Prosze o pomoc w kiszeniu ogorkow . Mam takie male ktore niby jeszcze beda do kiszenia ale nie mam ani kopru wloskiego ani chrzanu ... no moze chrzan skombinuje . Jakis zamiennik kopru ??? I dobry przepis zeby wyszly bo nigdy tak pozno nie kisilam no ale dopiero co wrocilam do Polski a chce zeby tą garsc co mam wykorzystac i nie zmarnowac
Mam dwa ponad pólkilowe mleka skondensowane słodzone ważne do 4.10. Czy mogę zamrozić taką puszkę? Nie wybuchnie mi to w zamrażarce? Da się użyć po rozmrożeniu???
Co z sowami?dostalam trochę ale nie wiem czy ktoś w tej rodzinie jest to w stanie strawić w formie smażonej w mące? Można jakaś zupę czy sosik mniej tłusto? A po drugie mam fgar ugotowanych ziemniakow z weekendu.. co można?
Z ziemniakow, to możesz klasyka kopytka. Mozesz tez przesmażyć na patelni i z jajem sadzonym. Mozesz je przerobić na zapiekankę. Ja znam dwie, jadlam i lubię.
Ziemniaki w talarki, na to podduszona cebula, trochę sera żółtego, ziemniaki, cebula itd, na wierzch ser i zapiec.
Ziemniaki w talarki, na to trochę sera, ziemniakiz trochę sera, zalac śmietanka i serem posypac, zapiec.
Aaaa. Kanie są pyszne, sowy to bym raczej nie strawila w żadnej wersji. Kanie najbardziej lubię usmażone po prostu na maśle i posolone, bez mąki. Tylko zawsze mam trochę stracha, czy to na pewno była kania i jak minie 8h od zjedzenia, to dopiero wtedy mogę odetchnąć z ulgą...
@monikaN Czy cebula do zapiekanki może być podduszona z sowami?czy te ziemniaki poza tym ze ugotowane nic nie trzeba z nimi? Zapiekanki będzie raczej za dużo.. czy będzie zjadliwa jutro??
@In Spe robisz kimchi sama w domu? Poddałabyś przepis? Bo byłam wlasnie w sklepie azjatyckim, kupiłam obłędnie dobre kimchi, ale cena tez obłędna, prawie 6 euro za 200 gram...
@monikaN Czy cebula do zapiekanki może być podduszona z sowami?czy te ziemniaki poza tym ze ugotowane nic nie trzeba z nimi? Zapiekanki będzie raczej za dużo.. czy będzie zjadliwa jutro??
Nie mam pojęcia czy z grzybami, to będzie dobre, nie dodawalam nigdy. Nic, pokroić tylko. Jutro podgrzejesz, dosypiesz świeżym serem i będzie pyszna.
Ta drugą ze smietanka, to kilka dni nie raz jem, wyciagam o podgrzewam na patelni.
Komentarz
Mrozic można mnostwo rzeczy.
Z ziemniakow, to możesz klasyka kopytka.
Mozesz tez przesmażyć na patelni i z jajem sadzonym.
Mozesz je przerobić na zapiekankę.
Ja znam dwie, jadlam i lubię.
Ziemniaki w talarki, na to podduszona cebula, trochę sera żółtego, ziemniaki, cebula itd, na wierzch ser i zapiec.
Ziemniaki w talarki, na to trochę sera, ziemniakiz trochę sera, zalac śmietanka i serem posypac, zapiec.
Zapiekanki dość kaloryczne.
Nic, pokroić tylko.
Jutro podgrzejesz, dosypiesz świeżym serem i będzie pyszna.
Ta drugą ze smietanka, to kilka dni nie raz jem, wyciagam o podgrzewam na patelni.