Nam Zwierzogród bardzo przypadł do gustu. Jedna scena "straszna" jest a poza tym ok. Chcieliśmy na coś zabrać córy zastanawiamy się między Baleriną i Sing.
@anulaczarnula a poza tym, że na końcu rozbicie - to polecasz ten film? Jak się ogląda? I od ilu lat jest wg Ciebie? Ja słyszałam, że podobno jest rewelacyjny i zastanawiamy się czy nie iść.
Oglądałam La la land. Koleżanka, z którą byłam, zasnęła. Film jest bez scen nieodpowiednich dla dzieci, ale wymaga obgadania z nastolatką. Widać, że związki bohaterów są "seryjne" i nieplatoniczne. Można porozmawiać jakby wyglądałoby ich życie gdyby mieli jakieś wartości poza samorealizacją . Wizualnie ładny, muzycznie - miły, ale nie wgniata w fotel.
ale sobie ładuję Bridget Jones 3 muszę jeszcze raz zobaczyć Collina F . i parę scen i dialogów lekarki - ginekolog i niesienie do porodu przez Collina i początek filmu
jak lubię Collina, tak nawet on w tym filmie jest kiepski
chyba jedynie Emma Thompson dobrze wypadła
ksiązka zresztą jeszcze gorsza
(i nie chodzi o nie koszer, tylko ogólnie płaska i słaba kiepścizna)
mi się 1 i 2 też podobały i były śmieszne, ale ta 3 kompletnie im do pięt nie dorasta w moim odczuciu. I Rene twarzą prawie nie grała, raz miała tę swoją Bridgetową minę.
Wracając do La La Land, to jest to jednak musical i kto nie lubi tego gatunku, ten zaśnie Są dłużyzny, taniec na gwieździstym niebie i zbiorowe szaleństwo na autostradzie, ale taki to właśnie jest film. Temat zaś realizacji marzeń, również za wszelką cenę jak najbardziej poruszony znakomicie i dla nastolatków w sam raz. Chociaż i dla dojrzałych (oraz tych przed 45, niedojrzałych* ) jakieś wnioski są. Ja sobie pomyślałam, że zbyt często oglądam się na to, co pomyślą inni i czym im się spodoba, zamiast realizować swoje pasje. *MSPANC
edit: Miłośnikom jazzu i tematu realizacji pasji polecam film twórcy La La Land "Whiplash"
Whiplash b.dobry! Bridget widzialam tylko 1 i nie chcialam wiecej. Mowicie, ze 2i3 lepsze? I do smiania, a nie zazenowania? Czytalam tez BJ, ale tu juz caly czas facepalm... Film sie wspina na wyzyny mho.
Ech, @Malgorzata, rozplenilo sie toto wszedzie. Ostatnio ogladamy z mężem sympatyczny film w tv, na kulturze czy cos, i juz sobie mysle- o, w koncu film do polecania. A tu dzieckiem malutkim tylko zajac sie czule potrafi kolega z pracy, gej. I na szczesliwy final- rownolegle sluby- zwykly i homo. ( film francuski). A glowna fabula ok. Bardzo szkoda.
No Bridget dla mnie niestrawna, już chyba kiedyś napisałam. Mam przy tym filmie tak głęboką potrzebę facepalmu, że nic nie widzę Podobne odczucia miałam przy "Głupi i głupszy" i komediach tego typu. Jestem zażenowana i już.
Tak się pięknie różnimy, i dobrze Pierwszy taki zonk przeżyłam, jak kiedyś w szpitalu leżała ze mną starsza Ślązaczka, bardzo kulturalna kobieta. Do czasu, jak zaczęła kawały opowiadać. Wszystkie świńskie. Ale tak świńskie, że dla mnie nieśmieszne.
Terminatora najbardziej lubie 2ke, potem 1ke a reszta juz coraz gorzej...
Ale ja uwielbiam te klimaty zlomkow. Transformersi, Pacific Rim... no lubie
A "Giganci ze stali" znasz? Nam się podobał ale uczciwie powiem, że nie pamiętam czy koszer czy niekoszer E: "Zwierzogróddd" baaaardzo lubię choć bajek raczej nie przyswajam Małż mnie zachęcił reklamując to jako kryminal. No i tym sposobem oglądałam juz 3 razy.
Kurcze nie wiem czemu wampiry i inne zombie nie koszer skoro to wszystko fikcja Komedii w stylu Bridget Jones nie trawie, wole albo jakies z czarnym humorem czy przyslowiowym, pardon, jajem, niz to.
A taki (pani poleciła nam na studium pedagogicznym) genialny - mamy niech przygotują chusteczki. Do obejrzenia samemu w potem z dziećmi i potem omówienie wszystkich ról. Film genialny!!! Kto oglądał ten wie. Storm - najszybszy kundel świata
A ja obejrzałam "Take this waltz", o którym pisała @Joanna. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony dobre kino, z drugiej rażący mnie osobiście naturalizm i dosadność języka (nie chodzi o wulgaryzmy, ja po prostu czułam się zawstydzona oglądając ten film). Do tego przesłanie może być odebrane jako: czasami musimy kogoś skrzywdzić, żebyśmy sami mogli być szczęśliwi. Można obejrzeć "ku przestrodze"
@Mle dokladnie! Ku przestrodze. Dal mi do myslenia na dwa dni. I ten naturalizm czy on taki potrzebny? Nie wiem czy pisac, żeby nie psuć ogladania. Z plusów to śmieszny jezykowo (sluchalam w oryginale), slowotworczo kwestia co sie komu podoba. Mąż dał radę obejrzeć z lekkim bohaterstwem jak to zwykle przy nieco ambitnych filmach bywa... także malzenski DKF był mozliwy. Uwielbiam
@Malgorzata -Pakt oba sezony super, choć mój małż twierdzi, że nie ma jak skandynawski oryginał. Ja ogólnie najbardziej Lubię filmy i seriale w takim klimacie. Wataha Pitbul Glina Sfora Oficer, Oficerowie, 3 Oficer Nawet nieco cukierkowe "Twarzą w twarz " I to są moje ulubione "komedie romantyczne"
Bardzo fajny "Fringe" -ale to może być niekoszer bardzo. Podobnie jak Wayword Pines. Zaczęłam oglądać czeskie "Pustkowie". Zapowiada się fajnie. Ciężki, mroczny, przygnębiający -jak to w czeskich zapyziałych dusznych i smutnych miasteczkach.
Komentarz
Chcieliśmy na coś zabrać córy zastanawiamy się między Baleriną i Sing.
Ja słyszałam, że podobno jest rewelacyjny i zastanawiamy się czy nie iść.
jak lubię Collina, tak nawet on w tym filmie jest kiepski
chyba jedynie Emma Thompson dobrze wypadła
ksiązka zresztą jeszcze gorsza
(i nie chodzi o nie koszer, tylko ogólnie płaska i słaba kiepścizna)
i żebyście nie zrozumiały, że ja filmy górnych lotów oglądam, ej wyrobienie filmowe mam poniżej średniej
może oczekiwania były za duże od 3 w moim przypadku
*MSPANC
edit: Miłośnikom jazzu i tematu realizacji pasji polecam film twórcy La La Land "Whiplash"
Bridget widzialam tylko 1 i nie chcialam wiecej. Mowicie, ze 2i3 lepsze? I do smiania, a nie zazenowania?
Czytalam tez BJ, ale tu juz caly czas facepalm... Film sie wspina na wyzyny mho.
A na Lalaland to sie i do kina wybiore. Juz slyszalam wczesniej, ze doby.
Ostatnio ogladamy z mężem sympatyczny film w tv, na kulturze czy cos, i juz sobie mysle- o, w koncu film do polecania. A tu dzieckiem malutkim tylko zajac sie czule potrafi kolega z pracy, gej. I na szczesliwy final- rownolegle sluby- zwykly i homo. ( film francuski).
A glowna fabula ok. Bardzo szkoda.
Tak się pięknie różnimy, i dobrze
Pierwszy taki zonk przeżyłam, jak kiedyś w szpitalu leżała ze mną starsza Ślązaczka, bardzo kulturalna kobieta. Do czasu, jak zaczęła kawały opowiadać. Wszystkie świńskie. Ale tak świńskie, że dla mnie nieśmieszne.
Mozna sobie popatrzec do czego doprowadzaja skrajne ideologie i sekty
Nam się podobał ale uczciwie powiem, że nie pamiętam czy koszer czy niekoszer
E: "Zwierzogróddd" baaaardzo lubię choć bajek raczej nie przyswajam
Małż mnie zachęcił reklamując to jako kryminal. No i tym sposobem oglądałam juz 3 razy.
genialny - mamy niech przygotują chusteczki. Do obejrzenia samemu w potem z dziećmi i potem omówienie wszystkich ról. Film genialny!!!
Kto oglądał ten wie.
Storm - najszybszy kundel świata
http://www.cda.pl/video/55329077
tam są wszystkie.
Dal mi do myslenia na dwa dni.
I ten naturalizm czy on taki potrzebny? Nie wiem czy pisac, żeby nie psuć ogladania.
Z plusów to śmieszny jezykowo (sluchalam w oryginale), slowotworczo kwestia co sie komu podoba.
Mąż dał radę obejrzeć z lekkim bohaterstwem jak to zwykle przy nieco ambitnych filmach bywa... także malzenski DKF był mozliwy. Uwielbiam
@Mle... teraz Star Wars razem. Mąż ma oktawe urodzin
Ja ogólnie najbardziej Lubię filmy i seriale w takim klimacie.
Wataha
Pitbul
Glina
Sfora
Oficer, Oficerowie, 3 Oficer
Nawet nieco cukierkowe "Twarzą w twarz "
I to są moje ulubione "komedie romantyczne"
Bardzo fajny "Fringe" -ale to może być niekoszer bardzo. Podobnie jak Wayword Pines.
Zaczęłam oglądać czeskie "Pustkowie". Zapowiada się fajnie. Ciężki, mroczny, przygnębiający -jak to w czeskich zapyziałych dusznych i smutnych miasteczkach.