Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1136137139141142265

Komentarz

• ha. zawiewa siarką od naszego obiadu - hamburgery!
    mięso co prawda uczciwe, warzywka też, ale bułki z marketu....
    dawajta egzorcystę
    Ale mnie rozbawiłaś,dzięki! U nas dziś botwinka ziemniakami i skwareczkami. A domowe hamburgery też były na kolację. 
    Nic nie mam przeciwko zdrowemu odżywianiu, pod warunkiem, że jest smaczne np taka kasza gryczana niepalona bardzo nam podpasowała, ale ten ryż  brązowy wygląda jak robale i śmierdzi,brrr.
  • @apolonia - a nie pomylił Ci się z czymś innym ryż brązowy? Toż on wygląda, jak ryż i smakuje jak ryż i pachnie, jak ryż. Tylko nie jest taki biały. Z zadymi robalami nie ma nic wspólnego. Może Ty o dzikim ryżu?
    image
    Albo o komosie ryżowej?
    image
  • hm, nie jadłam dzikiego... to to się tak samo gotuje, jak normalny ryż?
  • Dzisiaj ziemniaki z porem na oliwie - zasnęłam z Małą na jakieś 1,5 godziny, nie zdążyłabym do wyjścia ogarnąć planowanych do tego kotletów jaglano-słonecznikowych.... :P O, może za to zdążę chociaż pokroić ogórki kiszone, pomidory i cebulkę! Moja ukochana mini-sałateczka-suróweczka.
  • Gulasz drobiowy, kasza gryczana + fasolka szparagowa ( mrożona niestety)

A na pierwsze -wegetarianska zupa dyniowa krem z posypką migdałowo- sezamową  ( Szkoda, że tylko chłopcom smakowało ) 
  • Jako, ze niedziela, to musi byc cos pieczonego - kurczak, bukiet warzyw na parze i szparagi:)
  • @Agnicha to mielismy podobne mięcho 

• @apolonia, a z czym jadłaś ten ryż, może to ma znaczenie?

Nam bardzo smakuje brązowy ryż. 

Ryż na mleku z jabłkami.

Albo ryż z warzywami.

No pycha.

Na sypko z rybą smażoną i warzywami, czy mięsem zjemy też. Ale On się fajnie komponuje na "mokro".

• U nas dziś ryż ale nie dziki, na sypko, do tego trochę mięsa mielonego od szynki podduszonego z pomidorami mniam i czosnkiem, oliwą
    Lubię takie klimaty
  • Sprawdzilam,to byl ryz pelnoziarnisty Uncle Bens -jedlismy w pomidorowce. Nie polecam.
    Przepraszam za brak polskich znaków, male mi sie do kompa dorwalo.
  • U nas też ani brązowy ani tym bardziej dziki, nie ma szans :))

Ale makarony razowe i inne różniaste jak najbardziej

• Zrobiłam obiad na szybko-bułki drożdżowe z nadzieniem szpinakowym,mniam!
  • @jukaa ja dopiero teraz doczytałam , przylatuj z córką , teraz auto mamy i miejsc w aucie 7 :)
  • Nie tylko obiad, ale wszystkie posiłki dziś: jabłka i ptasie mleczko (biało-białe). Wstyd jak beret, nie? :D

• =P~

chętnie bym wróciła przed Tobą, gdzie mieszkasz? ;)

• Pomidorówka na resztkach wczorajszego sosu mięsnego z ryżem basmatti podlana mlekiem sojowym
  • dorsz z patelni i ryż pełnoziarnisty +sałatka z jogurtem naturalnym
  • Młode ziemniaczki z koperkiem i kefir - u @LacertaViridis :D
  • Ostatnio byłam tu w lipcu 2012 - dawno nie jedliśmy ;)

a dziś była zupa z fasoli mung i z amarantusem

szybko się robi - sama

fasolkę namoczyć na noc,

szklanka/dwie fasoli+ 5 łyżek amarantusa + trzy marchewki w talarki (przyprawy do smaku) - podobno smakuje jak krupnik :)
  • edytowano maja 2014
    Naleśniki gryczano-pszenne ze szpinakiem i sosem czosnkowym. :)
  • cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym
  • gołąbki... ja i tosia,, m i fa wzgardzili
  • gołąbki--  moje pierwsze od lat. troche byly niedoprawione ale dzieci i tak zjadły ;-) 
  • Lody :)

Duże :D

• salatka z ziemniakow, brokula, cebuli, sera wedzonego, papryki, dla chetnych z szynka serrano lub wedzonym pstragiem
    do tego druga, z roszponki, pomidorkow, szczypioru, rzodkiewek
    na deser domowy koktajl truskawkowy na maslance, z pierwsza mieta ogrodkowa
    cieplo dzisiaj  ;)
  • Tarta gryczana ze szpinakiem i pieczarkami ze śmietaną slonecznikowa
  • edytowano maja 2014
    Filet z kurczaka pokrojony na kawałki, rozbite na bitki, posmarowane fetą, dołożony ogórek kiszony, obtoczony w jajku i panierowany otrębami owsianymi. Do tego dużo sałaty, czosnku, pomidorów i ze dwie i pół kromki chleba ciemnego, ziarnistego.
    Na deser super prosty koktajl. Jabłka podduszone z cynamonem (bez dodatkowego cukru), ostudzone, zmiksowane z jogurtem. Słodkie i sycące.
  • Pstrąga dzisiaj upiekłam. Z koperkiem. :-)
  • gulasz z piersi indyka, kasza jaglana, surówka z czerwonej kapusty
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.