Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1131132134136137265

Komentarz

• suuper dzięki ;)
  • U nas dzis totalna rozpusta:
    piersi kurczaka zawijane w boczek w sosie z pesto i groszku, kluski szare z podsmazana cebulke, salata z avokado i mozarella. Na deser ciasto czekoladowe z cukinia.
  • I gotuje to wszystko tylko i wylacznie z czystej zloscliwosci  B-) ;) 
    Maz nawet po polsku nie jest w stanie wytlumaczyc co ma na talerzu, a tu sie go po niemiecku zawsze dopytuja. Jak juz biedaczek nie wie jak wytlumaczyc, to mowi, ze to typowo polska potrawa o nazwie "chrzaszcz brzmi w trzczcinie", albo "Szczebrzeszyn" :))
  • ziemniaki z solą i masłem

leń mnie ogarnął
  • U nas barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi ciecierzycą. Na drugie calzone i surówka selerowa.  Muszę coś szybkiego jeszcze upiec na słodko.
  • ale lada chwila kurier przywiezie mój pierwszy w życiu blender, dziesięc kilo jaglanki czeka więc się wezmę do dzieła
  • tak, zaszalałam w badapaku

mam jeszcze 10kg kaszy gryczanej niepalonej i 10kg kaszki orkiszowej ( jakieś TTBD)

kiedy kupowałam nie było zdjęcia, tylko nazwa "kasza", a przyszło coś drobnego, co mam z tym zrobić?

HELP!
  • In Spe, ja tą drobna kaszką orkiszową zastępuję mannę w szarlotce sypanej, dosypuję do pasztetów, kotletów itp.
  • wszystko brzmi co najmniej egzotycznie :D
    ja się dopiero uczę gotować po polsku
  • Gołąbki na dwa dni i ziemniaki tłuczone;-)
  • Oj zuuuuuommm pizzę.

Oj zuuuooom!

• rybki z ziemniakami i sałatką z roszpunki
  • Podzielę się bo znalazłam przed chwilą. Brzmi pysznie. Mam włoską kapustę i nie wiedziałam co zrobić.

Więc dziś będą gołąbki z kaszą jaglaną z cebulką, czosnkiem, pomidorami suszonymi i oliwkami :)

http://zniejednegogarnka.natemat.pl/80677,golabki-z-kasza-jaglana-suszonymi-pomidorami-i-oliwkami

• Duszone policzki wołowe, pycha
  • A mnie dziś zmogło, więc zdrowotnie krupniczek z jaglanką
    :-S
  • Dziś mi wyszedł dzień gotowania
    Pierogi gryczane z serem
    Zupa kalafiorowa
    Bliny z pieczarkami i łososiem
    Spaghetti

Ps jeszcze szyby w oknach umylam, a podobno jestem chora.
  • U nas byl dzis kurczak slodko-kwasny z przepisu IrenyB. Bardzo dobry, wszyscy ze smakiem zjedli.
  • A ja totalnie nie mam pomysłu...
  • ryż z nutą dalekowschodnią
    kurczak pieczony
    surówka: kapusta pekińska, pomarańcze, żurawina i suszone wiśnie, marchew, jabłko
  • Poraz PIERWSZY w tym roku jadłam

Tadammmmm!

Ziemniaki :))
    Ależ smakowały :D
  • będą kopytka z masłem i kapusta kiszona z marchewką.
  • Naleśniki gryczane z różnym nadzieniem do wyboru;-)
  • a my dziś mamy "akcja świnia"! :@)

Mąż pojechał, w sumie po 3:) 

A potem PIG PARTY

image
    <:-P
  • Nie lubię "akcji świnia" :)) kojarzy mi sue tylko z tym, ze mam potem długie tournee z mopem ;)
    A ze wszystkich jem tej świni najmniej
    No ale co swoje to swoje :)
  • świnie nie zostaną poddane fragmentaryzacji w naszej kuchni.
    U nas będzie tylko party:)

To nasz druga akcja, pierwsza była z 5 lat temu.
    Mamy też w planach, przy następnej akcji zrobić weekend z wędzeniem:)..namioty, dzieci, wędzarnia..
    3:-O
  • No to macie akcje "świnka de lux" :))
  • alzackie ciasto cebulowe i paczki (mam dosc pszenicy na najblizszy rok)
    jutro bedzie kapusniak i jaglanka z warzywami (jak kto woli, na odtrutke albo z zemsty :D)

Natomiast pytanie mam, bo mi inwencja poszla w las. Co zrobic - nie na slodko!!! - z wiekszej ilosci bialego sera? Ser scisle biorac to taki bieluchowaty, w wiaderku. Pierogi odpadaja i wszystko inne czasochlonne tez. Nalesniki z farszem serowym na ostro tez, rodzina nie chce.
  • edytowano lutego 2014
    Kotleciki z farszu na ruskie pierogi.
    Mój Młody uwielbia, ja zresztą też ;)

A dziś mieliśmy ozorki :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.