Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

11415171920265

Komentarz

• Rybki smażone,śledzik w śmietanie do tego ziemniaki w mundurkach,ogorek kisz.
  • to my podjedziemy też do stolycy w jaki wygodny punkt, żebyście się nie tarabanili na suburbia - chyba, że przenocować chcecie?
  • [cite] juka:[/cite]na hasło zupa rybna mam ślinotok jak pies Pawłowa....
    Katarzyno, ty jednak być Wielki Czarownik ;-)

Znaczy, że to niby ja Cię tak na tą zupę wytresowałam? To nawet nie wiem kiedy mi się to udało... :wink:
    [cite] juka:[/cite]będę w W-wie 7 maja, mogę dowieźć rybie zwłoki jeżeli chcesz

Och tak!!! Zwłoki wędzone w dużych ilościach bardzo proszę! Napisz tylko, gdzie i na którą godzinę się po nie zgłosić można. A jak prześlesz numer konta, to nawet przedpłaty mogę dokonać.

Zwłoki rybie (konkretnie eko-pstrągi świeżo wędzone) od Juki serdecznie polecam! Pyszne! I mogą poleżeć. Myśmy poprzenio trzymali ostanią sztukę przez tydzień dla mojego taty i po tygodniu w lodówce nadal rybka była pyszna. Bo ona naprawdę wędzona a nie moczona w jakimś syfie.
  • U na s dziś szczawiowa ,sola z warzywami i ryżem na parze,a na deser ciasto marchewkowe.

A jeśli chodzi o ryby wędzone..mmmmmmm...uwielbiam!!!!
    Mam rodzinę na mazurach,przy każdej okazji dostarczają nam te przysmaki.Ryby uwielbiam w każdej postaci i wszystkie..no jedynie karp mi nie odpowiada,jeśli już to tylko i wyłącznie smażony.
  • U mnie spaghetti :bigsmile:
  • barszcz biały z ziemniakami
  • Mąż dostanie obiad na uczelni, ja chyba znowu zrobię sobie brokułową z cebulą i czosnkiem :wink:. wszystkie składniki antyrakowe :cool:
  • Mała-warzywa na parze z piersia kurczaka,reszta sznycel ziemniaki surowka.
  • A ja jadę na obiadek do cioci ha!
    Ale za to na śniadanie wielka patelnia jajecznicy z cebulą, szczypiorkiem i boczkiem smażonym. Nie zdołałam zjeść swojej porcji, co męża szczególnie nie zmartwiło :wink:
  • [cite] juka:[/cite]
    moje dzieci siarę zrobiły :shamed: , bo zeżarły wszystko i zapytały czy mają jeszcze
    Oj tam, zaraz siarę zrobili... Wierzę, że bratowa in spe potraktowała to jako komplement. :bigsmile:
  • Schabowy, ziemniaczki, surówka z pora.

Na deser francuskie z serem:bigsmile:
  • Makaron z warzywami z sosem curry z woka
  • Kasza gryczana z masłem, jajka sadzone/jajecznica do wyboru, duszona marchew i zupa pomidorowa z ryzem mniam.....
  • Kasza gryczana i warzywa na parze a do tego sos curry.
    A na kolację domowy kisiel malinowy.
  • @Katarzyno, jak robisz sos curry?
    Pytam, bo mam jedną taką osobę, które uwielbiają wszystko, co ma choćby odrobinę curry w sobie:bigsmile: ale sosu jeszcze nie robiłam...
  • Eeee, taki tam sos... mąka podsmażona na masełku do tego woda i śmietanka (u nas sojowa, bo innej nie możemy) i, oczywiście, przyprawy - znaczy głównie dużo curry... i co mi tam jeszcze w ręce wpadnie... Może być też bez śmietanki ale moi wolą z nia.
  • u nas dziś pomidorowa z makaronem, a na drugie jajka sadzone, brązowy ryż i fasolka szparagowa z bułeczką :)
  • Żeberka pieczone . Kasza gryczana. Dynia z octu. Surówka śmieciówka / znaczy się wszystkie warzywa z lodówki: pekinka, kawałek ogórka, oliwki, resztka żółtej papryki.../
  • Ja chyba zrobię sobie dziś dzień dziecka i pójdę z dzieciami do Telepizzy. :wink:
    W każdy poniedziałek mają małe pizze po 5 zł.
  • A my dzisiaj zajadać będziemy / za pół godzinki :) / gulasz warzywny z odrobiną mięska:) Do tego kasza.
  • A my dziś spaghetti ,sałata z pomidorami i z oliwą .
  • Makaron z cukiniami na ostro.
  • Kotlety z fasoli z sosem jogurtowo-koperkowym I makaron z kukurydza.
  • wątróbka z cebulką, ziemniaki z koperkiem i ogórki kiszone
  • Ja też mam spagetti z dnia wczorajszego. No i jakąś zupę zrobię...
    Ostatnio chodzi za mną ogórkowa. Tylko, że ogórków kiszonych nie ma. A do najbliższego polskiego sklepu mam kilkanaście kilometrów...:confused:
  • Millagro, napisz coś więcej o makaronie z cukiniami, plizzz
  • A cóż to jest iceberg?
  • I do czego można wykorzystać bakłażana? Bo mi zalega w lodówce. Osobiście jestem miłośniczką cukinii, ale mąż kupił bakłażana. Jak dla mnie jest dość gorzki...
  • Żurek z jajkiem mała uwielbia reszta lubi :-) a wczoraj i przedwczoraj były parówki w sosie pomidorowym mała oczywiście zmiotłta nawet porcję brata
  • [cite] Agnieszka:[/cite]
    [cite] Małgorzata32:[/cite]A cóż to jest iceberg?

sałata lodowa :shamed:

Tak myślałam, że to coś lodowego (ice)...
    Ale na sałatę nie wpadłam:shamed:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.