Jeśli ją przegotujesz jeszcze raz w czwartek a potem jeszcze w niedzielę to spokojnie. Tym bardziej że na balkonie przy obecnych temperaturach w nocy sama się przemrozi. Ja dziś skończyłam wcinać kapustę,którą ugotowałam w piątek i nawet jej nie chowałam do lodówki.Tyle tylko że ja w kuchni mam raczej chłodno i do kapuchy zawsze daję dużo cebuli.
Zagniptłam w koncu ciasto na pierniczki. Jutro pieczenie. Po jutrze dekorowanie. Tyle w temacie świąt. Reszta lezy. No i światełko betlejemskie podtrzymuje od wczoraj co by nie zgasło.
No rok temu dyskusja o szynę gotowane a ja od miesiąca robię.. U mnie to tak zajmuje zebranie się i przerobienie w głowie różnych rzeczy. Dziś schab muszę zrobić tak
@MonikaN - a ciasto to zaraz musi być na słodko? Mój pan od matmy z liceum twierdził zawsze, że ze słodyczy, to on najbardziej lubi kiełbasę Proponuję więc jakieś chlebki cebulowe, czy inne z wytrawnym nadzieniem. Poszalałam?
@Katarzyna, kiełbasy tez nie może.... Cebuli tez.... Generalnie ma przewalone.
A to miłośnik ciast wszelkich poza sernikiem.
Ma dietę trzustkowo-watrobowa. I chciałabym coś jednak upiec, żeby to mialo namiastkę ciasta, na slodko, zeby i człowiek na diecie się cieszył, a zeby i nasze plebejskie podniebienia mialy ucieche.
Niestety nie podam bo nie moge znaleźć. Pamiętam ze to pomysl AniD piekla je napewno Katarzyna i ja tez ale z 5 lat temu. Byly smaczne lekko slodkie. Trzebaby forum dobrze przeszukac napewno jest przepis.
A wlasnie a moze jakies ciasto bananowe albo marchewkowe? One spokojnie bez cukru moga byc.
Wiesz, @uJa, jak banana może, to.ciastka owsiane mozna.upiec, zrobic krem.jaglano-kokosowy z bananem, jedna warstwa, do drugiej zamiast wiorek sypnac karobu i jakos obleci . Muszę o banana dopytac.
Biszkopt jest bardzo ok, tylko właśnie jak przyrządzić, żeby był na wysokim poziomie,.czyli w stylu tortowym, a przy tym, zeby przy tej.diecie mogl byc.zjedzony.
kiedys robiłam to ciasto, dawałam cukier brązowy ok pol szklanki. Moze w ogole cukier dałoby sie czymś innym zastąpić, w jazdym razie ciasto było baaaardzo dobre, mało słodkie w smaku ale takie ciężkawe tzn, wagowo i dosłownie kawałeczek ciasta zapychał http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-czekoladowo---pomaranczowe-bezglutenowe
Komentarz
Tym bardziej że na balkonie przy obecnych temperaturach w nocy sama się przemrozi.
Ja dziś skończyłam wcinać kapustę,którą ugotowałam w piątek i nawet jej nie chowałam do lodówki.Tyle tylko że ja w kuchni mam raczej chłodno i do kapuchy zawsze daję dużo cebuli.
No i światełko betlejemskie podtrzymuje od wczoraj co by nie zgasło.
Pomysl! Gotujesz 2× 5min i gotowe. Ta oszczednosc czasu mnie przekonała.
Czy te stewie i inne są bezpieczne w takiej sytuacji?
@Elunia
@AB
Pomożecie?
Poszalałam?
Cebuli tez....
Generalnie ma przewalone.
A to miłośnik ciast wszelkich poza sernikiem.
Ma dietę trzustkowo-watrobowa. I chciałabym coś jednak upiec, żeby to mialo namiastkę ciasta, na slodko, zeby i człowiek na diecie się cieszył, a zeby i nasze plebejskie podniebienia mialy ucieche.
Ale co na wierzch wtedy dac? Zmiksowac owoce jakies czy może tę galaretke? To.juz jakis trop jest .
A wlasnie a moze jakies ciasto bananowe albo marchewkowe? One spokojnie bez cukru moga byc.
Mnie bardzo smakowało
Jak trzeba to poszukam przepis na nie
?
@matka6, zechcialabys poszukac?
Krem był z mlekiem ale ja myślę, że można zastąpić czymś
Wiesz, @uJa, jak banana może, to.ciastka owsiane mozna.upiec, zrobic krem.jaglano-kokosowy z bananem, jedna warstwa, do drugiej zamiast wiorek sypnac karobu i jakos obleci . Muszę o banana dopytac.
I babeczki latwo zrobić czy muffinki.
Twoja powyższa propozycja bardzo ok.
kiedys robiłam to ciasto, dawałam cukier brązowy ok pol szklanki.
Moze w ogole cukier dałoby sie czymś innym zastąpić,
w jazdym razie ciasto było baaaardzo dobre, mało słodkie w smaku ale takie ciężkawe tzn, wagowo i dosłownie kawałeczek ciasta zapychał
http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-czekoladowo---pomaranczowe-bezglutenowe