Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1128129131133134265

Komentarz

• :DDDD T^rzeba bedzie Ciebie- wobec tego - w komorce zamknac, zeby sie nie pomylili:)
  • zupa dyniowa zagęszczona kaszą jaglaną

mogę to jeść na śniadanie, obiad i kolację
    w międzyczasiem jeszcze podjadając :\">
  • Dzisiaj beda nuuuudyyyyyyyyyyy - ryba zapiekana ( w zasadzie kilka roznych ryb i krewetki). Jutro klopsiki z muntjacka.
  • szpagety w sosie pomidorowo-tuńczykowym i sałatka piracka. I ananas.
    @Maciejka ; Dla Twojego Meza ( i dla Ciebie tez :) ) Kaczka i gulasz z sarny:)
    barszczyk jarski, pieczeń z piersi indyka nadziewanej śliwkami, kasza gryczana, buraczki z jabłkiem i suszonymi śliwkami, bezglutenowe babeczki gryczano-jabłkowe.
    Rozkręcam się ;)
    Wy naprawdę tak macie, że co dzień na świątecznie?;)
  • Wiesz, jak sie ma meza mysliwego to pierogi z serem sa  daniem odswietnym:) Po prostu - u nas w domu dziczyzna zastepuje kupowane mieso. Wychodzi taniej i zdrowiej :)
  • Wiesz, jak sie ma meza mysliwego to pierogi z serem sa  daniem odswietnym:) Po prostu - u nas w domu dziczyzna zastepuje kupowane mieso. Wychodzi taniej i zdrowiej :)
    Jakie luksusy. Za każdym razem jak biegam, to przeganiam sarny po lesie. Po ulicach czasem łażą. Kupić giwerę?
    @tatapafcia, to była jedna z prób pokazania dzieciom (starszym), no i może trochę Mężowi ;) że dieta bezglutenowa nie musi oznaczać jaglanki na przemian z kaszą gryczaną :)
    za to dzisiaj barszczyk ciąg dalszy, gryczane krokiety z kapustą kwaszoną i pieczarkami, muffinki czekoladowe z bakaliami, też gryczane
    (-:

Ładnie. Pieczeń ze śliwkami w ramach diety rozwala system.
  • Pewnie, ze kupuj giwere :)

Dzisiaj zapodaje zrazy z takiego, jak na obrazku:)
  • Kasza gryczana, gulasz wołowy z papryką i pieczarkami. Do tego kapusta kiszona.
  • Kasza jaglana ze świeżymi podgrzybkami :-)
  • Kasza jaglana ze świeżymi podgrzybkami :-)
    W waszym lesie rosną?  :^o
  • @Savia

ze świeżymi?  ej, o tej porze roku 
    @-)
  • Oj tam, były zamrożone, ale po obróbce identyko jak świeże :D

aromat identyczny z naturalnym
    :D
  • o fuj...dziś było niezdrowo...duszone ziemniaczki i pieczona kiełbaska....dla usprawiedliwienia...surówka z marchewki ;)

aromat identyczny z naturalnym
    :D
    Dosłownie. :-)

Sama byś chciała taki aromat :P
  • No to ja też miałam wczoraj świeże grzyby i na śniadanie i na obiad i jeszcze trochę na dzisiejsze śniadanie zostało :))
  • kotlety mielone z chipsami ziemniaczanymi z piekarnika i "piracką" sałatką
  • a ja tak późno do dom wracam :(

@draconessa - tylko chyba nie wolno ot tak sobie.
  • @ tatapafcia a ja tak późno do dom wracam

Zostawilismy dla Ciebie :)
  • edytowano stycznia 2014
    Wię :x
  • U mnie dziś zupa...
    tylko jak ją nazwać...
    gołąbkowa? :-/

Jarzynka ze słoika, cebula, kapusta - dużo kapusty i do tego kuleczki z mielonego + dużo przecieru pomidorowego. Do miseczki łyżkę ryżu sobie wrzuciłam. Pychota. :-)
  • Ot tak sobie, nie :) Ale dla chcacego nic trudnego. Tylko drobnostki, jak przynaleznosc do Polskiego Zwiazku Lowieckiego, pare szkolen i certyfikatow, powolenie na bron i bron, i juz masz miesko do domu w ciaglej dostawie:D

• edytowano stycznia 2014
    U mnie dziś krem szpinakowy. Czułam się fatalnie, bardzo bolała mnie głowa, jednak gotowałam z poświęceniem. Nie wiem ile łyżeczek pieprzu wsypałam. Bez spóbowania nalałam dzieciom na talerze, po jednej łyżce zupy rzuciły się ba dzbanek z wodą  :)) Dzieci skomentowały, że w sumie wcale już głodne nie są. Dopiero wtedy spróbowałam sama. 
    Na drugie danie miały być pierogi z farszem z ciecierzycy, ale ostatecznie córka zrobiła drożdżowe ciasto i były cieciorkowe ślimaczki drożdżowe :D

• dorsz,gryczana,sałatka szwedzka.
  • Jagniatko sie upieklo dzisiaj, w towarzystwie warzywek najroznejszych ( przeglad polki z jarzynami urzadzilam, i co by sie moglo inaczej zmarnowac, poszlo do obiadu ) Jutro ryba chyba bedzie, a w sobote mam natchnienie na indyjskie curry... Niedziela pod znakiem bolognese z dziczyzny...
  • Dzisiaj mam lenia, wiec bedzie ryz smazony po chinsku:) Myslami juz jestem przy Burns' Night :D
  • a nie JE-lenia?
  • JE-lenia bedzie jutro :P
  • Gulasz z szynki, gryczana, ogórek kwaszony. Mniam. 
  • Dzis szynka pieczona ,sałata z sosem z fety i jogurtu,ziemniaki:-)
    Na deser zostało ciasto cynamonowe bezglutenowe zrobione przez przyjaciółkę -pychota:-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.