Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1152153155157158265

Komentarz

• aaaa... niech te kartony sie juz skonczą! ja chcę na bigos jarski @Olesia!
  • W ogóle nie robiłam obiadu na ciepło. Pomidory jadłam.
  • Ja zupę wczorajszą. Tylko mąż mięsa drobno skrojonego dodał i już mi tak nie smakuje :(
  • Ziemniaki z kefirem
  • rosół
    wiśniowa
    spagetii boloneze
    mięso z rosołu
    pomidory
  • Mąż dostanie dyniową (inauguracja sezonu), brat wczorajszy krupnik, a reszta - jeszcze nie wiem co, ale pewnie coś z kabaczka, bo mam klęskę urodzaju.
  • mam trochę ugotowanych ziemniaków i kalafiora
    mogę to razem zmielić i połączyć? wyjdą jakieś fajne kluski?

(bo że kotlety wyjdą to chyba wiem, ale wolałabym ograniczyć smażenie)
  • Na wyjsciu.
    To lubie.
    Zero brudnych naczyn, garnkow i patelni :).
  • Pomidorowa. W dwóch wersjach.
  • Obiadu jeszcze nie było, ale właśnie zjadłam śniadanie - Avena sativa i Vitis vinifera :-B

Olesiu, jeśli herbatę i cukier dałoby się zaliczyć do warzyw, mogłabym Twojej diety spróbować :D Dobra na lato.

Tylko z czego robi się zupę wiktoriańską? Brzmi cokolwiek nieświeżo ;))

• domownicy spagetti a ja zgodnie z ułożoną przez dietetyka dietą zupę jarzynową.
  • Bogacz
    Kaszanka z kapusta zasmażana
    Rozpusta! Za całe 14 zł za dwie osoby!
    Oby takie ceny pozostały w nowo powstałym bistro :D
    Jutro ponownie je odwiedzamy, gulaszowa chyba pójdzie do mrożenia ;)
  • u nas ryż z  jabłkami
  • Bułka z paprykarzem
    Nie jadłam paprykarzu lataaaa i jakoś mam wrażenie, ze kiedyś smakował lepiej :(
    Na kolacje zjem arbuza i zagryze lodami - jak wakacje to wakacje :))
  • Kuchnia ormiańska. Wracaliśmy z wakacji, na miejscu juz zajechaliśmy do knajpy gdzie wcześniej było dobre domowe jedzenie, a gdzie jak  okazało się że powstała restauracja ormiańska. No to zjedliśmy. Całkiem dobre było. 
  • tandeta rosół i makaron
  • u nas też rosół
    z gęsi ;)
  • mój był z kaczki
  • @jukaa i jak tarta? napisz trochę :-)
  • @nowa z kaczki i Ty mówisz, ze tandeta? @-)

:-*
  • no bo skrzydeł użyłam
  • a ja samego, czystego korpusu :))
  • syn mówi że musiało być smaczne
  • EEE, z lenistwa zapiekanke rybna robie. Jutro planuje placki wegierskie z sarnina:)
  • @draconessa już w domu jesteś? Znowu będzie mi ślinka ciekła przy Twoich wpisach  =P~
  • edytowano sierpnia 2014
    @Savia Wreszcie sie troche ogarnelam przy poworcie. W domu juz, niestety. Dzisiaj albo jutro maila wysle ze Szkotami moimi ( te z chrztu). Marek sie ciagle dopytuje, kiedy znowu przyjedziemy do tej cioci, co ma duzo dzieci:)
  • u nas dzis burźujsko. Łosoś pieczony, pieczone ziemniaczki, salatka ogórkowa.
    Mężu zakupił całego łososia ostatnio. Zupa już była a jeszcze z 4 obiady z tego wyjdą. jaaami:-D
  • O ja bym coś takiego spróbowała
  • tu dziś sos i kartofle
  • indyk to cuś bez żadnych egzaltacji?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.