Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

No i czemu ja taka ciągle ufna jestem?

1456810

Komentarz

• Agnieszko, ja pamiętam. Jutro postaram się zrobić przelew.
  • Agnieszko, a Ty już byłaś w Tczewie czy jeszcze czekasz na paczki?
  • O ile wiem czeka.:bigsmile:
    U mnie jeszcze nie była.:bigsmile::bigsmile::bigsmile::cool:
  • Czekam czekam - na paczkę od Agi
  • A moja paczka miała dzisiaj dojść:bigsmile:
  • Przy okazji wysyłałam DHL, oni nie przyjmują żywności. Mam żadne włąsciwie doświadczenie w wysyłaniu paczek- czym najtaniej , kto bierze jedzenie typu makarony,itp. niepsujące się? Tak na przyszłość pytam.
  • A to trzeba deklarować szczegółowo co wysyłasz?
  • Mnie pytano co jest w środku, a jako ,że wysyłałam pierwszy raz u nich , zostałam poproszona o otworzenie paczki. Pani tak tylko od góry zerknęła nie dotykając, zapytała o jedzenie/ przyznałam się do czekolady/.
  • Nigdy jeszcze nie słyszałam o nie przyjmowaniu żywnośći. Wytłumaczono dlaczego?
  • Dla rodziny z Tczewa wpłynęło już 1.430,- zł !!! :crazy:

Jesteście WIELCY DO KWADRATU !!!
  • [cite] IDUSIA:[/cite]Nigdy jeszcze nie słyszałam o nie przyjmowaniu żywnośći. Wytłumaczono dlaczego?
    Powiedzieli,że nie mają warunków, co prawda interesowała ją głownie szynka i masło...
  • edytowano lutego 2012

Aga byłaś u tej Rodzinki :-h 

czy łóżeczko też potrzebują?

• Agnieszka&5 poproszę o adres na który mam wysłać pampersy?
  • Dzisiaj razem z Olesią i Sylwią byłyśmy u Pani Agnieszki. Olesia została w charakterze opieki do dzieci image

a ja zabrałam Panią Agnieszkę na zakupy. Kupiłyśmy najpotrzebniejsze rzeczy: mąkę, cukier, ryż, kasze, przeciery, płatki śniadaniowe, jajka, mleko, proszki do prania, warzywa, jabłka itp.

Z zebranych pieniędzy wydałyśmy 462,78 zł. Zostało 967,22.

W kwestii mieszkania i pralki sprawa wygląda następująco: obecne mieszkanie jest w pełni umeblowane i wyposażone w pralkę. Rodzina jednak nie ma podpisanej oficjalnej umowy najmu więc tak naprawdę sytuacja nie jest stabilna. Zwłaszcza, że płacą za nie bardzo dużo (1.400,- wraz z opłatami) i często "na raty". Oczekują na przyznanie mieszkania socjalnego z miasta, są na liście, ale kiedy to nastąpi nie wiadomo. Tak, że pralka to temat otwarty choć nie na tą chwilę.

Zastanawiam się więc czy kwoty na pralkę nie zablokować w tej chwili np. na lokacie?

Aniu - łóżeczko dla dziecka jak najbardziej tak, z tym, że pośpiechu nie ma, bo maleństwo rodzi się dopiero w maju. Dla maluchów sytuację ubraniowo-butową mamy na tę chwilę opanowaną.

Brakuje rzeczy i butów dla najstarszego - 8 latka.
    @Bea@ wysyłałaś już może swoją paczkę, bo nie wiem czy mało jest dlatego, że jeszcze nic nie doszło czy dlatego że przydałoby się więcej.

@góral - wysyłam

• Aga - w mojej torbie było trochę ubrań po dziesięciolatku, więc może się nadadzą.:)
  • Ja poproszę jeszcze raz adres, bo zanim zrobiłam paczkę, to zbubiłam maila, :(
  • Czy ciepła kurtka przyda się jeszcze dla tego 8 latka?
  • Zuza - myślę, że tak. Pogoda jeszcze jest zmienna.
  • Mam taką trochę większą to i na jesień będzie
  • adres masz w inboksie
  • Agnieszko napisałam Ci meila, odnośnie kolejnej ewentualnej paczki.
  • Kasiu - znalazłam (zginął mi w czeluściach bo dwa dni na kompa nie wchodziłam) i odpisałam.
  • Informuję, że adres na Wyspiańskiego jest nieaktualny. Gdyby ktoś coś chciał wysyłać to proszę na mój adres.
  • Aga jak tam rodzinka funkcjonuje? dzisiaj o nich myślałam. wszystko już mają?
  • Aga - priwa Ci naskrobałam
  • Aga - priwa Ci naskrobałam
    i ja też naskrobałam
  • Odświeżam :D

Dziękuję Wszystkim, którzy ciągle pamiętają i w miarę możliwości podsyłają co mogą.

Przedstawiam małe rozliczenie:

Na pomoc dla rodziny w Tczewa w sumie wpłynęło 1530,- zł
    820,- wydaliśmy na zakup pralki.
    Na zakup żywności, środków czystości itp (rozłożony w czasie na 5 razy) poszło 710,-
    Wszystkie rachunki posiadam (poza pralkowym rzecz jasna, bo musiał zostać przy gwarancji).

Na chwilę obecną środki finansowe zostały rozdysponowane.

Do terminu porodu piątej pociechy został już niecały miesiąc.

Najpotrzebniejsze rzeczy dotarły. Wózek od Ani78 wzbudził prawdziwy zachwyt. ;)

Gdyby komuś jeszcze zbywało w skarpecie parę groszy to polecamy się serdecznej uwadze, bo jednak na żywność cały czas brakuje w budżecie rodziny.

• A tak w nasze strony teraz się może nie wybierasz...?
    Ja taka samotna jestem...

:D
  • ale fajna akcja :)
  • Jak takaś samotna to zapraszam dla odmiany do mnie. Dwie wizyty mi wisisz :P
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.