Skandynawskie "Historie kuchenne". Mój Mąż początkowo w ogóle nie chciał tego oglądać (na przewijaku było za mało akcji . Teraz to jeden z jego ulubionych filmów, już kilka razy oglądaliśmy. Film klimatyczny, w dużej mierze o męskiej przyjaźni.
Serial "Poldark" - jeden z naszych ulubionych. Jeszze w tym wątku nikt go nie wspominał. Zdjęcia i muzyka majstersztyk. Akcja i scenariusz troche naiwne, ale poruszające i w sumie życiowe Na chomiku jest juz 3 sezon dostępny.
Black Mirror jest dość depresyjny, to nie serial na odprężenie się polecam bo naprawdę daje do myślenia no i zrobiony przez Brytyjczyków a oni się znają na robieniu kina
Próbowaliśmy Poldark, ale po kilku odcinkach zrobiło się tak szmirowato, że piękne zdjęcia i muzyka nie dały rady. A początek był naprawdę zachęcający.
@asiao , oglądałam Fargo 1 i 2 sezon. 3 nie zmogłam. Zasnęłam w połowie, a może nawet szybciej. Dziwaczny to mało powiedziane. A do tego, moim zdaniem, nudny.
@Paprotka - wymowa filmu jest trochę taka jak mówisz. Zastanawiałam się oglądając, czy trochę sama nie nadinterpretuję czegoś i nie przypisuję twórcom filmu intencji, których nie mieli. Odniosłam jednak wrażenie, że właśnie postawa śmierci poniesionej w obronie przed gwałtem ukazana jest jako ta stawiana na wzór, "lepsza".
Dałabym mu bardzo dobry, gdyby nie pewne zbyt dosłownie pokazane obrazy. Nie chodzi mi o seks, tylko nie wiem, jak napisać coś, żeby nie spojlerować Takie o sekundę za długie sceny, które mają podkreślić, że coś jest ważne. Trochę tak, jakby reżyser nie wierzył w inteligencję widza
Może obejrzę kiedyś "Botoks" w necie, ale pieniędzy na pewno na to nie wydam. Już zwiastun jest koszmarny. jak najwięcej patologii zmieścić w 2 minutach, w tabloidowym stylu, poprzetykane bluzgami co drugie słowo. film został zmiażdżony w recenzjach (co pociesza), miał ogromną frekwencję (co przeraża). zastanawiam się czy Polakom naprawdę odpowiada takich niskich lotów kino, czy zadowala ich oglądanie manipulacji i słuchanie k..i ch... przez cały film. co gorsza pojawiły się już jakieś teksty, że film co prawda został zjechany, ale przez lewicę (?), a więc pokazuje prawdę (co za logika), np. o aborcji (?!) i koncernach farmaceutycznych. w necie hula już kilka screenów z grup dla mamuś, wypowiedzi kobiet które piszą że po obejrzeniu "Botoksu" nie zaszczepią dzieci. a promowanie filmu, w którym ekipa ratowników jest pokazana jako banda ochlejusów którzy kradną zwłokom buty, krótko po ogólnopolskim strajku ratowników...szkodliwy film. i pomyśleć że ten sam reżyser zrobił świetny serial Pitbull.
Kończą się nam pomysły na kino rodzinne - dorośli, czternastolatek i dwunastolatka. Coś kompromisowego, dla wszystkich, bez ostrej przemocy, bez podtekstów. Może macie jakieś sprawdzone filmy albo seriale?
@Ursa - jeśli lubicie refleksyjne ,to W pogoni za szczęściem. Bezcenny dar. Whiplash - ale lepiej wcześniej obejrzeć i zdecydować samemu bo to thriller
@matka6 W pogoni oglądaliśmy, super. Whiplash pozwoliliśmy obejrzeć tylko czternastolatków, córka za wrażliwa. Ale Bezcennego daru nie widzieliśmy, zapowiada się ok. Dzięki, dzięki!
Komentarz
Film klimatyczny, w dużej mierze o męskiej przyjaźni.
Na chomiku jest juz 3 sezon dostępny.
Oglądam trzeci sezon. Jest dziwaczny
jest dość depresyjny, to nie serial na odprężenie się
polecam bo naprawdę daje do myślenia
no i zrobiony przez Brytyjczyków a oni się znają na robieniu kina
@Paprotka - wymowa filmu jest trochę taka jak mówisz. Zastanawiałam się oglądając, czy trochę sama nie nadinterpretuję czegoś i nie przypisuję twórcom filmu intencji, których nie mieli. Odniosłam jednak wrażenie, że właśnie postawa śmierci poniesionej w obronie przed gwałtem ukazana jest jako ta stawiana na wzór, "lepsza".
Obejrzeliśmy wczoraj "Słaby punkt" z 2007 z Hopkinsem. Dobry.
lwia mi wylazla
a jak wpadnie objazdowe do mojej wsi to i popcornu pójdę pochrupać
Takie o sekundę za długie sceny, które mają podkreślić, że coś jest ważne.
Trochę tak, jakby reżyser nie wierzył w inteligencję widza
Już zwiastun jest koszmarny. jak najwięcej patologii zmieścić w 2 minutach, w tabloidowym stylu, poprzetykane bluzgami co drugie słowo. film został zmiażdżony w recenzjach (co pociesza), miał ogromną frekwencję (co przeraża). zastanawiam się czy Polakom naprawdę odpowiada takich niskich lotów kino, czy zadowala ich oglądanie manipulacji i słuchanie k..i ch... przez cały film. co gorsza pojawiły się już jakieś teksty, że film co prawda został zjechany, ale przez lewicę (?), a więc pokazuje prawdę (co za logika), np. o aborcji (?!) i koncernach farmaceutycznych. w necie hula już kilka screenów z grup dla mamuś, wypowiedzi kobiet które piszą że po obejrzeniu "Botoksu" nie zaszczepią dzieci. a promowanie filmu, w którym ekipa ratowników jest pokazana jako banda ochlejusów którzy kradną zwłokom buty, krótko po ogólnopolskim strajku ratowników...szkodliwy film. i pomyśleć że ten sam reżyser zrobił świetny serial Pitbull.
od dawna mam go na liście...
my znów coś o waranach oglądamy.
Dobry film
ale bardzo polecam - wczoraj obejrzeliśmy z mężem:
Azyl/The Zookeeper Wife - na faktach
https://www.cda.pl/video/153694747
Whiplash - ale lepiej wcześniej obejrzeć i zdecydować samemu bo to thriller