piersi kurczaka zawijane w boczek w sosie z pesto i groszku, kluski szare z podsmazana cebulke, salata z avokado i mozarella. Na deser ciasto czekoladowe z cukinia.
I gotuje to wszystko tylko i wylacznie z czystej zloscliwosci B-)
Maz nawet po polsku nie jest w stanie wytlumaczyc co ma na talerzu, a tu sie go po niemiecku zawsze dopytuja. Jak juz biedaczek nie wie jak wytlumaczyc, to mowi, ze to typowo polska potrawa o nazwie "chrzaszcz brzmi w trzczcinie", albo "Szczebrzeszyn" )
Nie lubię "akcji świnia" ) kojarzy mi sue tylko z tym, ze mam potem długie tournee z mopem A ze wszystkich jem tej świni najmniej No ale co swoje to swoje
alzackie ciasto cebulowe i paczki (mam dosc pszenicy na najblizszy rok) jutro bedzie kapusniak i jaglanka z warzywami (jak kto woli, na odtrutke albo z zemsty )
Natomiast pytanie mam, bo mi inwencja poszla w las. Co zrobic - nie na slodko!!! - z wiekszej ilosci bialego sera? Ser scisle biorac to taki bieluchowaty, w wiaderku. Pierogi odpadaja i wszystko inne czasochlonne tez. Nalesniki z farszem serowym na ostro tez, rodzina nie chce.
Komentarz
leń mnie ogarnął
mam jeszcze 10kg kaszy gryczanej niepalonej i 10kg kaszki orkiszowej ( jakieś TTBD)
kiedy kupowałam nie było zdjęcia, tylko nazwa "kasza", a przyszło coś drobnego, co mam z tym zrobić?
HELP!
ja się dopiero uczę gotować po polsku
Oj zuuuuuommm pizzę.
Oj zuuuooom!
Podzielę się bo znalazłam przed chwilą. Brzmi pysznie. Mam włoską kapustę i nie wiedziałam co zrobić.
Więc dziś będą gołąbki z kaszą jaglaną z cebulką, czosnkiem, pomidorami suszonymi i oliwkami
http://zniejednegogarnka.natemat.pl/80677,golabki-z-kasza-jaglana-suszonymi-pomidorami-i-oliwkami
:-S
Pierogi gryczane z serem
Zupa kalafiorowa
Bliny z pieczarkami i łososiem
Spaghetti
Ps jeszcze szyby w oknach umylam, a podobno jestem chora.
kurczak pieczony
surówka: kapusta pekińska, pomarańcze, żurawina i suszone wiśnie, marchew, jabłko
A ze wszystkich jem tej świni najmniej
No ale co swoje to swoje
jutro bedzie kapusniak i jaglanka z warzywami (jak kto woli, na odtrutke albo z zemsty )
Natomiast pytanie mam, bo mi inwencja poszla w las. Co zrobic - nie na slodko!!! - z wiekszej ilosci bialego sera? Ser scisle biorac to taki bieluchowaty, w wiaderku. Pierogi odpadaja i wszystko inne czasochlonne tez. Nalesniki z farszem serowym na ostro tez, rodzina nie chce.