Dorsz zapiekany z pomidorami i papryka, obtoczony sosem winno-bazyliowo-pietruszkowym z odrobinka chilli, skropiony obficie sokiem z cytryny i limonki. Ufffff....
Dobije Cie. Dzisiaj zobaczylam grapefruity w sklepie, zaslinilam sie i przeszczesliwa, z rozmarzonym wzrokiem, wkladalam juz do koszyka, kiedy corka mi przypomniala, ze mlodociana nie toleruje, jak jej jakies grejpfrucie konserwanty czy inne licho do mleka wlatuja. Szlochajac odlozylam...
@jukaa Dziczyzna wymaga specjalnych zabiegow po ustrzeleniu - powisiec musi Ja do dziczyzny - oprocz wydumanych przepisow z ksiazek mysliwskich - z powodzeniem stosuje przepisy na wolowine i jagniecine i... dziala swietnie:) Niektore przepisy wymagaja wczesneijszego marynowania miesa, ale przy wolowinie i innych tez sie stosuje.
grillowana piers z indyka, ziemniaki, brokuly na parze i tzatziki - wczoraj. Obiad bardzo prosty, a rzucili sie jak na nie wiadomo co.
dzisiaj zurek oraz makaron z bio kamutu (przodek pszenicy polskiej, ze wzgledu na nazwe i fakt, ze Davis opisuje jako cos, co jeszcze bylo jadalne, kupilam, zobaczymy) z sosem bolognese i parmezanem
Komentarz
zapiekanka z farszu ruskiego, salatka z burakow z karmelizowana cebula
prosciej sie chyba nie da
& pieczone gęsie udka z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem
a na deser chlebek bananowy
Pieczone buraki z serem kozim i pieczone ziemniaki
Sernik cytrynowy kozi (dzięki @ n
dzis niespodzianka - obiadokolacja u tesciowej :-)
@Skatarzyna, jak owe warzywa robisz?
Saren ci u nas aż za dużo, może by tak upolować jaką? )
Dla mnie jaglanka z czymś.
to co wygrałam za najbardziej forumowy obiad?
DOKŁADKĘ
dzisiaj zurek oraz makaron z bio kamutu (przodek pszenicy polskiej, ze wzgledu na nazwe i fakt, ze Davis opisuje jako cos, co jeszcze bylo jadalne, kupilam, zobaczymy) z sosem bolognese i parmezanem