[cite] Katarzyna:[/cite]@ProMamo - z ziemniakami, z makaronem, czy z grzankami? A może każdemu do wyboru?
@Katarzyno, jakbys mnie znala z racji wypieku chlebow znow, ograniczylam sie do tylko z ziemniakami :bigsmile: w planach byl makaron z grzankami dzieci nie chca - lubia oddzielnie grzanki chrupac
Wróciliśmy dziś do domu po 18.00, więc była obiadokolacja: zupa pomidorowa z makaronem dla dorosłych i kiełbasa brocka smażona na patelni dla wszystkich (z chlebkiem i ogórkiem kiszonym).
Na deser szarlotka mojej mamy.
U nas trochę kuchni włoskiej:
makaron pełnoziarnisty z sosem beszamelowym posypany dziugasem (zamiast parmezanu-smak ten sam-wersja tańsza) + sałata lodowa z czosnkiem z olejem budwikowym
Wiecie co, otwieram zeszycik z przepisami na to i owo, a tam: pizza Malgorzaty, salatka Mikusi, pampuchy Olesi, sernik Celinki, tort Reakcjonisty, masa ProMamy.....
Fajne to!:df:
A dzis pizza Agnieszki i góra ze szpinakiem (tez tu!)
[cite] Bogusia3:[/cite]Wiecie co, otwieram zeszycik z przepisami na to i owo, a tam: pizza Malgorzaty, salatka Mikusi, pampuchy Olesi, sernik Celinki, tort Reakcjonisty, masa ProMamy.....
Bogusia - mam to samo, dokładnie! I świetne to jest! :bigsmile:
Komentarz
Przepis proszę!
Bo już nawet zakupiłam produkty:bigsmile:
Wczorajszy krupnik- to dla mnie...
Dla dzieci- pizza gotowiec.
Mąż na trzydniowym wyjeździe...
A lazanię zapiekacie, jak rozumiem?
@Katarzyno, jakbys mnie znala z racji wypieku chlebow znow, ograniczylam sie do tylko z ziemniakami :bigsmile: w planach byl makaron z grzankami dzieci nie chca - lubia oddzielnie grzanki chrupac
Na deser szarlotka mojej mamy.
U nas rosół z nudlami i ryż z dziabrami mięsno-warzywnymi ...na winie (co sie nawinie)
kiedyś Tata robił,sama nie pamiętam kiedy robiłam,ale bym zjadła....
U mnie dziś pizza.
makaron pełnoziarnisty z sosem beszamelowym posypany dziugasem (zamiast parmezanu-smak ten sam-wersja tańsza) + sałata lodowa z czosnkiem z olejem budwikowym
Chyba za mało po Polsce jeździmy
Znaszli ten kraj?:shamed:
Bogusia - mam to samo, dokładnie! I świetne to jest! :bigsmile:
+ ciasto marchewkowe
+ Cantucci to po obiadku:bigsmile: