Kalendarz adwentowy zrobiony Stroik też Plakat do przyczepiania postaci ("Wszyscy na Ciebie czekamy") wisi. Jutro spowiedź i rekolekcje. Można zaczynać adwent :-)
Ja się właśnie zabieram za wieszanie pierwszy raz uda mi się wszystko przygotować na początek Adwentu a nie dorabiać na dniach... i pierwszy raz - od kilku już lat sobie obiecuje, ze ogarnę prezenty w pierwszym tyg grudnia. Tym razem jestem na dobrej drodze żeby się udało
Zazdroszczę Wam... Ja w tym roku ani wieńca, ani kalendarza... Nawet ciasta na pierniki nie zrobiłam jeszcze... Może się ogarnę do świat.. następnych...
Zazdroszczę Wam... Ja w tym roku ani wieńca, ani kalendarza... Nawet ciasta na pierniki nie zrobiłam jeszcze... Może się ogarnę do świat.. następnych...
Ja też nic nie mam jeszcze, Mam części składowe tylko I pewnie wiele nie zrobię, bo mój już nie noworodek, to kolejny egzemplarz ze sporą niedojrzaloscia układu pokarmowego, który mu pewnie dojrzeje dopiero po Świętach
Ja mam pusty powieszony na scianie kalendarz;) musze choc na jutro wypełnienie zrobic. Wyjelam terax garnek i miód żeby piernik nastawic i na tym sie skończyło bo mała pospala 5 minut pffff
Ja już kalendarz wisi. Plakat wisi. Tak się cieszę ze wznowili tą książkę i wreszcie mogłam ją nabyć. Jest super! Moi się ucieszą! I mam jeszcze te Świetliki które @asiao kiedyś polecała. B.fajne są.
Moi dziś mieli konwiwencje dla dzieci na adwent. Tzn. Maz prowadził z dziećmi. Wrócili z pięknym wieńcem i układanka w ikonę Bożonarodzeniowa. A potem ja byłam z całą piątka na Mikołajkach w szkole rodzenia bardzo fajna impreza Chcę ktoś patyczki do uszu albo kremik? :-) jutro idziemy zwiedzać budowę szpitala :-) adwent rozpoczęty z przytupem
Ja w zeszłym roku od forumowego Mikołaja z zza granicy dostałam herbaty przepyszne zielone, Białe imbirowe itp itd z firmy Pukka(angielskie) To był cudny prezent Kilka ich zostalo i chciałabym kupić
@Felicyta czy do takiej zachcianki można Ciebie zaangażować ?
@matka6 angażuj, jak najbardziej! Przy okazji przepraszam bardzo Ciebie, @mysikrólica, @Sylwunia za opóźnienia w przesyłce ang. książek! Własnie gościłam przyjaciółkę Angielkę i nie miałam naprawdę czasu. W poniedziałek nadrobię zaległości. Jeśli chodzi o herbaty, to mąż planuje przesłać mi paczkę pod koniec przyszłego tygodnia, a przylatuje do nas 15.12.
Tak się cieszyłam wczoraj, że zdążyłam zrobić stroik i kalendarz z zadaniami na cały adwent. Dziś rano modlitwa rodzinna przy (niby) wieńcu na rozpoczęcie adwentu, wieczorem msza rekolekcyjna ze spowiedzią.... A potem - trzy razy gorzej niż normalnie, nerwy, awantury.... Już mi się wszystkiego odechciało.
@mama_asia ale to standard. Czarny się za Was wziął w najprostszy sposób. nie dajcie się! U nas wieńca, kalendarza brak, a i tak nerwowo i awantury wiszą w powietrzu. Dzieci przechodzą same siebie ostatni kilka dni...
Mam plan zrobić dziś ciasto na pierniki z najmłodsza siostra
@mama_asia Hahaha to jak u nas wczoraj pytałam dzieci o postanowienia. Zapytały mnie- wiec stwierdziłam ze postaram się mniej krzyczeć. To wieczorem dałam pokaz swoich umiejętności bo mnie wkurzyli
Słuchajcie, koleżanka z parafii zrobiła dla moch dzieci kalendarz adventowy. Każdego dnia cytat z Pisma Świętego i jakiś symbol, np sianko, aniołek itd. Myślałam że córka oleje, ale bardzo jej się podoba W przyszłym roku sama zrobę bo już wiem jak Jak poodnajduję linki to wkleję.
Komentarz
Stroik też
Plakat do przyczepiania postaci ("Wszyscy na Ciebie czekamy") wisi.
Jutro spowiedź i rekolekcje.
Można zaczynać adwent :-)
pierwszy raz uda mi się wszystko przygotować na początek Adwentu a nie dorabiać na dniach... i pierwszy raz - od kilku już lat sobie obiecuje, ze ogarnę prezenty w pierwszym tyg grudnia. Tym razem jestem na dobrej drodze żeby się udało
Może się ogarnę do świat.. następnych...
Jutro zrobisz....ja też:)
Coś wymyślimy:)
Jutro kupię świeczki caritas w kościele
A szesnastolatka z młodszymi zrobiła kalendarz adwentowy i wpisała juz zadania na każdy dzień, hura!
Odpada mi cala praca
To był cudny prezent
Kilka ich zostalo i chciałabym kupić
@Felicyta czy do takiej zachcianki można Ciebie zaangażować ?
Jeśli chodzi o herbaty, to mąż planuje przesłać mi paczkę pod koniec przyszłego tygodnia, a przylatuje do nas 15.12.
wyszło coś takiego:
A potem - trzy razy gorzej niż normalnie, nerwy, awantury....
Już mi się wszystkiego odechciało.
Dzieci przechodzą same siebie ostatni kilka dni...
Mam plan zrobić dziś ciasto na pierniki z najmłodsza siostra
To wieczorem dałam pokaz swoich umiejętności bo mnie wkurzyli
ale mamy nowy dzień i można zacząć od nowa
Jak poodnajduję linki to wkleję.