Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1137138140142143265

Komentarz

• makaron z owocami ( w tym truskawki :) )
  • Gotuje rybna polewke, bo do niczego nie mam glowy...ale chlopakow nakarmic trzeba.
  • Pstrąg z grilla, świeżutki. I pieczone ziemniaczki.
  • widziałam dziś w biedronce wolnowar za 25 zl
  • Jajecznica na szpinaku.
  • pstrąg smażony , ziemniaki, buraki i sałata   + zupa cebulowa 
  • Pyszny bukiet jarzyn u @asiao :)
  • kotlety z jajek, ryż i sałatka z rukoli i rzodkiewki
  • Pyszasta sałatka: sałata, rzodkiewki, czerwona cebulka, pomidory, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, mozarella, pierść kurczaka smażona małe kawałki, sok z cytryny, przeciśnięte ze 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy
    do tego pieczywo naprawdę wieloziarniste
  • Ziemniaki i kalafior. I surówka ;) tylko Maślanki brakowało
  • królik duszony 

• @apolonia - wybacz, Uncle Ben's to nie ryż, tylko produkt wysoko przetworzony. Ja mam na myśli normalny ryż na wagę, co go trzeba min. 45 minut gotować, żeby był jadalny.
  • Pierogi. 2 godziny roboty i w 20 minut nie ma śladu po nich, a miałam chęć zamrozić trochę. 
  • Polecam wolnowar, bo rano wstawiasz, wychodzi i...sie samo gotuje. Szybkowary tez sa fajne, ale ja zawsze sie boje, ze mi wystrzeli. No co, tchorz jestem:)
  • ryż, pieczony kurczak,surówka z sałaty ogórka szczypioru rzodkiewki z sosem francuskim
  • Ryż basmatti z odrobiną curry + pierś z kurczaka panierowana w zmielonych płatkach kukurydzianych + surówka ze startych kiszonych ogórków z odrobiną majonezu. My od 2 miesięcy bezglutenowi.
  • Kurczak duszony w zalewie piwnej:) plus ryz i szparagi.
  • indyk w sosie , ziemiary , surówka z pora i jabłek i marchewka z groszkiem 
  • Już po obiedzie u Was ? :))
  • w trakcie gotowania ;-)
  • chyba trzeba wziąć się za zrobienie obiadu...

idę...

idę do kuchni...
  • tez ide:((( Trzeba sie brac za....
  • no to poszłam: frytki, karkówka i cukinie z grilla, sałata, duuużo sałaty :)
  • No dobra. Gar nastawiony, niech sie teraz dusi. Za jakies poltora godziny biore sie za warzywa.
  • U mnie weekend pod znakiem królika - mąż ubił trzy sztuki. :-)
    Rosół, pieczeń...
    =P~
  • steki jagniece z grilla, opiekane ziemniaki, dip baklazanowy (baba ghanoush) i gotowane brokuly z sosem czsnkowym. Lody od naszego ulubionego Wlocha (wyczul, skad wieje wiatr, w tym roku pojawilo sie z 10-15 smakow bezlaktozowych!)
  • W sobote miecho czesane z przepisu @kociara. Zrobilam tym razem troche mniej pikantne, ale to jednak nie to. Lubimy chili :) Na zielone Swatki jedziemy do przyjaciol, robie oczywiscie miecho z podwojnej porcji i biore ze soba. To nasz obecny hit, chociaz w ogole swininy nie lubimy i nie jemy. Polecam wszystkim sprobowac.
    Za to wczoraj kicha. Poszlismy w gory, wzielismy niewiele ze soba, bo mial byc obiad w chacie. Dochodzimy, a tam takie tlumy, ze prawie wszystko wyjedli... Maz wywalczyl tylko jakies chleby z obazda i jakims miesiwem, nic gotowanego juz nie bylo...
  • kotlety z kalafiora. + brokuł
  • koktajl na maslance, wersje: maliny, mango i mango-maliny
    wykonanie moich dzieci
    szparagi, salata, mlode ziemniaki i dla chetnych jajko sadzone, to tak w kwestii obiadu zasadniczego
  • ryż 
     z truskawkami :-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.