Potrzebuje jakiegos fajnego thrillera, najlepiej na dzis. Co szukam po stronach to wydaje mi sie, ze widzialam juz wszystko. Nie musi byc amerykanski. Bede wdzieczna za wszelkie sugestie
Tak na szybko @Milagro to z thrillerow od Stephena Kinga dwie rzeczy: 1) Misery (Oskar dla Katy Bates, Zlote Globy, Nagroda Saturna) i 2) Lsnienie, Stanleya Kubricka
Lubicie płakać na filmach? Bo nie rozumiem po co takie oglądać. To ma być rozrywka, a tu co i rusz czytam o filmach wzbudzajacych emocje albo wzruszajacych. Sensacja, fantastyka i sf rozumiem, historyczne no może... Ale żeby specjalnie sięgać po jakiegoś wyciskacza łez?
Widzisz, @Rosea , ja nie rozumiem, jak można fantastykę i sf oglądać Lubię filmy o życiu, lubię się wzruszać. Trudno to nazwać rozrywką, ale tak po prostu mam. Śmiać też się lubię, żeby nie było
Ja s-f zniosę o ile mąż mnie zapewni, że warto Historyczne są super, kostiumowe też, na horrory mam alergię. Nie lubię się bać. Sensacja jest ok. No i czasem człowiek ma taki nastrój, że potoki łez tylko czekają na impuls, żeby móc popłynąć
No to mnie Elunia skwitowala haha. Cóż, idę się poogłupiać:D Nigdy nie mam nastroju na łzy. Unikam jak ognia A dobra strzelanka nie jest zła, podobnie jak dobre efekty specjalne i historie q oderwaniu od codziennego życia.
Rosea, Mad Max: Fury Road to najbardziej oderwana od rzeczywistosci strzelanka, jaka kiedykolwiek widzialam. Efekty specjalne sa niczego sobie. Ale pewnie juz znasz Ogolnie to bardzo dziwny film, ale musze powiedziec, ze fajny.
Film "Chata" nie zachwycił mnie zupełnie. Mialam wrażenie, ze twórcy starają się wykorzystywać zranienia widza, by nim manipulować. To mnie najbardziej odrzucilo, nawet nie fakt ze film nie jest do konca zbiezny z nauką KK.
W ten weekend byłam z Moim na Dunkierce. Film bardzo dobry mimo pdrobiny patosu. Mogę polecić.
"Wciąż ją kocham" film dający nadzieję, panuje w nim atmosfera spokoju wśród trudnych wydarzeń- zjawisko rzadkie i piękne. Zresztą to film na podstawie powieści Nicolasa Sparksa, a to autor głoszący nadzieję i zawsze dobre zakończenie, o ile ludzie mają otwarte serca. Na parę głównych bohaterów aż miło popatrzeć- on męski i przystojny, ona śliczna i słodka jak sto cukierków.
Trudno o film religijny ktory nie bylby przy tym infantylny, lopatologiczny, przeslodzony. Obejrzalam Chate, October Baby, Czy naprawde wierzysz, tytul Bog nie umarl chyba juz odpuszcze. Podobaly mi sie Cuda z nieba, ale tam wlasciwie glownym watkiem byla choroba dziecka. Nie wiem czy takie filmy przekonaja kogokolwiek kto nie jest juz przekonany mnie kojarza sie raczej z filmem do puszczenia dzieciakom na katechezie.
Tak zmieniając temat, urzekł mnie brytyjski film "X+Y". Polecam zwlaszcza osobom z dziecmi autustycznymi czy aspergerami bo i taki jest glowny mlody bohater. O podobnej tematyce godny polecenia jest tez australijski "Czarny balonik".
Komentarz
Bede wdzieczna za wszelkie sugestie
A tak w ogole to dzisiaj juz padlo na Mad Maxa, ale wszelkie podpowiedzi zostana wykorzystane w najblizszym czasie
1) Misery (Oskar dla Katy Bates, Zlote Globy, Nagroda Saturna)
i
2) Lsnienie, Stanleya Kubricka
Światlo między oceanami - spłakałam się )
Sensacja, fantastyka i sf rozumiem, historyczne no może... Ale żeby specjalnie sięgać po jakiegoś wyciskacza łez?
Historyczne są super, kostiumowe też, na horrory mam alergię. Nie lubię się bać.
Sensacja jest ok.
No i czasem człowiek ma taki nastrój, że potoki łez tylko czekają na impuls, żeby móc popłynąć
Teraz oglądamy serial sf, Dark Matter, i uwielbiam tamtejszego androida
W ten weekend byłam z Moim na Dunkierce. Film bardzo dobry mimo pdrobiny patosu. Mogę polecić.
Na parę głównych bohaterów aż miło popatrzeć- on męski i przystojny, ona śliczna i słodka jak sto cukierków.
Tak zmieniając temat, urzekł mnie brytyjski film "X+Y". Polecam zwlaszcza osobom z dziecmi autustycznymi czy aspergerami bo i taki jest glowny mlody bohater.
O podobnej tematyce godny polecenia jest tez australijski "Czarny balonik".