Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

16364666869106

Komentarz

• Nam Zwierzogród bardzo przypadł do gustu. Jedna scena "straszna" jest a poza tym ok.
    Chcieliśmy na coś zabrać córy zastanawiamy się między Baleriną i Sing.
    Podziękowali 1Monica
  • @anulaczarnula a poza tym, że na końcu rozbicie - to polecasz ten film? Jak się ogląda? I od ilu lat jest wg Ciebie?
    Ja słyszałam, że podobno jest rewelacyjny i zastanawiamy się czy nie iść.
  • Oglądałam La la land. Koleżanka, z którą byłam, zasnęła. Film jest bez scen nieodpowiednich dla dzieci, ale wymaga obgadania z nastolatką. Widać, że związki bohaterów są "seryjne" i nieplatoniczne. Można porozmawiać jakby wyglądałoby ich życie gdyby mieli jakieś wartości poza samorealizacją . Wizualnie ładny, muzycznie - miły, ale nie wgniata w fotel.
  • Malgorzata powiedział(a):
    to nie jest koszerny film

ale sobie ładuję Bridget Jones 3 
    muszę jeszcze raz zobaczyć Collina F . 
    i parę scen i dialogów lekarki - ginekolog
    i niesienie do porodu przez Collina 
    i początek filmu

jak lubię Collina, tak nawet on w tym filmie jest kiepski

chyba jedynie Emma Thompson dobrze wypadła

ksiązka zresztą jeszcze gorsza

(i nie chodzi o nie koszer, tylko ogólnie płaska i słaba kiepścizna)

Podziękowali 2Joannna Rosea
  • mi się 1 i 2 też podobały i były śmieszne, ale ta 3 kompletnie im do pięt nie dorasta w moim odczuciu. I Rene twarzą prawie nie grała, raz miała tę swoją Bridgetową minę.
  • i żebyście nie zrozumiały, że ja filmy górnych lotów oglądam, ej ;) wyrobienie filmowe mam poniżej średniej

może oczekiwania były za duże od 3 w moim przypadku :p 

• edytowano lutego 2017
    Wracając do La La Land, to jest to jednak musical i kto nie lubi tego gatunku, ten zaśnie :) Są dłużyzny, taniec na gwieździstym niebie i zbiorowe szaleństwo na autostradzie, ale taki to właśnie jest film. Temat zaś realizacji marzeń, również za wszelką cenę jak najbardziej poruszony znakomicie i dla nastolatków w sam raz. Chociaż i dla dojrzałych (oraz tych przed 45, niedojrzałych* ;) ) jakieś wnioski są. Ja sobie pomyślałam, że zbyt często oglądam się na to, co pomyślą inni i czym im się spodoba, zamiast realizować swoje pasje.
    *MSPANC

edit: Miłośnikom jazzu i tematu realizacji pasji polecam film twórcy La La Land "Whiplash"
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Whiplash b.dobry! 
    Bridget widzialam tylko 1 i nie chcialam wiecej. Mowicie, ze 2i3 lepsze? I do smiania, a nie zazenowania? 
    Czytalam tez BJ, ale tu juz caly czas facepalm... Film sie wspina na wyzyny mho.
    Podziękowali 2Skatarzyna AgaMaria
  • Oki! To moze akurat na ferie bedzie. 
    A na Lalaland to sie i do kina wybiore. Juz slyszalam wczesniej, ze doby.
  • Ech, @Malgorzata, rozplenilo sie toto wszedzie.
     Ostatnio ogladamy z mężem sympatyczny film w tv, na kulturze czy cos, i juz sobie mysle- o, w koncu film do polecania. A tu dzieckiem malutkim tylko zajac sie czule potrafi kolega z pracy, gej. I na szczesliwy final- rownolegle sluby- zwykly i homo. ( film francuski). 
    A glowna fabula ok. Bardzo szkoda.

• No Bridget dla mnie niestrawna, już chyba kiedyś napisałam. Mam przy tym filmie tak głęboką potrzebę facepalmu, że nic nie widzę ;) Podobne odczucia miałam przy "Głupi i głupszy" i komediach tego typu. Jestem zażenowana i już.

Tak się pięknie różnimy, i dobrze ;)
    Pierwszy taki zonk przeżyłam, jak kiedyś w szpitalu leżała ze mną starsza Ślązaczka, bardzo kulturalna kobieta. Do czasu, jak zaczęła kawały opowiadać. Wszystkie świńskie. Ale tak świńskie, że dla mnie nieśmieszne.
    Podziękowali 3Joannna AgaMaria Milagro
  • @Malgorzata, a te geje to w La La Land czy Bridget, bo się zgubiłam... ?
  • Idzcie na Amerykanska Sielanke
    Mozna sobie popatrzec do czego doprowadzaja skrajne ideologie i sekty  :#
  • edytowano lutego 2017
    katarzynamarta powiedział(a):
    Terminatora najbardziej lubie 2ke, potem 1ke a reszta juz coraz gorzej...

Ale ja uwielbiam te klimaty zlomkow.
    Transformersi, Pacific Rim... no lubie

A "Giganci ze stali" znasz?
    Nam się podobał ale uczciwie powiem, że nie pamiętam czy koszer czy niekoszer
    E: "Zwierzogróddd" baaaardzo lubię choć bajek raczej nie przyswajam
    Małż mnie zachęcił reklamując to jako kryminal. No i tym sposobem oglądałam juz 3 razy.

Podziękowali 1wielorybek
  • Dzięki, @Malgorzata, bo już myślałam, że coś w La La Land przeoczyłam.
  • Kurcze nie wiem czemu wampiry i inne zombie nie koszer skoro to wszystko fikcja  :D Komedii w stylu Bridget Jones nie trawie, wole albo jakies z czarnym humorem czy przyslowiowym, pardon, jajem, niz to. 
  • edytowano lutego 2017
     A taki (pani poleciła nam na studium pedagogicznym)
    genialny - mamy niech przygotują chusteczki. Do obejrzenia samemu w potem z dziećmi i potem omówienie wszystkich ról. Film genialny!!!
    Kto oglądał ten wie.
    Storm - najszybszy kundel świata

http://www.cda.pl/video/55329077
    Podziękowali 1Amica
  • nawet Kociarze się spodoba mimo że pies a nie kot występuje
  • 'Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie' B)

Podziękowali 1Monika73
  • @Elunia, a ta książka to jest powieść czy popularno-naukowa?
  • Polecałam Złotą Damę już kiedyś, ale dobrze że przypomniałaś, może jeszcze ktoś nie widział. Też lubię takie filmy :)
    Podziękowali 1Mle
  • Lubię Helen Mirren to pewnie obejrzę. Ostatnio oglądam House of Cards i mnie wciągnął. Jestem przy trzecim sezonie.
  • a gdzie oglądacie House of cards? na cda zostały jakieś resztki, dużo odcinków brakuje (skończyliśmy na 3 sezonie i dziura...)
  • "Pakt" jest też na cda
  • A ja obejrzałam "Take this waltz", o którym pisała @Joanna. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony dobre kino, z drugiej rażący mnie osobiście naturalizm i dosadność języka (nie chodzi o wulgaryzmy, ja po prostu czułam się zawstydzona oglądając ten film). Do tego przesłanie może być odebrane jako: czasami musimy kogoś skrzywdzić, żebyśmy sami mogli być szczęśliwi. Można obejrzeć "ku przestrodze" ;)
    Podziękowali 2wiesia Joannna
  • edytowano lutego 2017
    jest coś takiego teraz jak filiser.tv
    tam są wszystkie.
  • @Mle dokladnie! Ku przestrodze.
    Dal mi do myslenia na dwa dni.
    I ten naturalizm czy on taki potrzebny? Nie wiem czy pisac, żeby nie psuć ogladania.
    Z plusów to śmieszny jezykowo (sluchalam w oryginale), slowotworczo :) kwestia co sie komu podoba.
    Mąż dał radę obejrzeć z lekkim bohaterstwem jak to zwykle przy nieco ambitnych filmach bywa... także malzenski DKF był mozliwy. Uwielbiam :)
    Podziękowali 1Mle
  • MleMle
    edytowano lutego 2017
    Mój mąż też oglądał ze mną - określenie "z lekkim bohaterstwem" oddaje sytuację :smiley: 

Podziękowali 1wiesia
  • @Elunia tak twierdzil moj mąż-  niedojrzałosc, dziwnosc. Jednak dalo się dostrzec przeblyski jej pracy nad popedami.

@Mle... teraz Star Wars razem. Mąż ma oktawe urodzin ;)
  • @Malgorzata  -Pakt oba sezony super, choć mój małż twierdzi, że nie ma jak skandynawski oryginał. 
    Ja ogólnie najbardziej Lubię filmy i seriale w takim klimacie.
    Wataha
    Pitbul
    Glina
    Sfora
    Oficer, Oficerowie,  3 Oficer 
    Nawet nieco cukierkowe "Twarzą w twarz "
    I to są moje ulubione "komedie romantyczne" 

Bardzo fajny "Fringe" -ale to może być niekoszer bardzo. Podobnie jak Wayword Pines. 
    Zaczęłam oglądać czeskie "Pustkowie". Zapowiada się fajnie.  Ciężki, mroczny, przygnębiający -jak to w czeskich zapyziałych dusznych i smutnych miasteczkach.  

Podziękowali 1Subiektywna
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.