"Wyspę" polacaną przez Gregoriusa obejrzałam na iplex-ie http://www.iplex.pl/filmy/wyspa,366
Bardzo polecam. Mnie poruszyło i wlazło na dobre do głowy. Przeżywałam z tydzień.
"Różyczkę" mąż przytachał do domu na DVD. Muszę wygospodarować czas i obejrzeć. Dzięki za recenzje :ct:
Jezeli Wasze dzieci kochaja myszke Angeline ("Roztanczona Angelina", np. na Minimini), to odkrylam, ze sa DVD ze stara wersja. O 99% kiczu mniej, grafika taka troche jak przeddisneyowy Kubus Puchatek. Polecam tani zakup plytek na angielskim ebayu, rewelka do osluchiwania z jezykiem (brytyjskim, a nie tym mieleniem kluchow).
Ja nie oglądam trillerow ani horrorów. Ten obejrzałem, dlatego, ze na faktach i ze warto- bo warto. Ale jak mi po nim nabożeństwo do Maryi się wzmocniło. Ciągle odmawiałam Pod TwOja Obronę:bigsmile:
a ja lubię filmy z dreszczykiem, ale dobre. stary-"inni" z n.kidman oglądaliście? suuuuuper. byłam w kinie, baba obok mnie cały czas się darła:bigsmile:
Uwaga nie polecam, bo nie chcę mieć nikogo na sumieniu, ale ciekawa jestem czy oglądaliście i co sądzicie o filmie DOM ZŁY. To bardzo ciężkie kino, moim zdaniem dobre, ale trochę czasu mi zajęło otrząśnięcie się...
'Dom Zły',to bardzo dobry film,choć fabula straszliwa...
Bardzo mi sie podobała gra aktorów.
Lubię polskie filmy.
Najlepszy,jaki ostatnio widziałam,to 'Zero'.
Widział ktoś' Lincz'?mam ochotę zobaczyć
Dom zły widziałam-fajny, ale mroczny, dołujący, nie na wieczór, lepiej po nim na działce popielić, kawę z kimś wypić. Acha- Wenecja, też polski-całkiem.
Oglądaliśmy też Unbreakable - Niezniszczalny z 2000roku, w sumie nie lubimy tego rodzaju filmów i nie jest to kino "ambitne", ale pomyślałam że polecę, gdybyście mieli ochotę wypożyczyć jakiś film dla nastoletnich synów (14 latków? szczerze mówiąc nie umiem tego ocenić tak dokładnie). Chodzi o to, że zgodnie orzekliśmy, że nie ma w nim nic nieodpowiedniego - epatowania nagością, zdrad, drastycznych scen z hektolitrami krwi itp. a sama fabuła całkiem zgrabna. To taki film dla wielbicieli Supermana, Batmana i in. super bohaterów, ale nie jest taki głupkowaty, obsada bdb, zakończenie zaskakujące.
Ponadto w tle jest wątek rozpadającego się małżeństwa, które pod koniec filmu postanawia dać sobie jeszcze jedną szanse - to też zaskakujące i budujące.
Przeklęta liga (2009) dla fanów piłki nożnej, ale nie tylko - my na przykład nie jesteśmy fanami, ale obejrzeliśmy z przyjemnością i polecamy. Dobre kino.
Dla relaksu polecam stary ale jary "Vinci" - mnie takie filmy bawią i odpoczywam przy nich...
W ogóle lubię polskie kino i polskie seriale
Oglądałam Czas honoru na płytach
Komentarz
Bardzo polecam. Mnie poruszyło i wlazło na dobre do głowy. Przeżywałam z tydzień.
"Różyczkę" mąż przytachał do domu na DVD. Muszę wygospodarować czas i obejrzeć. Dzięki za recenzje :ct:
Ktoś coś?
"Lawendowe wzgórze" reż Charles Dance
"Dobry rok" reż Ridley Scott
"Szalone serce" reż Scott Cooper
wszystkie to dramaty obyczajowe, spokojne, z nutką refleksji, trochę śmieszne a trochę nostalgiczne
Polski film,genialny!!!
Straszny, szczególnie, ze na faktach. Te oczy muła... Brrrr...
Z innej bajki- Mała Miss. Ciepły, rodzinny film ;)
Przyjemny, dziękuje
Bardzo mi sie podobała gra aktorów.
Lubię polskie filmy.
Najlepszy,jaki ostatnio widziałam,to 'Zero'.
Widział ktoś' Lincz'?mam ochotę zobaczyć
Ponadto w tle jest wątek rozpadającego się małżeństwa, które pod koniec filmu postanawia dać sobie jeszcze jedną szanse - to też zaskakujące i budujące.
Zauważyłam, że jak Ty polecasz jakiś film, to zawsze mi spasuje :bigsmile:
Coś musimy podobne gusta mieć :cool:
A poszukałam trochę i owszem owszem, mam coś ciekawego:
Longford 2006
poczytajcie sobie komentarze pod tym filmem!
W ogóle lubię polskie kino i polskie seriale
Oglądałam Czas honoru na płytach