgal u nas po antybolu to trzeba było cały czas podawać probiotyki i to duuuuuzo. (Np loggic 60 mu podaje).
@ewap mocz sprawdziliście? Choć jak je normalnie inne rzeczy,to prwnie Ok
Zaczęłam też suplementować sobie magnez bo jakiś czas nie brałam,chyba to też ma znaczenie przy tych brzydkich kupach niemowląt karmionych piersią.
Jeszcze co do przeczyszczajacych wlasciwosci magnezu to na pewno taką ma postać cytrynianu magnezu. Zależy jaki preparat się kupi.
Inne raczej nie przeczyszczają.
Moze ktos cos napisze w temacie, bo nie przypuszczalam, ze to moze byc problem.
To takie pierwsze wprawki do gaworzenia są.
Przy osłabionym napięciu taki maluch nie utrzyma zabawki,nie utrzyma główki,nie lubi się ruszać,jest bardziej wiotki,ma problemy z przełykaniem itd.
Wy byście to wyłapały na pewno już wcześniej,jesteście doświadczone.
bo podobno kobieta ma przerost zachowań pt "czy na pewno oddycha bo śpi trochę dłużej", "jęknął - na pewno jest głodny" itp - ja nie wyśmiewam, bo rozumiem że po poronieniu i teraz z wcześniakiem to może, hormony itd - ale się zamęczy strasznie tym zamartwianiem... więc się zastanawiam co mogę pomóc - szczególnie że opiekunka przychodzi i zarzuca mnie co dziennie opowieściami z pytaniem co myślę...