Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1165166168170171265

Komentarz

• Leczo dla mnie a dla reszty jeszcze  dorsz pieczony i surówka z kapusty kiszonej.

Chora ekipa paluszki i kisiel z jagód. 
  • To jak wyjdą dobre, to podam - same sobie znalazły, to będzie pierwszy raz ;)
  • @Agnicha, nie próbuje, bom na W-O, ale zżerają, że Z. nie wyrabia ze smażeniem: http://www.olgasmile.com/kotleciki-z-jajek.html
  • Dorsz zapiekany z pomidorami i papryka, obtoczony sosem winno-bazyliowo-pietruszkowym z odrobinka chilli, skropiony obficie sokiem z cytryny i limonki. Ufffff....
  • zupa fasolkowa (znaczy z zolta szparagowa)
    zapiekanka z farszu ruskiego, salatka z burakow z karmelizowana cebula

prosciej sie chyba nie da ;)
  • da - marchewka i pól grapefruita - niech mnie ktos dobije...
  • Dobije Cie. Dzisiaj zobaczylam grapefruity w sklepie, zaslinilam sie i przeszczesliwa, z rozmarzonym wzrokiem, wkladalam juz do koszyka, kiedy corka mi przypomniala, ze mlodociana nie toleruje, jak jej jakies grejpfrucie konserwanty czy inne licho do mleka wlatuja. Szlochajac odlozylam...
  • rosół z kury
    & pieczone gęsie udka z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem
    a na deser chlebek bananowy
  • Indycze mięsko z sosem śmietanowo-pietruszkowym i jaglanką.
  • Kiwi, już jesteś odlistkowana, nie musisz się męczyć z jagłą ;)
    to tylko dla świrów :D
  • Pomidorowa
    Pieczone buraki z serem kozim i pieczone ziemniaki
    Sernik cytrynowy kozi (dzięki @ n
  • edytowano listopada 2014
    Skatarzyno, jaglanka bandzie mojej podeszła. Nie będę ich pozbawiać ulubionego pożywienia. 

:))

Mnie zresztą też smakuje. I nauczyłam się prażyć, bez zadymiania całego domu.
  • Żartowałam, moi też lubią. 
  • wczoraj strogonoff

dzis niespodzianka - obiadokolacja u tesciowej :-)
  • U Skatarzyny, zamiast gęsiny, znowu warzywa oraz jarzyny. ;)
    Zaskakująco smaczne - brokuły z pieczarkami, doprawione [oczywiście] czosnkiem oraz suszonymi pomidorami. :)
  • I znowu z sarenki steki...  Jutro curry z sarnina, a pojutrze klopsiki...
  • @jukaa  Dziczyzna wymaga specjalnych zabiegow po ustrzeleniu - powisiec musi :) Ja do dziczyzny - oprocz wydumanych przepisow z ksiazek mysliwskich - z powodzeniem stosuje przepisy na wolowine i jagniecine i... dziala swietnie:) Niektore przepisy wymagaja wczesneijszego marynowania miesa, ale przy wolowinie i innych tez sie stosuje.
  • Kup kawalek sarny lub jelenia i zrob tak, jak bitki, z grzybami. W czasie duszenia jeszcze podlej czerwonym winem. Pycha!!!
  • Ja tu wchodzić nie mogę, ślinotoku dostaję.
    @Skatarzyna, jak owe warzywa robisz?

Saren ci u nas aż za dużo, może by tak upolować jaką? ;))
  • Dziś ziemniaczki, karkówka i chyba fasolka szparagowa
    :)
  • Gołąbki z sosem pindolkowym dla dzieci
    Dla mnie jaglanka z czymś.
  • Co to jest sos pindolkowy??? :)
  • Fasolowa z wędzonką.
  • dyniowa z jaglanką lub grzankami z żytniego chleba na zakwasie Skatarzyny ;)

to co wygrałam za najbardziej forumowy obiad? :)

DOKŁADKĘ :)
  • edytowano listopada 2014
    @Agnicha, brawo! Pindolki to pomidory w języku naszej najmłodszej. I choć już potrafi poprawnie, to pindolki nadal są pindolkami.
  • grillowana piers z indyka, ziemniaki, brokuly na parze i tzatziki - wczoraj. Obiad bardzo prosty, a rzucili sie jak na nie wiadomo co.

dzisiaj zurek oraz makaron z bio kamutu (przodek pszenicy polskiej, ze wzgledu na nazwe i fakt, ze Davis opisuje jako cos, co jeszcze bylo jadalne, kupilam, zobaczymy) z sosem bolognese i parmezanem

• ciągle to samo, warzywa z jarzynami, jeszcze pięć tygodni i jeden... i święta ;)
  • Śniadanie dopiero co zjadłam. Bułki podobno żytnie z masłem i powidłami śliwkowymi.
    Na obiadokolację nie ma wyjścia muszę ugotować brokuła, bo już się jego przydatność kończy.

W ogóle to spać się tylko chcę przy tych szarówkach jesiennych.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.