ale ja chyba nie chce wstepować do tej wspólnoty, za dużo złego słyszałam, dusiłabym sie tam i za dużo to czasu by wymagało, czasu, którego i tak nie mamy wiel...
zastanawiałam sie troche i nie wiem....ale po tym co przeczytałam o noekatechumenacie, to nie chce........
poza tym tez to dojeżdzanie, załatwianie opieki nad dziećmi.....no i 3 razy w tyg. za dużo dla nas....NO i ja boje sie takiego uwikłania, ja wolny duch jestem...:):)
no nie wiem czy nie zobowiązują, co innego słyszałam, poza tym nie powiedziałabym, że czuje sie osamotniona, to za duzo powiedziane, to raczej moja niemozność przystosowania sie do srodowiska do którego sie przeprowadziłam....mieszkałam w bloku całe zycie, szło sie do sklepu , na plac zabaw z dzieckiem i wszędzie byli ludzie, znajomi, a tu wychodzisz i nic, szczere pole a dalej ewentualnie sąsiedzi,szukajacy sensacji.......Wiedzący o mnie "wszystko" co powiedziała im moja chora swego czasu psychicznie babcia....ale to juz inna bajka....
Wspólnota Na Wzgórzach zaczyna Katechezy Zwiastowania. Głosi Ekipa J.Tatarkiewicz i ks. Nikos Skuras. Początek 23 kwietnia w poniedziałek o 19.15. Później
w czwartki i poniedziałki o tej samej porze. Jeśli macie kogoś chętnego to
bardzo ZAPRASZAMY. W niedzielę za tydzień wszystkie homilie na Mszach
św. w kościele Na Wzgórzach głosi ks. Nikos Skuras z ekipy. Zapraszamy!
Komentarz
Poza tym katechezy do niczego nie zobowiązują, a dobrze czasem posłuchać wierzących ludzi.
aga-p .... nie moj jak moj syn nie zakladaj z gory
idz na katechezy i sama zobacz. Tylu tutaj z Neo i jakos nikt nie gryzie itd
Wspólnota Na Wzgórzach zaczyna Katechezy Zwiastowania. Głosi Ekipa J.Tatarkiewicz
i ks. Nikos Skuras. Początek 23 kwietnia w poniedziałek o 19.15. Później
w czwartki i poniedziałki o tej samej porze. Jeśli macie kogoś chętnego to
bardzo ZAPRASZAMY. W niedzielę za tydzień wszystkie homilie na Mszach
św. w kościele Na Wzgórzach głosi ks. Nikos Skuras z ekipy. Zapraszamy!
B-)
Dokładnie łał!!!! Też się cieszę i też będę słuchać.
poniedziałki i czwartki o 19;30 w dolnym kościele
start w poniedziałek 14.02
Toruń Józefa poniedziałki i czwartki 19.30