Wiesz, jak sie ma meza mysliwego to pierogi z serem sa daniem odswietnym:) Po prostu - u nas w domu dziczyzna zastepuje kupowane mieso. Wychodzi taniej i zdrowiej
Wiesz, jak sie ma meza mysliwego to pierogi z serem sa daniem odswietnym:) Po prostu - u nas w domu dziczyzna zastepuje kupowane mieso. Wychodzi taniej i zdrowiej
Jakie luksusy. Za każdym razem jak biegam, to przeganiam sarny po lesie. Po ulicach czasem łażą. Kupić giwerę?
@tatapafcia, to była jedna z prób pokazania dzieciom (starszym), no i może trochę Mężowi że dieta bezglutenowa nie musi oznaczać jaglanki na przemian z kaszą gryczaną za to dzisiaj barszczyk ciąg dalszy, gryczane krokiety z kapustą kwaszoną i pieczarkami, muffinki czekoladowe z bakaliami, też gryczane
(-:
Ładnie. Pieczeń ze śliwkami w ramach diety rozwala system.
U mnie dziś zupa... tylko jak ją nazwać... gołąbkowa? :-/
Jarzynka ze słoika, cebula, kapusta - dużo kapusty i do tego kuleczki z mielonego + dużo przecieru pomidorowego. Do miseczki łyżkę ryżu sobie wrzuciłam. Pychota. :-)
Ot tak sobie, nie Ale dla chcacego nic trudnego. Tylko drobnostki, jak przynaleznosc do Polskiego Zwiazku Lowieckiego, pare szkolen i certyfikatow, powolenie na bron i bron, i juz masz miesko do domu w ciaglej dostawie:D
U mnie dziś krem szpinakowy. Czułam się fatalnie, bardzo bolała mnie głowa, jednak gotowałam z poświęceniem. Nie wiem ile łyżeczek pieprzu wsypałam. Bez spóbowania nalałam dzieciom na talerze, po jednej łyżce zupy rzuciły się ba dzbanek z wodą ) Dzieci skomentowały, że w sumie wcale już głodne nie są. Dopiero wtedy spróbowałam sama.
Na drugie danie miały być pierogi z farszem z ciecierzycy, ale ostatecznie córka zrobiła drożdżowe ciasto i były cieciorkowe ślimaczki drożdżowe
Jagniatko sie upieklo dzisiaj, w towarzystwie warzywek najroznejszych ( przeglad polki z jarzynami urzadzilam, i co by sie moglo inaczej zmarnowac, poszlo do obiadu ) Jutro ryba chyba bedzie, a w sobote mam natchnienie na indyjskie curry... Niedziela pod znakiem bolognese z dziczyzny...
Dzis szynka pieczona ,sałata z sosem z fety i jogurtu,ziemniaki:-) Na deser zostało ciasto cynamonowe bezglutenowe zrobione przez przyjaciółkę -pychota:-)
Komentarz
mogę to jeść na śniadanie, obiad i kolację
w międzyczasiem jeszcze podjadając ">
Wy naprawdę tak macie, że co dzień na świątecznie?;)
(-:
Ładnie. Pieczeń ze śliwkami w ramach diety rozwala system.
Dzisiaj zapodaje zrazy z takiego, jak na obrazku:)
aromat identyczny z naturalnym
Sama byś chciała taki aromat :P
@draconessa - tylko chyba nie wolno ot tak sobie.
Zostawilismy dla Ciebie
tylko jak ją nazwać...
gołąbkowa? :-/
Jarzynka ze słoika, cebula, kapusta - dużo kapusty i do tego kuleczki z mielonego + dużo przecieru pomidorowego. Do miseczki łyżkę ryżu sobie wrzuciłam. Pychota. :-)
Ot tak sobie, nie Ale dla chcacego nic trudnego. Tylko drobnostki, jak przynaleznosc do Polskiego Zwiazku Lowieckiego, pare szkolen i certyfikatow, powolenie na bron i bron, i juz masz miesko do domu w ciaglej dostawie:D
Na deser zostało ciasto cynamonowe bezglutenowe zrobione przez przyjaciółkę -pychota:-)