Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

17475777980106

Komentarz

• Potrzebuje jakiegos fajnego thrillera, najlepiej na dzis. Co szukam po stronach to wydaje mi sie, ze widzialam juz wszystko. Nie musi byc amerykanski.
    Bede wdzieczna za wszelkie sugestie :)
  • Widze z opisu, ze podpada pod horror. Jak tak, to jednak nie dla mnie..
  • O, spoko, patrzylam na inny zupelnie. Dziekuje i prosze o jeszcze :wink:

A tak w ogole to dzisiaj juz padlo na Mad Maxa, ale wszelkie podpowiedzi zostana wykorzystane w najblizszym czasie :smile: 
  • Tak na szybko @Milagro to z thrillerow od Stephena Kinga dwie rzeczy:
    1) Misery (Oskar dla Katy Bates, Zlote Globy, Nagroda Saturna)
    i
    2) Lsnienie, Stanleya Kubricka
    Podziękowali 1Milagro
  • A to raczej nie horrory także? Ja się bałam ;-)
    Podziękowali 1Milagro
  • Mnie się podobał Mr. Brooks z Costnerem. Ostatnio ponownie obejrzałam. I Księgowy.
    Podziękowali 1Milagro
  • Światlo między oceanami - spłakałam się :))

• Przeczytaj teraz książkę, lepsza :)
    Podziękowali 2Hope Gosia5
  • Hope powiedział(a):

Światlo między oceanami - spłakałam się :))

To samo! Ryczalam jednym cięgiem, slowo daje :)
  • To ja tez się powtórzę. Książka o niebo lepsza!
    Podziękowali 1Hope
  • To książkę bym chyba musiała z kartonikiem chusteczek czytać :) 

• Lubicie płakać  na filmach? Bo nie rozumiem po co takie oglądać. To ma być rozrywka, a tu co i rusz czytam o filmach wzbudzajacych emocje albo wzruszajacych.
    Sensacja, fantastyka i sf rozumiem, historyczne no może... Ale żeby specjalnie sięgać po jakiegoś wyciskacza łez?
    Podziękowali 4Kaika Hanq Odrobinka Katia
  • Mnie rzadko filmy wzruszają :) A emocje na filmach lubię :)
  • Widzisz, @Rosea , ja nie rozumiem, jak można fantastykę i sf oglądać :) Lubię filmy o życiu, lubię się wzruszać. Trudno to nazwać rozrywką, ale tak po prostu mam. Śmiać też się lubię, żeby nie było ;)
    Podziękowali 4asiao wilejka balum MAFJa
  • Oglądanie sensacji też wzbudza emocje. Czasem mocniejsze niż łzy ;)
  • Ja s-f zniosę o ile mąż mnie zapewni, że warto ;)
    Historyczne są super, kostiumowe też, na horrory mam alergię. Nie lubię się bać.
    Sensacja jest ok.
    No i czasem człowiek ma taki nastrój, że potoki łez tylko czekają na impuls, żeby móc popłynąć ;)

Podziękowali 1wilejka
  • Też nie lubię się bać. Po obejrzeniu Chaty do dzisiaj mam pietra :/ 
    Podziękowali 1wilejka
  • No to mnie Elunia skwitowala haha. Cóż, idę się poogłupiać:D Nigdy nie mam nastroju na łzy. Unikam jak ognia ;) A dobra strzelanka nie jest zła, podobnie jak dobre efekty specjalne i historie q oderwaniu od codziennego życia.
    Podziękowali 2Lome Katia
  • Rosea, Mad Max: Fury Road to najbardziej oderwana od rzeczywistosci strzelanka, jaka kiedykolwiek widzialam. Efekty specjalne sa niczego sobie. Ale pewnie juz znasz  ;) Ogolnie to bardzo dziwny film, ale musze powiedziec, ze fajny.
    Podziękowali 1draconessa
  • Znam! Odjechany ;)

Teraz oglądamy serial sf, Dark Matter, i uwielbiam tamtejszego androida :D
  • Przypomniałam sobie śmieszną francuską komedię - "Kolacja dla palantów".
    Podziękowali 4wilejka Gosia5 E.milia Madika
  • katarzynamarta powiedział(a):
    Narcos wrócił! Juhuhuhu! B) :#
    Ja muszę skończyć Better call Saul więc jak obejrzysz to napisz tylko czy warto, ale bez spoilerów!
  • Rozwaliła mnie ponownie : DZiewczyna z tatuażem. Film bardzo nie koszerny, ale świetny i w ogóle się nie starzeje...
    Podziękowali 1wilejka
  • Właśnie obejrzałam film pt. Niezłomny. Oparty na faktach , robi wrażenie. Reżyseria -Angelina Jolie , ale nie zrażajcie się :)
    Podziękowali 1Subiektywna
  • Gifted z Chrisem Evansem - polecam!
    Podziękowali 1wilejka
  • Film "Chata" nie zachwycił mnie zupełnie. Mialam wrażenie, ze twórcy starają się wykorzystywać zranienia widza, by nim manipulować. To mnie najbardziej odrzucilo, nawet nie fakt ze film nie jest do konca zbiezny z nauką KK.

W ten weekend byłam z Moim na Dunkierce. Film bardzo dobry mimo pdrobiny patosu. Mogę polecić.
    Podziękowali 2Odrobinka draconessa
  • A dla amatorów sf i akcji polecam Kowboje i obcy. Mnie się podobał. I jeszcze durna ale bardzo smieszna komedia sf Strażnicy Galaktyki. Obie części. 
  • "Wciąż ją kocham" film dający nadzieję, panuje w nim atmosfera spokoju wśród trudnych wydarzeń- zjawisko rzadkie i piękne. Zresztą to film na podstawie powieści Nicolasa Sparksa, a to autor głoszący nadzieję i zawsze dobre zakończenie, o ile ludzie mają otwarte serca.
    Na parę głównych bohaterów aż miło popatrzeć- on męski i przystojny, ona śliczna i słodka jak sto cukierków.
    Podziękowali 1Gosia5
  • o rozkminacg psychologicznych z nutą dobrej akcji i kryminału to Zaginiona Dziewczyna.
    Podziękowali 1Subiektywna
  • Trudno o film religijny ktory nie bylby przy tym infantylny, lopatologiczny, przeslodzony. Obejrzalam Chate, October Baby, Czy naprawde wierzysz, tytul Bog nie umarl chyba juz odpuszcze. Podobaly mi sie Cuda z nieba, ale tam wlasciwie glownym watkiem byla choroba dziecka. Nie wiem czy takie filmy przekonaja kogokolwiek kto nie jest juz przekonany mnie kojarza sie raczej z filmem do puszczenia dzieciakom na katechezie. 

Tak zmieniając temat, urzekł mnie brytyjski film "X+Y". Polecam zwlaszcza osobom z dziecmi autustycznymi czy aspergerami bo i taki jest glowny mlody bohater.
    O podobnej tematyce godny polecenia jest tez australijski "Czarny balonik".
    Podziękowali 1Coralgol
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.