Gdzie mozna obejrzec "Gdzie jest Dory"? Znalazlam te bajke na Filmy4, ale tam zadaja wyslania sms-a na podany nr , aby otrzymac kod dostepu. Czy to jest bezpieczne?
@kowalka, jak macie gdzieś iść, to na "Zerwany Kłos", zdecydowanie. "Karolina" to są dopiero dłużyzny, sztuczne dialogi, widać, że jeszcze wiele muszą się uczyć. Z "Zerwanego" właśnie wróciliśmy, bardzo się nam podobał (chociaż kolega wypatrzył w zbożu ślady ślady po spryskiwaczu czy jakiejś tam innej maszynie rolniczej ). Widać, rodzeństwo, chociaż rozpiętość wiekowa dzieci Kózków była większa niż jedna Karolina i gromadka maluchów. Napisali na początku, że na faktach. Cudna muzyka i zdjęcia. Weźcie chusteczki
Obejrzałam "Czy naprawdę wierzysz" i ledwo dotrwałam do końca. Rozumiem że amerykańskie christian movies mają swoją specyfikę, ale ten film był zbyt infantylny i walący morałem po głowie jak na moje siły.
Za to bardzo podobał mi się "Arrival". Fanom sf z przesłaniem powinien się spodobać Podobny trochę do Intestellar.
Obejrzeliśmy Mr Church, bardzo fajny film, nie sądziłam, że Eddie Murphy jest w stanie zachować taką oszczędność mimiki;D no i Departures (2008) taki dziwny, tematyka dbania o zmarłych. ale piękny film. Już dawniej ktoś tu polecił.
@Cart&Pud młodsi niewiele z tego filmu zrozumieją, zanudzą się poza tym film jest dość ciężki w odbiorze. Raczej dla dojrzałego widza.
Obejrzałam i bardzo polecam film Captain Fantastic. Ciekawa historia która właściwie nadawałaby się na dyskusję w odrębnym wątku (chociaż uprzedzam, wątek religijny jest tam potraktowany dość ostro). Film o nietypowej rodzinie wielodzietnej i życiu poza systemem.
Kot, Bob i ja. Obejrzeliśmy z 16latkiem, ciekawa historia na faktach o narkomanie, dziwnych zbiegach okoliczności, o tym jak walczył by wyjść na prostą. Polecam ! http://www.filmweb.pl/film/Kot+Bob+i+ja-2016-760045
Zaczęłam wczoraj te położne. Po pierwszym odcinku ziewałam i zastanawiałam się, co Wy w tym filmie widzicie. Po drugim zaczęłam myśleć, co będzie dalej a teraz, po czwartym, zamierzam oglądać do końca
"Złota dama" jako historia ciekawa, Helen Mirren świetna, ale Reynolds to niezłe drewno. Film bardzo "holyłódzki", tak jak w recenzjach piszą: Reżyser oraz debiutujący scenarzysta Alexi Kaye Campbell podchodzą do rozterek bohaterów z typowo hollywoodzką subtelnością. W "Złotej damie" brakuje zazwyczaj miejsca na niedopowiedzenia, dwuznaczności, przestrzeń między słowami. (...) Oczywiście w filmie Curtisaroi się od uproszczeń (cyniczna, nierozliczona z nazizmem Austria kontra zbudowana na prawie i porządku Ameryka)
Ale dla fanów twórczości Gustava Klimta nie będzie to przeszkodą.
Ja zasnęłam przy końcu. Mąż mi zrelacjonował, jakie były ostateczne postanowienia sądu. Postać żony Drewna zupełnie z kosmosu. Piękne zdjęcia, dramatyzm ujemny właściwie, a przecież było dramatycznie.
@Elunia, nie czytałam książki. Ale jak czytam w recenzji, że prawnik przeżył metamorfozę, to w filmie, poza gadaniem i paroma teatralnymi zagrywkami jej nie widać nic, a nic. Nie oczekuję jakiś fajerwerków, tylko dobrego grania. Może jak się ogląda ten film jako ilustrację do książki, do znanej w szczegółach historii to skróty i uproszczenia nie rażą. A mnie rażą i tyle. A może nawet nie rażą, tylko losy bohaterów przestają obchodzić, a nie taki był cel reżysera zapewne.
Uwielbiam czytać skrajne recenzje. Jednemu się podoba, drugiemu nie. Mi się "Złota dama" podobała, za to "Złamany kłos" wcale. A @kawusiowa zachwycona. Cóż... De gustibus...
Komentarz
Znalazlam te bajke na Filmy4, ale tam zadaja wyslania sms-a na podany nr , aby otrzymac kod dostepu. Czy to jest bezpieczne?
Dziękuję komuś, kto go tu polecił
Z "Zerwanego" właśnie wróciliśmy, bardzo się nam podobał (chociaż kolega wypatrzył w zbożu ślady ślady po spryskiwaczu czy jakiejś tam innej maszynie rolniczej ). Widać, rodzeństwo, chociaż rozpiętość wiekowa dzieci Kózków była większa niż jedna Karolina i gromadka maluchów. Napisali na początku, że na faktach. Cudna muzyka i zdjęcia. Weźcie chusteczki
To zdecydowanie nie jest film dla dzieci, ale o ojcostwie i synostwie. Szczerze polecam.
Za to bardzo podobał mi się "Arrival". Fanom sf z przesłaniem powinien się spodobać Podobny trochę do Intestellar.
Obejrzałam i bardzo polecam film Captain Fantastic. Ciekawa historia która właściwie nadawałaby się na dyskusję w odrębnym wątku (chociaż uprzedzam, wątek religijny jest tam potraktowany dość ostro). Film o nietypowej rodzinie wielodzietnej i życiu poza systemem.
Obejrzeliśmy z 16latkiem, ciekawa historia na faktach o narkomanie, dziwnych zbiegach okoliczności, o tym jak walczył by wyjść na prostą.
Polecam !
http://www.filmweb.pl/film/Kot+Bob+i+ja-2016-760045
może ktoś coś w stylu Złotej Damy, Praktykanta i Z miłości do Marion poleci
Po pierwszym odcinku ziewałam i zastanawiałam się, co Wy w tym filmie widzicie. Po drugim zaczęłam myśleć, co będzie dalej a teraz, po czwartym, zamierzam oglądać do końca
Film bardzo "holyłódzki", tak jak w recenzjach piszą:
Reżyser oraz debiutujący scenarzysta Alexi Kaye Campbell podchodzą do rozterek bohaterów z typowo hollywoodzką subtelnością. W "Złotej damie" brakuje zazwyczaj miejsca na niedopowiedzenia, dwuznaczności, przestrzeń między słowami.
(...)
Oczywiście w filmie Curtisa roi się od uproszczeń (cyniczna, nierozliczona z nazizmem Austria kontra zbudowana na prawie i porządku Ameryka)
Ale dla fanów twórczości Gustava Klimta nie będzie to przeszkodą.
Postać żony Drewna zupełnie z kosmosu.
Piękne zdjęcia, dramatyzm ujemny właściwie, a przecież było dramatycznie.
tu dobrze wyłuszczone:
https://redaktornatropie.pl/2015/06/11/zlota-dama/
Ale i tak polecam.
Nie oczekuję jakiś fajerwerków, tylko dobrego grania.
Może jak się ogląda ten film jako ilustrację do książki, do znanej w szczegółach historii to skróty i uproszczenia nie rażą.
A mnie rażą i tyle. A może nawet nie rażą, tylko losy bohaterów przestają obchodzić, a nie taki był cel reżysera zapewne.