Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

16667697172106

Komentarz

• Gdzie mozna obejrzec "Gdzie jest Dory"?
    Znalazlam te bajke na Filmy4, ale tam zadaja wyslania sms-a na podany nr , aby otrzymac kod dostepu. Czy to jest bezpieczne?
  • edytowano lutego 2017
    Moim zdaniem nie jest bezpieczne. Chyba, że znajdziesz konkretną informację, ile Ci dopiszą kasy za ten kod do rachunku za komórkę ;)
    Podziękowali 2Felicyta MonikaN
  • Obejrzałam "Mr Church". Bardzo ciepły film. Taki o prawdziwym życiu.
    Dziękuję komuś, kto go tu polecił :)
  • @kowalka, jak macie gdzieś iść, to na "Zerwany Kłos", zdecydowanie. "Karolina" to są dopiero dłużyzny, sztuczne dialogi, widać, że jeszcze wiele muszą się uczyć.
    Z "Zerwanego" właśnie wróciliśmy, bardzo się nam podobał (chociaż kolega wypatrzył w zbożu ślady ślady po spryskiwaczu czy jakiejś tam innej maszynie rolniczej :) ). Widać, rodzeństwo, chociaż rozpiętość wiekowa dzieci Kózków była większa niż jedna Karolina i gromadka maluchów. Napisali na początku, że na faktach. Cudna muzyka i zdjęcia. Weźcie chusteczki :)
    Podziękowali 1kowalka
  • @Elunia, to mi przypomniałaś "Drogę do zatracenia"
    To zdecydowanie nie jest film dla dzieci, ale o ojcostwie i synostwie. Szczerze polecam.
    Podziękowali 1mamababcia
  • a jest to z pamietnika poloznej gdzies w necie do ogladania?
  • @Felicyta my ogadaliśmy dory na cda
  • Właśnie obejrzałam "Drogę do zatracenia" , dziękuję. 
  • Obejrzałam "Czy naprawdę wierzysz" i ledwo dotrwałam do końca. Rozumiem że amerykańskie christian movies mają swoją specyfikę, ale ten film był zbyt infantylny i walący morałem po głowie jak na moje siły.

Za to bardzo podobał mi się "Arrival". Fanom sf z przesłaniem powinien się spodobać :) Podobny trochę  do Intestellar.
  • @Paprotka, czy Arrival nadaje się dla starszych dzieci i młodzieży? Tak powyżej 8 r.ż

• @Hanq -na cda właśnie już nie ma.
  • Myśmy w grudniu oglądali to jeszcze był.
  • @Elunia jednorazowo to3,50?
  • @MAFja, pierwszy sezon polożnych, w raczej średniej jakości, możesz obejrzeć za darmo tu: http://vider.info/vid/+f5emn5
    Podziękowali 1MAFJa
  • Obejrzeliśmy Mr Church, bardzo fajny film, nie sądziłam, że Eddie Murphy jest w stanie zachować taką oszczędność mimiki;D no i Departures (2008) taki dziwny, tematyka dbania o zmarłych. ale piękny film. Już dawniej ktoś tu polecił. 
  • edytowano lutego 2017
    @Cart&;Pud młodsi niewiele z tego filmu zrozumieją, zanudzą się ;) poza tym film jest dość ciężki w odbiorze. Raczej dla dojrzałego widza.

Obejrzałam i bardzo polecam film Captain Fantastic. Ciekawa historia która właściwie nadawałaby się na dyskusję w odrębnym wątku (chociaż uprzedzam, wątek religijny jest tam potraktowany dość ostro). Film o nietypowej rodzinie wielodzietnej i życiu poza systemem.
    Podziękowali 2kluska Cart
  • Kot, Bob i ja.
    Obejrzeliśmy z 16latkiem, ciekawa historia na faktach o narkomanie, dziwnych zbiegach okoliczności, o tym jak walczył by wyjść na prostą.
    Polecam !
    http://www.filmweb.pl/film/Kot+Bob+i+ja-2016-760045

• Położnych nie mogę...
    może ktoś coś w stylu Złotej Damy, Praktykanta i Z miłości do Marion poleci
  • Ja bym obejrzała do końca serial o królowej Wiktorii. Nie znoszę oglądać po jednym odcinku,a na następny czekać cały tydzień!
  • "Milczenie " moim zdaniem nie dla dzieci
  • Zaczęłam wczoraj te położne.
    Po pierwszym odcinku ziewałam i zastanawiałam się, co Wy w tym filmie widzicie. Po drugim zaczęłam myśleć, co będzie dalej a teraz, po czwartym, zamierzam oglądać do końca ;)
  • Zwatpilam czy to ten wątek o_O "Jak Bóg da" jest już na płytach. Oficyna Wydawnicza Rafael wydała.
  • @Arletta, a widzialas Milczenie?
  • @Arletta, a widzialas Milczenie? Podzielisz się wrażeniami?
  • "Złota dama" jako historia ciekawa, Helen Mirren świetna, ale Reynolds to niezłe drewno.
    Film bardzo "holyłódzki", tak jak w recenzjach piszą:
    Reżyser oraz debiutujący scenarzysta Alexi Kaye Campbell podchodzą do rozterek bohaterów z typowo hollywoodzką subtelnością. W "Złotej damie" brakuje zazwyczaj miejsca na niedopowiedzenia, dwuznaczności, przestrzeń między słowami. 
    (...)
    Oczywiście w filmie Curtisa roi się od uproszczeń (cyniczna, nierozliczona z nazizmem Austria kontra zbudowana na prawie i porządku Ameryka)

Ale dla fanów twórczości Gustava Klimta nie będzie to przeszkodą. :)

• edytowano lutego 2017
    Ja zasnęłam przy końcu. Mąż mi zrelacjonował, jakie były ostateczne postanowienia sądu.
    Postać żony Drewna zupełnie z kosmosu.
    Piękne zdjęcia, dramatyzm ujemny właściwie, a przecież było dramatycznie.

tu dobrze wyłuszczone:
    https://redaktornatropie.pl/2015/06/11/zlota-dama/

Ale i tak polecam. 

• @Elunia, nie czytałam książki. Ale jak czytam w recenzji, że prawnik przeżył metamorfozę, to w filmie, poza gadaniem i paroma teatralnymi zagrywkami jej nie widać nic, a nic. 
    Nie oczekuję jakiś fajerwerków, tylko dobrego grania.
    Może jak się ogląda ten film jako ilustrację do książki, do znanej w szczegółach historii to skróty i uproszczenia nie rażą. 
    A mnie rażą i tyle. A może nawet nie rażą, tylko losy bohaterów przestają obchodzić, a nie taki był cel reżysera zapewne.
  • Uwielbiam czytać skrajne recenzje. Jednemu się podoba, drugiemu nie. Mi się "Złota dama" podobała, za to "Złamany kłos" wcale. A @kawusiowa zachwycona. Cóż... De gustibus...
  • Ja nie czytałam książki i film mi się podobał.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.