Tosia rok temu się nauczyła na tym z decthlon. Btwin. Najpierw chwilę na 4 żeby pedalowanie załapać, ale ze równowagę już umiała na puki łapać to po odkreceniu od razu ruszyla.. Miała 4 lata, raczej nieduza
Tak wcześnie jak się da wprowadzić biegowy. Wtedy ok 3 roku życia dzieci jeżdżą na pedalowym, oczywiście bez bocznych kółek. Nasza niespełna 2 -latka jeździ na biegowym już. Do 3 lat będzie jeździć na zwykłym. Wszystkie moje dzieci tak się nauczyły. Przed 4 urodzinami.
To nasze 6 dziecko uczące się jeździć. Uwielbiam ten czas.
kupiony używany. Bardzo fajny,w wieku 4 lat jeździły z bocznymi i sobie radziły. Na dwóch dopiero w okolicach 6 lat zalapywały. Nie mieliśmy biegowego. To był ich pierwszy rowerek.
Hope oczywiście że z pedałami od wielkości kółek wazniejsza jest wysokość ramy i kierownicy, moja 2,5 latka nauczyła się na 14 btiwn z decathlona, był najlżejszy z dostepnych i miał najlepiej ułożoną ramę (na wczesniejszej 12 nie dała rady, bo był poprostu zły)
Szukam roweru dla straszej córki. Przymierzałam i koła 24 cale jeszcze za duże 20 cali są ok. Jakie firmy polecacie? Na co zwrócić uwagę? Teraz jeździła na puky i naprawdę świetny rower, ale ceny 20, nawet używanych bardzo wysokie. Wcześniej miała giant 12 cali i to była porażka, mimo, że firma niby ok... Ten mi się podoba, może ktoś miał? https://swiatrowerow.com.pl/catalogsearch/result/?q=nelly
Można by, ale 1.Niedługo ma urodziny i jak nie wymyślimy jednego fajnego prezentu, to dostanie mnóstwo "niepotrzebnych" zabawek i ubrań. 2. Rowerek przyda się też następnej
ja z doswiadczenia proponuje Authora. Maja fajne te 20. Nowe troche kosztuja ale uzywki mozna dostac w dosc przystepnej cenie i mozna trafic malo uzywane w ogole.
@Aga85 ile lat i wzrostu ma Twoja córka? Moj najstarszy w marcu skończył 7 lat, ma 130cm i wskoczył na 24". Rower firmy Unibike, model Raptor (dla chlopakow). Mierzył 24cale w decathlonie i nie był w stanie jechać na decathlonowych rowerach, a ten Unibike jest jak znalazł, wsiadł i pojechał. Rower posłuży z 5 lat. Używek sporo na olx.
Moi chłopcy mają rowery unibike viking i pilot. Są lekkie i świetnie się prowadzą. Ten mniejszy sprawdza się do nauki jazdy. Mlodszemu na początek odkręciliśmy pedały żeby lepiej równowagę złapał bo wcześniej na biegówce śmigał.
chcialam radzic Woom, Dawes Academy, Isla Bikes lub EarlyRidery... bo waza 7-9kg... przy mniejszych rozmiarach roznica jest kilkaset pln... przy 24" robi się cena x2. Trochę zaporowo.
Kupujac uzywany, zwrocilAabym uwage na stopien zuzycia łańcucha, kasety, linek, pancerzy, klockow hamulcowych i opon. A takze na luzy w korbie, kolach, pedalach - nie powinno tego byc. Tam gdzie sa szybkozamykacze: siodelko, kola - sprawdzilabym czy dziala, czy sie trzeba szarpac z tym. No i krecac korba (nie na sucho), spróbowałam poprzerzucac biegi - czy plynnie wchodza.
@Aga85: Czy nie ciężki - ale unibike raczej nie powinien, czy nie ma rdzy np. na łańcuchu, zębatkach albo czy nie są wytarte, czy wszystkie przekładnie sprawnie działają, stan opon i hamulców. Edyta: Wrrr, znowu mi się strona nie odświeżyła i napisałam prawie to samo co @wiesia wyżej...
A przede wszystkim dziecko przymierzyć, czy mu wygodnie. No i czy odległość do pedałów i kierownicy odpowiednia, chociaż w tym modelu nawet kierownica ma, jeśli dobrze widzę, spory zakres regulacji. Inna sprawa, że ruchomość takich przegubów też warto sprawdzić.
Jest trochę ciężki. Ale bardzo mi się podoba pozycja dziecka. Bardzo nie lubię maluchów na góralach. Dzięki dziewczyny za rady, chyba nie jestem dostatecznie kompetentna żeby to sprawdzić wdzystko . Ale będę próbować Chyba lepszy dobrej firmy używany, niż nowy gorszej?
Moja młoda - lat 2 i 2 miechy jojczy nieustannie od tygodnia: Cieś lowelek. Lowelek cieś! LOWELEK CIEŚ! Kupimy lowelek... Dziś, tatusiu, kupimy lowelek, wieś?
No.
Myśleliśmy o biegowym, ale mała ma trochę stópki takie płasko-koślawe. A że słyszałam, że fizjoterapeuci odradzają przy tym wszelkich biegowych rowerków, samochodzików do samodzielnego odpychania, to zostaje 'zwykły' rowerek z pedałami.
Jestem tak cudowny laik w temacie, że dopytam... co polecacie dla takiej małej kropy?
Komentarz
Nasza niespełna 2 -latka jeździ na biegowym już. Do 3 lat będzie jeździć na zwykłym. Wszystkie moje dzieci tak się nauczyły. Przed 4 urodzinami.
To nasze 6 dziecko uczące się jeździć. Uwielbiam ten czas.
https://www.decathlon.pl/rower-500-robot-14-jr-id_8371301.html
kupiony używany.
Bardzo fajny,w wieku 4 lat jeździły z bocznymi i sobie radziły.
Na dwóch dopiero w okolicach 6 lat zalapywały. Nie mieliśmy biegowego. To był ich pierwszy rowerek.
od wielkości kółek wazniejsza jest wysokość ramy i kierownicy, moja 2,5 latka nauczyła się na 14 btiwn z decathlona, był najlżejszy z dostepnych i miał najlepiej ułożoną ramę (na wczesniejszej 12 nie dała rady, bo był poprostu zły)
Teraz jeździła na puky i naprawdę świetny rower, ale ceny 20, nawet używanych bardzo wysokie. Wcześniej miała giant 12 cali i to była porażka, mimo, że firma niby ok...
Ten mi się podoba, może ktoś miał?
https://swiatrowerow.com.pl/catalogsearch/result/?q=nelly
Moja jezdzi na author
1.Niedługo ma urodziny i jak nie wymyślimy jednego fajnego prezentu, to dostanie mnóstwo "niepotrzebnych" zabawek i ubrań.
2. Rowerek przyda się też następnej
Moj najstarszy w marcu skończył 7 lat, ma 130cm i wskoczył na 24".
Rower firmy Unibike, model Raptor (dla chlopakow). Mierzył 24cale w decathlonie i nie był w stanie jechać na decathlonowych rowerach, a ten Unibike jest jak znalazł, wsiadł i pojechał. Rower posłuży z 5 lat. Używek sporo na olx.
Kosztuje mniej więcej tyle co nowy w decathlonie...
https://www.olx.pl/oferta/unibike-princess-rower-dziewczecy-rama-13-kola-24-stan-bdb-CID767-IDtu0H1.html
A takze na luzy w korbie, kolach, pedalach - nie powinno tego byc.
Tam gdzie sa szybkozamykacze: siodelko, kola - sprawdzilabym czy dziala, czy sie trzeba szarpac z tym.
No i krecac korba (nie na sucho), spróbowałam poprzerzucac biegi - czy plynnie wchodza.
Edyta: Wrrr, znowu mi się strona nie odświeżyła i napisałam prawie to samo co @wiesia wyżej...
Dzięki dziewczyny za rady, chyba nie jestem dostatecznie kompetentna żeby to sprawdzić wdzystko . Ale będę próbować
Chyba lepszy dobrej firmy używany, niż nowy gorszej?
Moja młoda - lat 2 i 2 miechy jojczy nieustannie od tygodnia: Cieś lowelek. Lowelek cieś! LOWELEK CIEŚ! Kupimy lowelek... Dziś, tatusiu, kupimy lowelek, wieś?
No.
Myśleliśmy o biegowym, ale mała ma trochę stópki takie płasko-koślawe. A że słyszałam, że fizjoterapeuci odradzają przy tym wszelkich biegowych rowerków, samochodzików do samodzielnego odpychania, to zostaje 'zwykły' rowerek z pedałami.
Jestem tak cudowny laik w temacie, że dopytam... co polecacie dla takiej małej kropy?