No, peem Ci, że na zdjęciu wyglądają nieźle. Wrzucałaś gdzieś przepis? Na jutro zrobię prażoną cieciorkę. Z chlebkami by było łatwiej, bo jaglankę mam w domu a cieciorki nie.
@Gregorius, no co? Po pierwsze primo, jeszcze nie ma postu. Po drugie primo w piątki (jak już post będzie) mogę się powstrzymać jakby co Wtedy zjem majfefkę
Wikingów obejrzeliśmy dwa odcinki. Trochę okrutnicy z nich byli. Aktorzy gadają takim celtyckim angielskim. Myślolom, że to Szkoci, a potem się okazało, że to produkcja irlandzka.
No więc razem z małżonką obejrzeliśmy "Sędzia". Wielowątkowy, wspaniała gra aktorska Duvalla i Downing Jr. Dawno nie widziałem tak dobrego filmu. Jak dla mnie 9/10. Ten jeden punkt odejmuje za mało wyraziste postacie drugoplanowe, zbyt duży kontrast do dwóch pierwszoplanowych.
@Cart&Pud i @Malgorzata wielkie dzięki za zachęcenie. Pomimo 2 godzin i 20 minut ten film się nie dłużył, choć na prawdę nie jestem fanem dramatów,
Mi sie Interstellar w miarę tez podobał. Ale pewne koncepcje zbyt jednak bezsensowne, ta cała Czarna Dziura i to ze to on był, który nadawał kodem książkowym. Te gadki o miłości... Nie bardzo. Ale koncepcja filmowania jak za Kubrica, człowiek i statek kosmiczny, brak plastiku i w ogóle jednak jakoś tam rozwinięta jak na film rozrywkowy teoria CzD, to dla mnie na plus... Bardzo ciekawa choć długa i dla wytrwałych jest recenzja Dukaja http://kulturaliberalna.pl/2014/12/02/jacek-dukaj-interstellar/
Ja w ogóle bardzo lubie te klimaty, choć nie do końca rozumiem, dzisiaj mój 12 latek tłumaczył mi co to są bariony i dokładnie czym się je antymaterię.... Nadal nie bardzo rozumiem, bo zawsze myślałam ze antymateria ma coś wspólnego z odwrotnymi ladunkami, a to w ogóle nie o to chodzi
Komentarz
Już dawno nie oglądałam takiej szmiry
Tylko znów mi czipsy wejdą w boczki...
Czym te cholery zastąpić?!
Bez chrupania nie ma żadnej przyjemności z filmu.
(MSPANC)
Na jutro zrobię prażoną cieciorkę.
Z chlebkami by było łatwiej, bo jaglankę mam w domu a cieciorki nie.
Po pierwsze primo, jeszcze nie ma postu. Po drugie primo w piątki (jak już post będzie) mogę się powstrzymać jakby co
Wtedy zjem majfefkę
Problemy z relacjami.
@Cart&Pud i @Malgorzata wielkie dzięki za zachęcenie. Pomimo 2 godzin i 20 minut ten film się nie dłużył, choć na prawdę nie jestem fanem dramatów,
Bardzo ciekawa choć długa i dla wytrwałych jest recenzja Dukaja
http://kulturaliberalna.pl/2014/12/02/jacek-dukaj-interstellar/
Ja w ogóle bardzo lubie te klimaty, choć nie do końca rozumiem, dzisiaj mój 12 latek tłumaczył mi co to są bariony i dokładnie czym się je antymaterię.... Nadal nie bardzo rozumiem, bo zawsze myślałam ze antymateria ma coś wspólnego z odwrotnymi ladunkami, a to w ogóle nie o to chodzi
Polecam. Warto bardzo.
Kawał historii i portret człowieka
i ogólnie ciemnogród.