@asiao, na skręcenie kostki, to czasem gips czasem nie. Ale faktycznie zalecane jest siedzenie z nogą na krześle, co by ja odciazyc, plus okladac lodem.
Mąż miał niedawno, to poszedł do fizjoterapeuty, obadal, obadal i zimne kompresy kazał przykładać. Jak biega to pewnie nic poważnego, ale lepiej by się zagoiło, jak by dała nodze odpocząć.
Ja sobie kiedyś załatwiłam 2 kostki bo nie byłam u lekarza jak mialam mocno skręcone. Dziś nie mam tam jedneho wiązadła i nogi mi uciekają na prostej drodze.....
Pomóżcie. Syna 12 lat od środy wieczór boli napadowo brzuch poniżej pępka. Wpierw nie bardzo mocno ale od wczoraj w nocy jak nadejdzie to ból uciążliwy. Dziś byłam na pomocy doraźnej. Lekarz obmacał i kazał brać enterol i coś przeciwbólowego. No i czekać do poniedziałku na rodzinną. Czasem mu też "mrowi" lewa noga. Do tego osłabienie, nudności i brak apetytu. Chciałabym mu jakoś pomóc ale nie wiem jak.
@Ojejuju ja bym mimo wszystko poleciła postarać się o jakieś dobre kontrolne USG bo u mnie też ból szybko przeszedł a potem wyszła niefajna niespodzianka.
Właśnie odebrałam wynik cytologii - wynik w granicach normy, ale w uwagach "w rozmazie obecne leukocyty, nieznaczne zmiany odczynowe". Czyli ok czy nie ok? Mam iść do lekarza?
Właśnie odebrałam wynik cytologii - wynik w granicach normy, ale w uwagach "w rozmazie obecne leukocyty, nieznaczne zmiany odczynowe". Czyli ok czy nie ok? Mam iść do lekarza?
Koniecznie iść. Ja mam dziś kolposkopię w związku z podobnym wynikiem.
Komentarz
Boje się że jej gips założą ...
Ale narzeka trochę że ją boli no i spuchło