Bez praktyki na biegowym raczej nie złapie równowagi na pedałowym a boczne kółka przedłuża czas nauki równowagi. Ja bym jednak skonsultowała z fizjo stopy i rowerek i dopiero za rok kupiła pedałowy.
Ale jeśli już to trzeba patrzeć żeby był maksymalnie lekki, żadne tam rozowoksieznifzkowe z allegro za 50 zł. No nie uda się to . Moje obie uczyły się na dectahlonkewej 14 tce jedną miała 3,5 a druga 2,5 jak załapały i jeździły. Ona ma niską ramę ale kółka dość duże.
Gdyby mnie było stać to kupiłabym taki lekki srebrny nazwy nie pamiętam ale @wiesia będzie pamiętać.
@Rien to jest mit i to w dodatku szkodliwy! W pojedynczych, konkretnych przypadkach może się zdarzyć, że odradza się rowerek biegowy, wtedy zwykle dzieci są objęte rehabilitacja. Absolutnie nie "profilaktycznie". Większość przedszkolakow ma tzw koslawosc fizjologiczna, ona nie jest p.wskazaniem do biegaczy. Rower biegowy kształtuje równowagę, koordynacie, planowanie motoryczne. Ważne, że jak maluch się nauczy jeździć, to siodełko nie może być zbyt nisko.
przesiadka szykuje się i u nas... z 18" na 20" raczej. Z. ma 7,5lat wzrostu 115cm (wagi 21kg), przekroku 53cm. Jak Wasze doświadczenia? Przeciw zakupowi 24" przemawia jeszcze niższy wzrost rodzeństwa w kolejce.
Komentarz
Ale jeśli już to trzeba patrzeć żeby był maksymalnie lekki, żadne tam rozowoksieznifzkowe z allegro za 50 zł. No nie uda się to . Moje obie uczyły się na dectahlonkewej 14 tce jedną miała 3,5 a druga 2,5 jak załapały i jeździły. Ona ma niską ramę ale kółka dość duże.
Gdyby mnie było stać to kupiłabym taki lekki srebrny nazwy nie pamiętam ale @wiesia będzie pamiętać.
Rower biegowy kształtuje równowagę, koordynacie, planowanie motoryczne.
Ważne, że jak maluch się nauczy jeździć, to siodełko nie może być zbyt nisko.
My mamy taki, jest w prządku. Polecam dla malucha:)
Jak Wasze doświadczenia?
Przeciw zakupowi 24" przemawia jeszcze niższy wzrost rodzeństwa w kolejce.
Giant ATX 2: