Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

11617192122265

Komentarz

• Wprawdzie dopiero śniadanie skończyłam i planu na obiad jeszcze nie mam, ale "chodzą" za mna flaczki...Trzeba by do sklepu się zaudać...
  • [cite] magg:[/cite]Przeczytałam z tuczonymi ziemniakami.
    I pomyślałam: czego to ludzie nie wymyślą:wink:
    :crazy::crazy:
  • Tuczone zmieniaczki:bigsmile: ładnie brzmi:wink:

Ja dziś mam wolne!!hurrrrra:cheer:

Mąż dziś nas nakarmi.A będzie to babka ziemniaczana+surówka z pora i pomidorów.
  • Dzis mam pieczone piersi kurczaka z sosem curry,ziemiaki I brokuly,Na deser szarlotka:-)
  • No, a ja zdecydowanie flaki!
    Właśnie się gotują...
    :jumping:

A a dla dzieci rosół...
  • Mama męża obdarzyła nas pyszną zupką i pieczonymi kawałkami indyka - zjedlismy z sałatą lodową :smile:
    Dosyć smaczne - jak stwierdził właśnie małżonek :tongue:
  • Wczoraj zrobiłam pizzę wg przepisu Małgorzaty. Wyszła wspaniale. Musiałam zmniejszyć proporcje cztery razy (!!! - dla dwóch osób) i wyszły dwie duże pizze - drugą kończyliśmy dziś na śniadanie, mąż dopomina się o następną :cool:
  • Rosół drobiowy /kurczak + indyk/ z makaronem.
  • Pyrki z gzikiem
  • Zupa jarzynowa z resztek
  • W ramach testowania mojego ślubnego robota kuchennego - placki ziemniaczane.
    Mąż znów zadowolony. Jeszcze trochę i się nauczę robić obiad w każdy dzień. Haha!
  • Krupnik , placki ziemniaczane+zestaw surówek
  • Na szybko ryż biały z kotlecikami z królika i sałata lodowa polana oliwką i cytryną. Dzieci zadowolone, chyba nie było tak najgorzej:wink:
  • Wczorajszy barszcz czerwony.
  • pomidorowa
  • U mnie tez brązowy ryż, tylko że z sosem szpinakowo-pieczarkowym. Jeśli ktoś nie wie to informuje, że w Biedronce jest tani (2 zł za 400 gr) brązowy ryz.
  • [cite] Malgorzata:[/cite]schabowy, bez ziemniaków, i właściwie na kolację, bo byliśmy w przedszkolu,
    na "jajeczku":bigsmile:

my też byliśmy w przedszkolu na "jajeczku":bigsmile:
  • A my dziś mój kapuśniak - gotowałam pierwszy raz i wyszedł.
    Wieczorem się biorę za pieczenie makowca. Ha!
  • Gołąbki z ziemniakami na razie się gotuje.
  • [cite] Malgorzata:[/cite]Widziałam Was Moniko

ja Was też:wink:...ostatki ciąży a wyglądasz kwitnąco...
  • Pyzy z mięsem
  • Dzisiaj świątecznie - wielkanocnie ... Cielęcina w sosie cytrynowym z miętą, rozmarynem i tymiankiem. Do tego ryż i różnego rodzaju sałatki i dodatki / np. pikle z ogórków, marynowane grzybki itp./
  • W święta jedliśmy zrazy. Robiliśmy razem. 30 sztuk poszły w jednym posiłku
  • Małgorzata prawie jak u mnie pomijając szczawiową i sałatę ze śmietaną za to będą brokuły.
  • u nas były za 3 zł promocja w Aldim a dzieć ma obiecane od dawna !!!! to kupiłam ale fakt drogo
  • U nas je tylko dzieć wiem nie wychowawczo.
  • dziś można jeśc mięso jakby kto nie wiedział
  • zapewne z tej okazji zrobiłem żonie do pracy kanapki z samym masłem (przepraszam)
  • oj, bo najpierw zrobiłem dzieciom z pasztetem, potem sobie z pasztetem i dla żony - myślałem że też z pasztetem ale okazało się że nie.
  • właśnie jem
    dobry - domowa
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.