@Milamama - przyczyny są zwykle hormonalne. Dwojakie - podwzgórzowo-przysadkowe lub jajnikowe. @MonikaN - przyczyny mogą być różnorakie. Dość częste są mikrogruczolaki przysadki powodujące nadprodukcję prolaktyny, ale może być też wiele innych przyczyn - np. problemy z wydzielaniem dopaminy, niedoczynność tarczycy, niewydolność nerek, czy nawet silny stres.
@Bridget ja mam z drugiej strony pencety taki bajer, ale w instrukcji jest, ze to dziala tylko na napite kleszcze. A teraz to byl moj pierwszy raz, wiec wydygana bylam.
Pytanie: przyjaciolka moja meczy sie z zatokami, migdalkami i innymi. Dostala antybiotyk na ktory czerwonymi plamkami zareagowal synek (karmi piersia, dziec juz 3mies). Odstawila antybola i zrobila wymaz. Wyszla bakteria. Co ona ma zrobic?? Nie chce odstawiac W. Ale jakos sie musi wyleczyc... @Katarzyna??? @MartynaN?? Ktos cos???
Mam problemy z kolanem już przeszło 10 lat. I postanowiłam coś z tym zrobić. I mam pytanie co lepsze przy diagnostyce usg kolana czy rtg czy coś może innego? Normalnie nie boli tylko czasami jak wspinam się na krzesło to czuje taki przeszywający ból jakby ktoś z 1000 igieł mi do kolana włożył. Po takim zdarzeniu jeszcze parę dni kolano boli przy zginaniu, chyba że odpowiednio poruszam i coś ram mi przeskoczy (tak mi się wydaje) to wtedy w miarę ok. I tak do następnego razu. Choć ostatnio coraz częściej się to zdarza. a przy małych dzieciach to jednak chciałoby się być zawsze 100% sprawnym.
@aga---p jak na diagnostyke to moze byc tak, ze dopiero wyznacza termin planowego przyjecia. Moze warto zadzwonic do szpitala i spytac jakie sa u nich zasady.
Podobno na takie rożne infekcje wirusowo- bakteryjne , swietnie działa witamina C lewo-skrętna , w proszku ( nie -syntetyczna)... Chociaz niektórzy mówią ze to bajka ..wczoraj moja W. Miała prawie 39stopni gorączki i koleżanka dała mi ten proszek dla niej . I wyobraźcie sobie, ze pomogło , dzisiaj jest o wiele lepiej. Ma ktoś podobne doświadczenia z tym preparatem ?
Droga Redakcjo, ja z zapytaniem następującym: J (2 i 8msc) ma na dolnej powiece gradówkę. jak leczyć to tałatajstwo? wg pediatry "jakieś kropelki, okłady". proszę o poradę
corka , 7 lat od wtorku wymiotuje i ma biegunke . Brak goraczki. nawet po lłyżeczce wody ją naciąga. dac odpoczac zołądkowi i nic nie podawac czy pomimo wymiotow i biegunki nawadniac???
Komentarz
A nadmiar prolaktyny.skąd się bierze i jak się go pozbyć?
@MonikaN - przyczyny mogą być różnorakie. Dość częste są mikrogruczolaki przysadki powodujące nadprodukcję prolaktyny, ale może być też wiele innych przyczyn - np. problemy z wydzielaniem dopaminy, niedoczynność tarczycy, niewydolność nerek, czy nawet silny stres.
@Emiliak, mnie pytasz? Właśnie się diagnozuje na to i owo.
Tarczyca wzięta jako pierwsza pod ostrzal przez mojego Ginekologa. Wizyta za 2 tygodnie.
ja z zapytaniem następującym: J (2 i 8msc) ma na dolnej powiece gradówkę. jak leczyć to tałatajstwo? wg pediatry "jakieś kropelki, okłady".
proszę o poradę