Możecie polecić jakąś książkę/blog do poczytania przed założeniem własnego warzywniaka dla kogoś kto się na niczym nie zna? Kupiłam sobie mini szklarnię i kilka doniczek, żeby posadzić jakieś pomidorki, truskawki i zioła, co by dzieci miały satysfakcję, że coś wyhodowaly. Tylko się nie znam na tym w ogóle.
Gorąco polecam bloga Słoneczny balkon I grupę na fb prowadzona przez fp słoneczny balkon założycielka, Barbara chronowska jest autorką super poradnika "Wyhoduj i zjedz" Wszystko prostym językiem a co najważniejsze poparte doświadczeniem. I nie ma tam porad typu kup coś za 20zl,wyaoka cena jest gwarancją plonow
Powiedzcie mi czy jest jakiś srodek na ogórki zaraz po wysiewie by była ochrona przed chorobami ?
Doddaj się na fb do grupy ogrodniczej. Uprawa roślin jadalnych-na balkonie i nie tylko Ja zamierzam zrobić oprysk wzmacniajacy z 3 ziół, wg pomysłu autorki bloga Słoneczny balkon,zalozycielki tej grupy Tak jest mega dużo pomocy i wsparcia, polecam najserdeczniej
Powiedzcie mi czy jest jakiś srodek na ogórki zaraz po wysiewie by była ochrona przed chorobami ?
Doddaj się na fb do grupy ogrodniczej. Uprawa roślin jadalnych-na balkonie i nie tylko Ja zamierzam zrobić oprysk wzmacniajacy z 3 ziół, wg pomysłu autorki bloga Słoneczny balkon,zalozycielki tej grupy Tak jest mega dużo pomocy i wsparcia, polecam najserdeczniej
@Bridget ja zawsze gdzie się da sieje nagietki, aksamitki. Pomidory podlewam teraz do powstania owoców gnojówką z pokrzywy. Tą gnojówką też podlewam trochę zielone i ogórki też. Jak powstają owoce na pomidorach to zaczynam podlewać gnojówką z żywokostu.
Halo, tu bardzo początkujący ogrodnik. Czy dobrym pomysłem byłoby posianie do gruntu jarmużu gęsciej, a potem poprzesadzanie go w inne miejsca, w celu przerzedzenia? Czy to się uda?
Ile krzaczków dla 5 osób lubiących jarmuż to nie będzie za dużo? Nie umiem ocenić ile by nie było klęski urodzaju. Mam spory zapał i obsiałabym pół świata
Można gęściej i porozsadzać. Jarmuz jak trafi na dobrą ziemię może urosnąć wielkie krzaczysko, wiec i odległość powinna być z 70 cm lub wiecej między nimi. U nas na 5 osób 5-6 krzaków starcza, ale my tylko od czasu do czasu jedliśmy. Nawet część zdążyła zakwitnąć nim zjedliśmy.
Komentarz
"OGRÓD WARZYWNY
NA 200 METRACH KWADRATOWYCH
JAK Z TAKIEGO OGRÓDKA MIEĆ DOSYĆ
JARZYN NA CAŁY ROK NA TRZY OSOBY"
YouTube
I grupę na fb prowadzona przez fp słoneczny balkon
założycielka, Barbara chronowska jest autorką super poradnika "Wyhoduj i zjedz"
Wszystko prostym językiem a co najważniejsze poparte doświadczeniem.
I nie ma tam porad typu kup coś za 20zl,wyaoka cena jest gwarancją plonow
http://www.slonecznybalkon.pl/
I tu też sporo porad
https://niepodlewam.pl/porady/
I karczoch mi odbił
Ja zamierzam zrobić oprysk wzmacniajacy z 3 ziół, wg pomysłu autorki bloga Słoneczny balkon,zalozycielki tej grupy
Tak jest mega dużo pomocy i wsparcia, polecam najserdeczniej
Ktoś próbował?
Pomidory podlewam teraz do powstania owoców gnojówką z pokrzywy. Tą gnojówką też podlewam trochę zielone i ogórki też.
Jak powstają owoce na pomidorach to zaczynam podlewać gnojówką z żywokostu.
Teraz zrób gnojówkę z pokrzywy