Hej farmaceutki forumowe @madzikg@ola_g i inne. Jutro wyjeżdżam o 6 rano i okazało się, że pomyliłam opakowania i myślalam, że mam jeszcze leki sercowe. Okazało się, że to coś innego i nie mam ani tabletki. Lek tylko na receptę, lekarz jutro popołudniu. Czy farmaceutka wyda mi lek i doniosę receptę w przyszłym tyg.? W naszym miasteczku jest czynna dzisiaj apteka. Podobno można wystawiać jakieś recepty apteczne.
Kupuje zawsze w tej samej aptece wszystko mi dadza co potrzebuje. I donosze potem
Temat rzeka @Agnicha Z latami pracy przybywa doświadczenia I z jednej strony wiesz że trzeba pomóc, a z drugiej wciąż potrafią zdarzyć się pacjenci po lek bez recepty, gdzie po chwili pytań wychodzi że lek pomaga ale... I tu wstawić: bratu, sąsiadce, mamie, ojcu, żonie itd. Więc oni myśleli że "im też zadziała"
Hej. Witam. Czy któraś z Was ma lub miała problem ze spojeniem łonowym? już rok po 3 porodzie a mnie boli w pachwinach, zdjęcie rentgenowskie odkryło prawdę - spojenie w przykrym stanie. Zaczęło boleć jeszcze przed porodem... Dopiero wybieram sie do lekarza.
@Gabcio, a fizjoterapeuta? Ja po 3 porodzie mialam ogromny problem z kością ogonowa. Poród odnowil mi starą kontuzję. Kilka wizyt u fizjo i ćwiczenia od fizjo i znow moglam chodzic bez bolu, schylac się bez bolu.
Racja. Znalazłam właśnie idealna Panią fizjoterapeutkę w okolicy, która specjalizuje się w kobiecych problemach. Tylko muszę sobie termin zrobić. Zastanawia mnie tylko jak to się leczy, jak długo. Zobaczę co powie.
Syn 3 tyg temu wyskoczyl z brodzika i policzkiem uderzyl w umywalke. Nie bylam przy tym, ale babcia stwierdzila, ze jest ok. Jak wrocil do domu kilka dni po zdarzeniu mial opuchniete i duzego siniaka. Teraz siniak jest maly, ale w jednym miejscu zostalo zgrubienie, wyczuwalne pod palcami, mowi, ze go troche boli, a pod zgrubieniem gdy sie usmiecha robi sie wklesla kreska ok 3 cm dlugosci. Czy dac jeszcze czas, zeby to sie wchlonelo, czy warto pojsc do lekarza? Martwi mnie, ze moze mu to zostac.
Zrobiłam badania do pracy. .orfologia w normie. A ob 41.!?!?! Martwić się czy poczekać trochę i powtórzyć badania. Nie czuję się jako y coś mi mówi d po legac zapalnego.
Szukałabym przyczyny. Od niczego się nie robi ob 41. Jakiś stan zapalny w organizmie. Może być przewlekły. Może zapalenie dziąseł? Może jakiś przewlekły stan zapalny w układzie pokarmowym?
Co do ob ostatnie lata ciagle 50. Crp zawsze w normie. Lekarka mowila ze ma sporo takich pacjentów co to mają wszystko przebadane a ob ją tylko wkurza Właściwie zrobię sobie teraz
Moją Ania (7 lat) w wtorek w nocy obudziła się mówić że ja piecze pipka. Splukalam obficie wodą myśląc że zle wypłukała mydło i po temacie. Przestało piec. Dzisaj na jej majtkach było sporo żółtawo białej wydzieliny bez zapachu. Dolegliwości bólowych brak. Od czerwca kilka razy w tygodniu chodzimy na basen. Martwić się czy chwilę poczekać? Może jakieś domowe sposoby?
Jak chcesz próbować domowo, to bym zaczęła od nasiadówek z kory dębu. Jak nie przejdzie w ciągu tygodnia, to bym skonsultowała z ginekologiem dziecięcym.
Nie wiem, dlaczego, ale przy niedużym spadku potasu miałam zaburzenia rytmu właśnie, jak się kładłam wieczorem spać. Może zmęczenie po całym dniu? U mnie rytm był bardzo charakterystyczny - wypadało co 4 uderzenie. Do tego niepokój się dołączał. Ale to może dlatego, że ja lękowa i mi się zaraz zdawało, że umrę, a tu dzieci małe i jeszcze kolejne w brzuchu.
Potas się łatwo uzupełnia przy niedużych niedoborach.
Komentarz
Tylko te co sa moje i stałe.
Ja po 3 porodzie mialam ogromny problem z kością ogonowa. Poród odnowil mi starą kontuzję. Kilka wizyt u fizjo i ćwiczenia od fizjo i znow moglam chodzic bez bolu, schylac się bez bolu.
Czy dac jeszcze czas, zeby to sie wchlonelo, czy warto pojsc do lekarza? Martwi mnie, ze moze mu to zostac.
Crp zawsze w normie.
Lekarka mowila ze ma sporo takich pacjentów co to mają wszystko przebadane a ob ją tylko wkurza
Właściwie zrobię sobie teraz
Dolegliwości bólowych brak.
Od czerwca kilka razy w tygodniu chodzimy na basen.
Martwić się czy chwilę poczekać?
Może jakieś domowe sposoby?
Jak ma fizjologię po mnie to za dwa dni nie będzie śladu.