Mielismy ze soba nalesniki, ale starszy Syn zglodnial tak bardzo, ze kolo 12 nalesniki byly wspomnieniem. A kolo 14 stwierdzil, ze jest bardzo glodny, to skoczylismy do baru.
w sobote grillowalismy w gronie znajomych steki wolowe, hamburgery, udka z kurczaka w marynacie bbq, kielbaski, warzywa, ser halloumi, do tego salatki i ciasta (ja zrobilam takie bez bez bez, za to z rabarbarem), lody, piwko, lemoniada imbirowa
i chyba bedziemy czesto zapraszac na grilla, bo chlop jak pojechal po drobiazgi, to wrocil z paka talerzykow papierowych... 500 sztuk )
w niedziele dojadalismy resztki
dzisiaj juz normalnie , ulubiona zolta kaszka (no, ktoz zgadnie, jaka moglaby byc?) z sosem truskawkowym
w warzywniaku kupilam dzisiaj, oprocz truskawek, mlode ziemniaki, tubylcze, z tej naszej gliniastej ziemi, niemyte... czyli wiadomo, co wystapi w roli glownej w jutrzejszym obiedzie
Ogrodek nie nasz i dotychczs byl w stylu nieuzywalnym - tzn nawierzchnia zwirowa i kwiotki w donicach. teraz wlasciciel sie ruszyl i zrobil nam trawe:) Moze sie uda wygospodarowac gdzies kawalek ziemi uprawnej pod warzywa, ale to juz raczej kwestia przyszlego roku...
Przezylam dzis chwile grozy w kuchni, bo juz myslalam, ze skonczyla mi sie jaglanka 8-X Ale jest! Obiad jutrzejszy uratowany. Beda dawno juz nierobione papryki nadziewane miesem, warzywami i jaglanka, do tego jakies zielsko podam. Dzis nudno-klasycznie bylo: kurczak pieczony, zapiekanka ziemniaczana, surowka z selera.
@Marcelina - botwinka bez śmietany jest OK. Ja do swojej leję zamiast soku z cytryny flaszkę kwasu buraczanego. Ma piękny kolorek dzięki temu. A dziś pomidorowa z makaronem bezglutenowym.
Zupa marchewkowo- brokulowa z mlekiem kokososowym i swieza kolendra - mniam:) Do tego zolty ser do posypania. Dzis zrobilam gar golabkow i bedzie na jutro
No, ja tez mam zasadę, że nie marnujemy jedzenia, ale akurat serek topiony, w sensie kupny, przemysłowy, to gorszy syf niz parówki, najgorsze świństwo, po prostu nie kupujemy. Nie wiem, co bym zrobiła z dostanym?
Kurczak pieczony, 3 dzień , wczoraj z kaszą jęczmienną , dziś z ryżem, a jutro w potrawce. Do tego moja ukochana surówka z surowego kalafiora. Przeszarżowałam z tymi kurczakami.
Komentarz
Mielismy ze soba nalesniki, ale starszy Syn zglodnial tak bardzo, ze kolo 12 nalesniki byly wspomnieniem.
A kolo 14 stwierdzil, ze jest bardzo glodny, to skoczylismy do baru.
steki wolowe, hamburgery, udka z kurczaka w marynacie bbq, kielbaski, warzywa, ser halloumi, do tego salatki i ciasta (ja zrobilam takie bez bez bez, za to z rabarbarem), lody, piwko, lemoniada imbirowa
i chyba bedziemy czesto zapraszac na grilla, bo chlop jak pojechal po drobiazgi, to wrocil z paka talerzykow papierowych... 500 sztuk )
w niedziele dojadalismy resztki
dzisiaj juz normalnie , ulubiona zolta kaszka (no, ktoz zgadnie, jaka moglaby byc?) z sosem truskawkowym
w warzywniaku kupilam dzisiaj, oprocz truskawek, mlode ziemniaki, tubylcze, z tej naszej gliniastej ziemi, niemyte... czyli wiadomo, co wystapi w roli glownej w jutrzejszym obiedzie
Jak zrobić botwinę bez śmietany? W sensie czym zastąpić? Czy sobie darować i zrobić botwinę jak szpinak, taką duszoną z patelni?
Dzis nudno-klasycznie bylo: kurczak pieczony, zapiekanka ziemniaczana, surowka z selera.
A dziś pomidorowa z makaronem bezglutenowym.
Dzis zrobilam gar golabkow i bedzie na jutro