Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1162163165167168265

Komentarz

• To my dzisiwj jedlismy: barszcz ukrainski, dyniowa z jakimis wloskimi pierozkami, po kawalku pizzy. Na jutro zrobilam jednogarnkowca z kurczaka w sosie pomidorowym (casserolle) i dwie brytanki golabkow. Moze jeszcze jakies szybkie ciasto wyczaruje, bo dawno juz nic nie pieklam. Na kwestii smaku jest fajne czekoladowe z beza i mnie kusi.
  • zły grill
    okraszony colą, Prosecco i przeokropnie słodkim murzynkiem, ociekajacym czekolada :))

Jutro kluseczki z dyni

potem jeszcze pierogi, duuuuuużo pierogów, potem wiadro frytek i czas rozpusty kulinarnej można zamknąć :))

Nigdy nie ważę dyni, żeby dodać idealnie odmierzoną ilość mąki

ugniatam dynię w misce, wyciągam 1/4 część tego purre i  w to miejsce wsypuje mąkę
    jak ciut mało współpracujace ciasto to góra dwie łyzki mąki dosypuję

• Demoralizacja i dekadencja nastapila w zwiazku z meczem. Pastichio zostalo pozarte, i winem czerwonym przed telewizorem ( mecz!!!! ) podlane. ZUO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • edytowano października 2014
    Nie przekracza dwoch palcow dzisiaj:) Bo zakryty jest...fartuchem kuchennym - mam fartuch do polowy lydek:))) JA wiem, rozpusta i zgorszenie, no....
    A z razowego makaronu - coz, w domu takiego nie mialam. Coz, jutro w ekspiacji sie poglodze miedzy 0700 a 0900 rano:)))) Moze nawet wytrwam do 1100:)))
  • jukaa, przylatuj, troche zostalo:))))
  • wczoraj były szare kluski z tony ziemniaków - dwie mikro porcje zostały do odgrzania na rano, prawie się pobili o nie  ^#(^ bo największa łakomczucha wstała najwcześniej i chciała zjeść wszystko sama ;)
  • Dzisiaj kurczak w przyprawach indyjskich z dipem jogurtowo mietowym. Salata i ziemniaki. Na jutro zapowiedzialam risotto grzybowe, do tego buraki upieke, bo trzeba je zuzyc. Ja chyba mam w glowie narobione, jadlospis mam na miesiac do przodu ulozony :D
  • Ogórkowa, ze 3 tygodnie zupy nie jadliśmy chyba.

W lodówce leżą jakieś upieczone mięsa: boczek, łopatka, żeberka.

Surówka z pora i z buraków czerwonych.

Coś tam skleimy na obiad.

A i tak najchętniej bym poszła do "chińczyka" :)

• kurczak pieczony w imbirze, pieczone ziemniaczki z oregano i cala misa krojonych swiezych warzyw: ogorek, pomidor, papryka, salata, cebula czerwona z oliwa i czosnkiem :-)
  • Zupa krem jarzynowo-pomidorowa.
    Pieczony łosoś , frytunie i sałatka colesław.
  • kotleto-placki jaglankowo jajowe, ziemniaki, fasolka szparagowa - syscy
    ziemniaki ze śledziem i kupa cebuli - ja 
  • edytowano października 2014
    na kolację - wydrążyłam cukinię , nadziałam smażonymi warzywami z ryżem ( tarta marchewka, por, papryka, sos pomidorowy+przyprawy ) i upiekłam
    do tego sos z podgrzybków
  • a do mnie jutro jedna forumka wpada na obiad z obiadem:D

ale mam dobrze, co nie?;-)
  • zależy co przyniesie ;)
  • no fajnie Ci. :-)

Jutro do mnie też przyjeżdża forumka, ale bez obiadu :D
  • a u mnie była forumka z pigwą :)
  • @matka6 jak z pigwą surową to wiem kto :-)

@jukaa otworzę, otworzę bo warzywka wiezie :-)
  • U nas dziś były naleśniki. Jutro będzie barszcz ukraiński jak się zbiorę
  • dokonałam edycji , bo to chyba była cukinia , a nie kabaczek
  • U nas dwa dni grochowki, bo juz dawno nie robilam.
  • oj tam, jak forumka wpada z obiadem to nie ma bata, liczą na jaglankę:-D
  • U nas dzisiaj kluski dyniowe. A jutro tajemnica:D
  • Tajemnica z jaglanką ;)
  • wiedziałam!:-D
  • @tymka, ale kluskami dyniowymi bym nie pogardzila... mmm... kluseczki...
  • Mężowi smakowały, ale bez szału ;) ale poki Z bezjajeczna, to będą nam zastępować leniwe :p
  • Razowe naleśniki z musem z malin i mleczka kokosowego.
  • wczoraj nic, mam na dwa dni...
  • indycze chili con carne, ryz i roszponka wczoraj

grochowka dobry pomysl, moze jutro kupie groch? Na weekend duzo planow, nie bedzie czasu na stanie przy garach, to wojskowa grochowka z wkladka akurat :)

dzisiaj mamy barszcz (z moich ulubionych podluznych burakow), rybe z patelni - piekarnika ciagle brak, ziemniaki i surowke z kapusty kiszonej
  • Zapiekanka pasterska dzisiaj - w sam raz w te pogode - wieje i wieje wiatr:( Jutro gulasz bedzie, a w czwartek spaghetti:)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.