Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1139140142144145265

Komentarz

• dziękuje to za parę miesięcy spróbuję jak mi trochę na ogrodzie urośnie
  • My dzis w Barze Mlecznym. Pyszne bylo!

Mielismy ze soba nalesniki, ale starszy Syn zglodnial tak bardzo, ze kolo 12 nalesniki byly wspomnieniem.
    A kolo 14 stwierdzil, ze jest bardzo glodny, to skoczylismy do baru.
  • dziś ogórek kiszony sos koper ziemniaki czyli banał
  • po raz któryś z rzędu duszona młoda kapusta
  • w sobote grillowalismy w gronie znajomych
    steki wolowe, hamburgery, udka z kurczaka w marynacie bbq, kielbaski, warzywa, ser halloumi, do tego salatki i ciasta (ja zrobilam takie bez bez bez, za to z rabarbarem), lody, piwko, lemoniada imbirowa

i chyba bedziemy czesto zapraszac na grilla, bo chlop jak pojechal po drobiazgi, to wrocil z paka talerzykow papierowych... 500 sztuk =))

w niedziele dojadalismy resztki

dzisiaj juz normalnie ;), ulubiona zolta kaszka (no, ktoz zgadnie, jaka moglaby byc?) z sosem truskawkowym

w warzywniaku kupilam dzisiaj, oprocz truskawek, mlode ziemniaki, tubylcze, z tej naszej gliniastej ziemi, niemyte... czyli wiadomo, co wystapi w roli glownej w jutrzejszym obiedzie
  • Botwinka, ech.....:D
  • edytowano czerwca 2014
    My dziś mieliśmy botwinkę :) Już nawet małe buraczki są z liśćmi. 
    Pycha.
  • u mnie nic nie było nie mogłam się zmobilizować i ruszyć cuś dzieci jadły
  • Ogrodek nie nasz i dotychczs byl w stylu nieuzywalnym - tzn nawierzchnia zwirowa i kwiotki w donicach. teraz wlasciciel sie ruszyl i zrobil nam trawe:) Moze sie uda wygospodarowac gdzies kawalek ziemi uprawnej pod warzywa, ale to juz raczej kwestia przyszlego roku...
  • Botwinka i mleko - dwa najgorsze koszmary kulinarne mojego zycia:)
  • jak sie przyrzadza botwinke? 
    lezy i paczy
  • Ja prawie jak @jukaa ;
    tylko ,że zaprawiam żółtkiem lub w talerze wkładam ugotowane jajko plus szczypiorek. 
    image
  • Mhrrrrr.
    Jak zrobić botwinę bez śmietany? W sensie czym zastąpić? Czy sobie darować i zrobić botwinę jak szpinak, taką duszoną z patelni?

• edytowano czerwca 2014
    Nie robiłam takiej duszonej. 
    Ale botwinę mozesz spokojnie samym żóltkiem zaprawić. 
    A i sama zupa będzie pyszka.
  • edytowano czerwca 2014
    ja mleko daję zamiast śmietany czasem jogurt ale rzadko daję zamiast śmietany
  • A mozesz zastepnik owsiany smietany? Dosc dobrze udaje smietane.
  • Ogórkowa z duuużą ilością czosnku wyciśniętego prosto do talerza,mniam.
  • Przezylam dzis chwile grozy w kuchni, bo juz myslalam, ze skonczyla mi sie jaglanka 8-X Ale jest! Obiad jutrzejszy uratowany. Beda dawno juz nierobione papryki nadziewane miesem, warzywami i jaglanka, do tego jakies zielsko podam.
    Dzis nudno-klasycznie bylo: kurczak pieczony, zapiekanka ziemniaczana, surowka z selera.
  • jutro eksperymentuje z sarna w sezamie:) Dzisiaj - nie mam czasu, obiad chlopaki sobie skombinuja sami ( jak znam zycie, bedzie KFC, czyli ZUO!!!!)
  • @Marcelina - botwinka bez śmietany jest OK. Ja do swojej leję zamiast soku z cytryny flaszkę kwasu buraczanego. Ma piękny kolorek dzięki temu.
    A dziś pomidorowa z makaronem bezglutenowym.
  • Zupa marchewkowo- brokulowa z mlekiem kokososowym i swieza kolendra - mniam:) Do tego zolty ser do posypania.
    Dzis zrobilam gar golabkow i bedzie na jutro :)
  • Serek topiony też można do zup dodać .
  • serek topiony, to mozna do smieci wyrzucić, po co psuć zupę?
  • edytowano czerwca 2014
    @Skatarzyna?? 
    dlaczego?do śmieci??my mamy zasadę nie marnujemy jedzenia a już wogóle do śmieci. 
    Do białych zup jest dobry lub klopsików gotowanych. 
    Próbowałaś?
  • No, ja tez mam zasadę, że nie marnujemy jedzenia, ale akurat serek topiony, w sensie kupny, przemysłowy, to gorszy syf niz parówki, najgorsze świństwo, po prostu nie kupujemy. Nie wiem, co bym zrobiła z dostanym?
  • Piszesz do śmieci wyrzucić. 

:( 
    Chyba bym się zapłakała niż jedzenie jakiekolwiek wyrzuciła do śmieci.

• serek topiony, to nie jest jedzenie, to trucizna, poczytaj
  • ej, no sorry  [-X
    kielbacha z grila z piwem to moj program wellness!
  • jestem podstepna niczym zmija, zmienna jak choragiewka i mam swoich szpiegow wszedzie! >-)
  • Kurczak pieczony, 3 dzień , wczoraj z kaszą jęczmienną , dziś z ryżem, a jutro w potrawce. Do tego moja ukochana surówka z surowego kalafiora. Przeszarżowałam z tymi kurczakami.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.