Podobnie jak Sylwunia podbijam pytanie o wymiary tego ojca rodziny
mamy sporo rzeczy, z których małż "wyrósł" albo po prostu nie nosi
a gospodarstwo domowe też potrzebne? jakieś kubeczki, filiżaneczki? ale to ciężkie paczki będą - więc wysłanie drogo wyjdzie lepiej pozbierać wśród osób z okolic i dowieść może do Origamów ???
Moja delikatna sugestia, to by nie wydawać pieniędzy, które zostały zebrane, na opłacenie przesyłek. Wg mnie szkoda. Taka rodzina ma wielkie potrzeby i liczy się każdy pieniądz. Poza tym warto by ew. wydatki skonsultować z panią z Tczewa, ona będzie wiedziała, co jest najbardziej potrzebne i co ew. by chciała mieć. Tak też myślę, czy kołyska przy innych małych dzieciach to dobry wybór. Szybko dziecko z niej wyrasta, a łóżeczko stanowi lepsze zabiezpieczenie przed chodzącymi maluchach.
Sylwia dziś była i ustaliła, że jedną z kluczowych potrzeb jest pralka - choćby używana ale na chodzie.
Oni tak naprawdę nic nie mają, żadnego własnego dorobku, póki mieszkali u teściów to korzystali z ich rzeczy, teraz po opłaceniu mieszkania brakuje często nawet na jedzenie.
Najstarszy ma już załatwione obiady w szkole.
Tak, że ten Wasz festiwal pomysłów jest bardzo cenny, bo i artykuły gospodarstwa domowego się przydadzą i leki dla dzieci na pewno również.
Ja ten wózek dostarczę tam na miejsce, dam znać kiedy to też mi podpowiecie, czy do nich osobiście czy do kogoś kto im przekaże. Fajnie bo mój mąż 190.
Poczekajcie ja mam też drewniane łóżeczko, muszę dopytać męża, raczej jeszcze jest to byśmy to wszystko dostarczyli.
[cite] Monika73:[/cite]Agnieszko - idzie paczka do Ciebie - może zobacz , co Ci się przyda , a czego nie będziesz chciała może dasz tej rodzinie ?
Moniko i Sylwuniu - ekhem to nie paczka ale paka do mnie dotarła od Was:heartbounce:
bardzo dziękujemy!
i już podzeliłam między się a maleństwem z Tczewa:hugging:
Mam jeszcze trochę talerzy: głębokie, płytkie, i małe, co prawda z różnych bajek, ale przy okazji mogę dać jak origami lub Anna 78 będzie jechała bo ciężkie są.- tylko nie wiem czy potrzebne będą, nie chcę ludziom robić kłopotu.
Iwinka - mężu mój liczył, że do Tczewa jest jakieś 250 km, więc ze 300 zeta trzebaby na wachę mieć - ja niewiem czy to się opłaca, bo niewiadomo też ile było by paczek z Wawy, żeby to miało ręce i nogi i się opłacało, to potrzeba by conajmniej ze 20 paczek tam zawieźć samochodem.
niewiem czy nie lepiej kuriera by było zamówić - jeśli Wasza paczka jest ciężka to do 30kg w tanim kurierze wyślecie paczkę za 20 zeta.
Komentarz
mamy sporo rzeczy, z których małż "wyrósł" albo po prostu nie nosi
a gospodarstwo domowe też potrzebne?
jakieś kubeczki, filiżaneczki? ale to ciężkie paczki będą - więc wysłanie drogo wyjdzie
lepiej pozbierać wśród osób z okolic i dowieść może do Origamów ???
noga 43
wzrost 186 szczupły
Sylwia dziś była i ustaliła, że jedną z kluczowych potrzeb jest pralka - choćby używana ale na chodzie.
Oni tak naprawdę nic nie mają, żadnego własnego dorobku, póki mieszkali u teściów to korzystali z ich rzeczy, teraz po opłaceniu mieszkania brakuje często nawet na jedzenie.
Najstarszy ma już załatwione obiady w szkole.
Tak, że ten Wasz festiwal pomysłów jest bardzo cenny, bo i artykuły gospodarstwa domowego się przydadzą i leki dla dzieci na pewno również.
Poczekajcie ja mam też drewniane łóżeczko, muszę dopytać męża, raczej jeszcze jest to byśmy to wszystko dostarczyli.
Moniko i Sylwuniu - ekhem to nie paczka ale paka do mnie dotarła od Was:heartbounce:
bardzo dziękujemy!
i już podzeliłam między się a maleństwem z Tczewa:hugging:
Proszę o odpowiedź...garnki,pościel...?
Co jeszcze?, bo ubrania jak widzę, obstawione....
Talerze?
pościel, garnki - tak
talerze - spytam
niewiem czy nie lepiej kuriera by było zamówić - jeśli Wasza paczka jest ciężka to do 30kg w tanim kurierze wyślecie paczkę za 20 zeta.
no właśnie jakby ktoś jechał w tamtą stronę to i my byśmy się podłączyli z paczuszką:bigsmile:
też nam wyszła jakaś taka duża i niezgrabna