AgaMaria - dobrze że o tym piszesz - Aga&5 też bym poprosiła o adres do Cię, mogę też do Olesi wysłać tę paczkę, ale niewiem od której z Was będzie bliżej do tej rodzinki.
Ja jeszcze czekam na fundusze moje, i poślę paczkę.
generalnie wszystko spakowane i czeka na wysyłkę.
Dziewczyny - zaznaczcie tylko na tych pakach, że to dla Tczewa, bo ja często kupuję przez internet, więc żebym z rozpędu rozpakowywać nie zaczęła :tooth:
A może w Tczewie są duże sklepy, gdzie można kupować przez net i jest darmowa dostawa do domu od jakiejś kwoty? Wtedy problem zakupu żywności byłby z głowy.
Aniu - z zakupem żywności naprawdę nie ma problemu, u nas w Pruszczu jest młyn i mają naprawdę fajne i zdrowe rzeczy w konkurencyjnych cenach.
Są różne mąki, kasze, ryże, oliwy, bakalie, przyprawy itp. - a do Tczewa i tak albo się sama wybiorę, albo Sylwię wykorzystam, choć wolałabym sama, żeby się w końcu do Olesi na herbatkę wprosić
Słuchajcie - dzwoniłam do Pani Agnieszki - adres jest ok - tylko że tam trudno dotrzeć, bo jest kilka budynków a jeden numer, więc być może dlatego paczka AgiMarii wróciła, bo listonosz nie trafił.
Jak macie obawy to wysyłajcie na mój adres - macie go w tym pierwszym mailu z numerem konta.
Tą pralkę to może warto w jakimśnajbliższym sklepie ale dużym np.Euro Rtv to dojazd byłby gratis. Dużo jeszcze brakuje bo nawet nie wiem ile pralki kosztują. Lub jak ktoś radził używaną.
Są takie sklepy z nowym agd , ale z felerami / tzn. bez felerów towarów nie mają- taka specjalizacja / np. jest rysa , super tanie. U nas w mieście są 2 czy 3 takie sklepy. Może warto?
Agnieszko, to moze ja tez poprosze adres do Ciebie albo do Olesi, zaleznie ktorej z Was wygodniej dostarczyc. Moja mama znalazla buty i ma wyslac, ale podalam jej ten adres z maila. Nie chce, zeby wrocilo, zwlaszcza ze sama nie wysylam, tylko poprosilam oprzysluge.
Dzięki. Posłałam mamie, paczka będzie dzisiaj wysłana do Ciebie.
Powiedz, czy czegoś jeszcze brakuje. Bo pomyślałam sobie, że jeżeli czegoś ubraniowego nie mamy, to wywieszę kartkę w przedszkolu i może ktoś da (szkoda zebrane pieniądze wydawać na ubrania czy buty, lepiej na "twarde" sprzęty). Spora część dzieci ma rodzeństwo, także jest szansa i na większe rozmiary. Oczywiście, jak to z Niemcami bywa, ich ewentualna chęć pomocy jest mocno loteryjna, ale spróbować nie zaszkodzi.
Kiedy będziesz jechała do Tczewa? bo ja worek spakowany mam, tylko nie mam pudła coby to zapakować i pocztą lub kurierem wysłać, więc leży i czeka na lepsze czasy, moze aż mobilniejsza będę.
O, super. A wiesz Aga nasza paczka, co to już raz Tczew widziała, stoi sobie przy regale i czeka aż będzie cieplej tzn. mniej zimno Ale może na koniec przyszłego tygodnia by do Cię dotarła? Ile idą dni?
Komentarz
Ja jeszcze czekam na fundusze moje, i poślę paczkę.
generalnie wszystko spakowane i czeka na wysyłkę.
Dziewczyny - zaznaczcie tylko na tych pakach, że to dla Tczewa, bo ja często kupuję przez internet, więc żebym z rozpędu rozpakowywać nie zaczęła :tooth:
Są różne mąki, kasze, ryże, oliwy, bakalie, przyprawy itp. - a do Tczewa i tak albo się sama wybiorę, albo Sylwię wykorzystam, choć wolałabym sama, żeby się w końcu do Olesi na herbatkę wprosić
Dlaczego?
Agnieszko , czy wszystkie paczki mamy wysyłać do Ciebie?
Jak macie obawy to wysyłajcie na mój adres - macie go w tym pierwszym mailu z numerem konta.
Aga - wysyłam Ci mój.
Powiedz, czy czegoś jeszcze brakuje. Bo pomyślałam sobie, że jeżeli czegoś ubraniowego nie mamy, to wywieszę kartkę w przedszkolu i może ktoś da (szkoda zebrane pieniądze wydawać na ubrania czy buty, lepiej na "twarde" sprzęty). Spora część dzieci ma rodzeństwo, także jest szansa i na większe rozmiary. Oczywiście, jak to z Niemcami bywa, ich ewentualna chęć pomocy jest mocno loteryjna, ale spróbować nie zaszkodzi.
Kiedy będziesz jechała do Tczewa? bo ja worek spakowany mam, tylko nie mam pudła coby to zapakować i pocztą lub kurierem wysłać, więc leży i czeka na lepsze czasy, moze aż mobilniejsza będę.
Ale może na koniec przyszłego tygodnia by do Cię dotarła? Ile idą dni?