@apolonia - wybacz, Uncle Ben's to nie ryż, tylko produkt wysoko przetworzony. Ja mam na myśli normalny ryż na wagę, co go trzeba min. 45 minut gotować, żeby był jadalny.
Polecam wolnowar, bo rano wstawiasz, wychodzi i...sie samo gotuje. Szybkowary tez sa fajne, ale ja zawsze sie boje, ze mi wystrzeli. No co, tchorz jestem:)
Ryż basmatti z odrobiną curry + pierś z kurczaka panierowana w zmielonych płatkach kukurydzianych + surówka ze startych kiszonych ogórków z odrobiną majonezu. My od 2 miesięcy bezglutenowi.
steki jagniece z grilla, opiekane ziemniaki, dip baklazanowy (baba ghanoush) i gotowane brokuly z sosem czsnkowym. Lody od naszego ulubionego Wlocha (wyczul, skad wieje wiatr, w tym roku pojawilo sie z 10-15 smakow bezlaktozowych!)
W sobote miecho czesane z przepisu @kociara. Zrobilam tym razem troche mniej pikantne, ale to jednak nie to. Lubimy chili Na zielone Swatki jedziemy do przyjaciol, robie oczywiscie miecho z podwojnej porcji i biore ze soba. To nasz obecny hit, chociaz w ogole swininy nie lubimy i nie jemy. Polecam wszystkim sprobowac. Za to wczoraj kicha. Poszlismy w gory, wzielismy niewiele ze soba, bo mial byc obiad w chacie. Dochodzimy, a tam takie tlumy, ze prawie wszystko wyjedli... Maz wywalczyl tylko jakies chleby z obazda i jakims miesiwem, nic gotowanego juz nie bylo...
koktajl na maslance, wersje: maliny, mango i mango-maliny wykonanie moich dzieci szparagi, salata, mlode ziemniaki i dla chetnych jajko sadzone, to tak w kwestii obiadu zasadniczego
Komentarz
idę...
idę do kuchni...
Rosół, pieczeń...
=P~
Za to wczoraj kicha. Poszlismy w gory, wzielismy niewiele ze soba, bo mial byc obiad w chacie. Dochodzimy, a tam takie tlumy, ze prawie wszystko wyjedli... Maz wywalczyl tylko jakies chleby z obazda i jakims miesiwem, nic gotowanego juz nie bylo...
wykonanie moich dzieci
szparagi, salata, mlode ziemniaki i dla chetnych jajko sadzone, to tak w kwestii obiadu zasadniczego