@Bea czy jak posadze male zabki czosnku to bede miec maly czosnek? Chcialam kupic do posadzenia a w sklepie ogrodniczym nie maja juz. Moje zabmi sa male. Jest sens je sadzic?
owoce pokroiłam na kawałki, ze skórkami miały być, toteż nie obierałam (odciski od samego krojenia wystarczą ) ) zalałam wódką i spirytusem (pół na pół) i leżakuje ..........jeszcze owoce ściemniały, takie czerwonawe się zrobiły
Potem zleję alkohol i zasypię owoce cukrem (na oko) jak się wytrąci sok, zmieszam alko z sokiem i już
Ja myślicie, kiedy posiać aksamitki,żeby w maju mieć już takie gotowe duże jak sprzedają w sklepach? W domu się uda? Zawsze tylko troszkę "pędziłam" w domu, takie małe wysadzałam do ziemi,teraz gotowe mi się marzą w dużej ilości.
lubię lubię przekonalas mnie! w zeszłym roku moimodkryciem były dalie z nasionek - super wyszły, a do tej pory żyłam w przekonaniu że. je można rozmnazac tylko przez dzielenie bulw )
Czytałam na jakimś blogu, że pewna pani zrobiła doświadczenie, polowa doniczek miała wsad z hydrozelu, połowa bez no i te kwiatki z hydrozelem rosły dużo lepiej
Ktoś sie chwalił pomidorkami koktajlowymi. Ze ładnie rosły i pięknie obrodziły Chciałabym w tym roku wsadzić w takie ogromne donice na taras Da sie? Jakie polecacie? Wysiewać samemu czy sadzonki lepiej kupić?
@Bea, tak z czystej ciekawości, masz zbyt? Jak już Cię wywołuje, to przypominam, że miałaś mi coś przesłać , żeby języka zaciągnąć. I ja ci miałam wysłać, co też uczynię w pon.
Ja mam coroczny problem co zamawiac i jakie odmiany. Np jaki bob, jakie buraki, jakie pory, selery ... Ze wszystkim mam problem, bo siem nie znam. Zamawiam w epnosie ale nie wiem czego szukam. Zawsze loteria. Mozecie polecic konkretne odmiany konkretnych rzeczy? Dyni mam nadal mnostwo ale praktycznie nie uzywam, poza tym mam nasionka wlasne... Ale cukinie... Ogorki... Itd. Help help... Chcialabym juz pozamawiac, to dobry czas?
Komentarz
owoce pokroiłam na kawałki, ze skórkami miały być, toteż nie obierałam
(odciski od samego krojenia wystarczą ) )
zalałam wódką i spirytusem (pół na pół)
i leżakuje ..........jeszcze
owoce ściemniały, takie czerwonawe się zrobiły
Potem zleję alkohol i zasypię owoce cukrem (na oko)
jak się wytrąci sok, zmieszam alko z sokiem i już
wiśniówkę robiłam tak samo (wiśnie z pestkami)
przekonalas mnie! w zeszłym roku moimodkryciem były dalie z nasionek - super wyszły, a do tej pory żyłam w przekonaniu że. je można rozmnazac tylko przez dzielenie bulw )
BTW - wysiewam nasiona na ręcznik papierowy taki kuchenny, wiem, że one są chlorowane. Czy ma to jakieś znaczenie?
wiem wiem temat już był ale słabo pamiętam odpowiedzi
Chciałabym w tym roku wsadzić w takie ogromne donice na taras
Da sie?
Jakie polecacie?
Wysiewać samemu czy sadzonki lepiej kupić?
Podziękował !!!
Jak już Cię wywołuje, to przypominam, że miałaś mi coś przesłać , żeby języka zaciągnąć. I ja ci miałam wysłać, co też uczynię w pon.
To bardzo dobry pomysł
Zamawiam w epnosie ale nie wiem czego szukam. Zawsze loteria.
Mozecie polecic konkretne odmiany konkretnych rzeczy?
Dyni mam nadal mnostwo ale praktycznie nie uzywam, poza tym mam nasionka wlasne...
Ale cukinie... Ogorki... Itd.
Help help...
Chcialabym juz pozamawiac, to dobry czas?