Skoro dopadłem orga, tak z ciekawości spytam czy w/g was film: idiokracja nadaje się dla dzieci od 8 lat? Pytam bo w szkole o seksie już mojej 8-śmiolatce rówieśnicy mącą w głowie, a taki film dość klarownie pokazuje w jakim kierunku zmierza ta cała demoralizacja.
Snajper- clinta I. Wiadomo, trochę propagandy amerykańskiej ale kawał dobrego kina a jednoczesnie opisana historia człowieka i jego człowieczeństwa. Prawdziwy obraz islamu.
Niezgodna- fantazy. Dla starszej młodzieży, chyba jedna scena ale b delikatna. Przyszłość. Podział na klasy społeczne i ktos ponad przeciętność nie mieszczący sie w schematach- i walka o wolność i siebie. Dobry
Można wrócić do Vabanku. W ogóle lubię klasykę kina polskiego. Obejrzałam Spiralę Zanussiego, z zainteresowanie. Oglądam Kontrakt. W ogóle Zanussi jest wyjątkowy z tymi odwołaniami metafizycznymi.
W ogóle dobre jest kino, które stawia jakieś pytania.
"Looper - pętla czasu." Jak ktoś ładnie powiedział: "Nic tak nie przyspiesza bicia mojego serca jak filmy, po których niczego się nie spodziewam". To ten przypadek właśnie. Włączyliśmy jako rąbankę do piwa i czipsów a na końcu sobie zgodnie pomilczeliśmy w zadumie. Ale trzeba się nie zrażać krwistością tego befsztyku. Moim zdaniem warto.
Obejrzalam ostatnio @co zobilismy w wakacje' - niekoszerny , ale.... scena wyciagania z dziecka opowiesci o tym, co sie faktycznie wydarzylo, powalila mnie na ziemie:)
Lubię filmy C. Eastwooda. Tak od zawsze. A ostatnio oglądaliśmy stary film "Czekolada" z Juliette Binoche. Fajny, ale muzyka rewelacyjna, współgra idealnie w każdym momencie i jeszcze po filmie chciało się słuchać i słuchać - dla muzyki warto.
Ktoś tu wspominał o "Grze tajemnic". Byliśmy w kinie niedawno, dla mnoe tematyka arcyciekawa, ale film średni... Keira słaba . No i politycznie poprawny
Z opóźnieniem obejrzałam Grand Budapest Hotel, i mi się podobało, ja lubię taki absurd. Zrobiony przez Anglosasów zachwyconych południowo-wschodnią Europą. Zachwyconych bez zrozumienia. Wczoraj "Bogów", sprawnie zrobiony, ale nic mnie nie ruszyło poza Kotem, który fantastycznie potrafi być tym, kogo gra. Był Ryśkiem w "Skazanym na bluesa", teraz jest Religą.
Bogowie-fajny. Choć właśnie mi się urwał net i już mi nie chodzi ta strona,więc jutro spróbuję dokończyć.Teoria wszystkiego mi się nie podobała za bardzo,ujdzie, ale bez szału.
Interstellar. Nie warto. Pseudofilozoficzny i rozlazły. Myślałam, że te dłużyzny będą czemuś służyły, ale się przeliczyłam. Postaci smętne i bez wyrazu, choć przecież aktorzy dobrzy.
Film oceniony na filmwebie na 8/10. Nie wiem, kto to oceniał, ale dał ciała.
Ale dodam, że mojemu mężu (fan sci-fi w każdej postaci) film się podobał. On tę głębię dostrzegł. Może ja niewrażliwa jakaś.
Komentarz
Pytam bo w szkole o seksie już mojej 8-śmiolatce rówieśnicy mącą w głowie, a taki film dość klarownie pokazuje w jakim kierunku zmierza ta cała demoralizacja.
W ogóle Zanussi jest wyjątkowy z tymi odwołaniami metafizycznymi.
W ogóle dobre jest kino, które stawia jakieś pytania.
Jak ktoś ładnie powiedział: "Nic tak nie przyspiesza bicia mojego serca jak filmy, po których niczego się nie spodziewam". To ten przypadek właśnie. Włączyliśmy jako rąbankę do piwa i czipsów a na końcu sobie zgodnie pomilczeliśmy w zadumie.
Ale trzeba się nie zrażać krwistością tego befsztyku.
Moim zdaniem warto.
Filmy przedwojenne z Jadwiga Smosarską obowiązkowo, w końcu na nich sie wychowałam
http://gloria.tv/media/YcH6FQbd4JD
Rewelka! Polecam :-)
"21" też bardzo dobry, choć niekoszerny
A ostatnio oglądaliśmy stary film "Czekolada" z Juliette Binoche. Fajny, ale muzyka rewelacyjna, współgra idealnie w każdym momencie i jeszcze po filmie chciało się słuchać i słuchać - dla muzyki warto.
Dla tych, co lubią muzykę rozrywkową, i którzy w dobrej piosence zawsze wyłapują te rewelacyjne głosy chorzystek z back groundu
. No i politycznie poprawny
romans, trochę się całują
A za tydzień idę na "Cuda" - zwiastun widziałam bardzo obiecujący.
Wczoraj "Bogów", sprawnie zrobiony, ale nic mnie nie ruszyło poza Kotem, który fantastycznie potrafi być tym, kogo gra. Był Ryśkiem w "Skazanym na bluesa", teraz jest Religą.
Choć właśnie mi się urwał net i już mi nie chodzi ta strona,więc jutro spróbuję dokończyć.Teoria wszystkiego mi się nie podobała za bardzo,ujdzie, ale bez szału.
http://gloria.tv/media/BAT6v7UqUWB
Bóg nie umarł [2014] lektor PL
http://gloria.tv/media/f3hf7QWoSfZ
http://gloria.tv/media/f3hf7QWoSfZ
japoński
Boskie.
Nie warto. Pseudofilozoficzny i rozlazły. Myślałam, że te dłużyzny będą czemuś służyły, ale się przeliczyłam. Postaci smętne i bez wyrazu, choć przecież aktorzy dobrzy.
Film oceniony na filmwebie na 8/10. Nie wiem, kto to oceniał, ale dał ciała.
Ale dodam, że mojemu mężu (fan sci-fi w każdej postaci) film się podobał. On tę głębię dostrzegł. Może ja niewrażliwa jakaś.
80 milionów obejrzałam,jako rozrywka może być.