ha. zawiewa siarką od naszego obiadu - hamburgery! mięso co prawda uczciwe, warzywka też, ale bułki z marketu....
dawajta egzorcystę
Ale mnie rozbawiłaś,dzięki! U nas dziś botwinka ziemniakami i skwareczkami. A domowe hamburgery też były na kolację.
Nic nie mam przeciwko zdrowemu odżywianiu, pod warunkiem, że jest smaczne np taka kasza gryczana niepalona bardzo nam podpasowała, ale ten ryż brązowy wygląda jak robale i śmierdzi,brrr.
@apolonia - a nie pomylił Ci się z czymś innym ryż brązowy? Toż on wygląda, jak ryż i smakuje jak ryż i pachnie, jak ryż. Tylko nie jest taki biały. Z zadymi robalami nie ma nic wspólnego. Może Ty o dzikim ryżu?
Dzisiaj ziemniaki z porem na oliwie - zasnęłam z Małą na jakieś 1,5 godziny, nie zdążyłabym do wyjścia ogarnąć planowanych do tego kotletów jaglano-słonecznikowych.... :P O, może za to zdążę chociaż pokroić ogórki kiszone, pomidory i cebulkę! Moja ukochana mini-sałateczka-suróweczka.
salatka z ziemniakow, brokula, cebuli, sera wedzonego, papryki, dla chetnych z szynka serrano lub wedzonym pstragiem do tego druga, z roszponki, pomidorkow, szczypioru, rzodkiewek na deser domowy koktajl truskawkowy na maslance, z pierwsza mieta ogrodkowa cieplo dzisiaj
Filet z kurczaka pokrojony na kawałki, rozbite na bitki, posmarowane fetą, dołożony ogórek kiszony, obtoczony w jajku i panierowany otrębami owsianymi. Do tego dużo sałaty, czosnku, pomidorów i ze dwie i pół kromki chleba ciemnego, ziarnistego.
Na deser super prosty koktajl. Jabłka podduszone z cynamonem (bez dodatkowego cukru), ostudzone, zmiksowane z jogurtem. Słodkie i sycące.
Komentarz
mięso co prawda uczciwe, warzywka też, ale bułki z marketu....
Albo o komosie ryżowej?
@apolonia, a z czym jadłaś ten ryż, może to ma znaczenie?
Nam bardzo smakuje brązowy ryż.
Ryż na mleku z jabłkami.
Albo ryż z warzywami.
No pycha.
Na sypko z rybą smażoną i warzywami, czy mięsem zjemy też. Ale On się fajnie komponuje na "mokro".
Nie tylko obiad, ale wszystkie posiłki dziś: jabłka i ptasie mleczko (biało-białe). Wstyd jak beret, nie?
)
=P~
chętnie bym wróciła przed Tobą, gdzie mieszkasz?
a dziś była zupa z fasoli mung i z amarantusem
szybko się robi - sama
fasolkę namoczyć na noc,
szklanka/dwie fasoli+ 5 łyżek amarantusa + trzy marchewki w talarki (przyprawy do smaku) - podobno smakuje jak krupnik
Lody
Duże
do tego druga, z roszponki, pomidorkow, szczypioru, rzodkiewek
na deser domowy koktajl truskawkowy na maslance, z pierwsza mieta ogrodkowa
cieplo dzisiaj