Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

12357331

Komentarz

  • Wrzuć ugotowaną al dente mrożonkę warzywną i dopraw wegetą.
    U mnie schodzą tego misy całe.:wink:
  • Chociaż, z drugiej strony, jeśli u mnie schodzą misy całe, to u Ciebie chyba wagon potrzebny?:wink:
  • nie
    też misy

    ja mam przewagę dziewczyn:wink:
  • lecę do sklepu po mrożonkę, dawno tego nie robiłam, znaczy się nie latania do sklepu
    tylko tej potrawy:cool:
  • frytki, ryba, surówka z kapusty pekińskiej. ryba w sosie smietanowo-koperkowym :wink:
  • ogórkowa:)
    Chodzi za mna pizza... tylko jakoś dotrzeć nie może...
  • Pieczarkowa z kluseczkami
  • U mnie wczoraj spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym, dziś żurek z pieczarkami i kiełbachą. Na jutro podpatrzę coś od Was :bigsmile:
  • Zupa pomidorowa z ryżem (od wczoraj:bigsmile:) i zwykłe mielone (gotowane a la pulpety i smażone) z ziemniaczkami i buraczkami (ćwikłą). :cool:
  • [cite] Bea@:[/cite]Wanda, pyszna jest lazania ze szpinakiem wymieszanym z serkiem topionym. Spróbuj kiedyś

    Przepis proszę!
    Bo już nawet zakupiłam produkty:bigsmile:
  • Ja szpinak z serkiem topionym ładuje jako sos do makaronu i do tortu naleśnikowego:)
  • U mnie dziś po najmniejszej linii oporu...

    Wczorajszy krupnik- to dla mnie...
    Dla dzieci- pizza gotowiec.
    Mąż na trzydniowym wyjeździe...:wink:
  • Ale ile tego szpinaku i ile serka? Mrożony może być? I czym przyprawiacie?
  • Mrozony, ale liściasty. Ile- zależy na ile osób:) Serka- też zależy... Zazwyczaj na 250g szpinaku w liściach(mrozonego)100-200g serka, sól, pieprz i czosnek(lubimy duzo czosnku)
  • A u mnie makaron z sosem śmietanowo-cytrynowym i filetem z kurczaka . Dzieci pałaszowały ze smakiem :bigsmile:
  • Zrobię jutro!
    A lazanię zapiekacie, jak rozumiem?
  • [cite] Katarzyna:[/cite]@ProMamo - z ziemniakami, z makaronem, czy z grzankami? A może każdemu do wyboru? :wink:

    @Katarzyno, jakbys mnie znala :wink: z racji wypieku chlebow znow, ograniczylam sie do tylko z ziemniakami :bigsmile: w planach byl makaron :wink: z grzankami dzieci nie chca - lubia oddzielnie grzanki chrupac :wink:
  • @ProMamo - a u nas właśnie najbardziej lubią jak zmiksowana i z grzankami. Chociaż grzanki do pochrupania osobno też lubią :bigsmile:
  • Wróciliśmy dziś do domu po 18.00, więc była obiadokolacja: zupa pomidorowa z makaronem dla dorosłych i kiełbasa brocka smażona na patelni dla wszystkich (z chlebkiem i ogórkiem kiszonym).
    Na deser szarlotka mojej mamy.
  • [cite] Małgorzata32:[/cite]
    [cite] Bea@:[/cite]Wanda, pyszna jest lazania ze szpinakiem wymieszanym z serkiem topionym. Spróbuj kiedyś

    Przepis proszę!
    Bo już nawet zakupiłam produkty:bigsmile:

    sos:
    rozgotowujesz szpinak, dodajesz serki topione, na kostkę mrożonego szpinaku dwie -trzy kostki (takie PRL-owskie z marketu:wink:) serka topionego. Doprawiasz solą, pieprzem i na koniec zaprawiasz jajkiem.
    Tą mamałygą przekładasz lazanię:
    makaron, sos, żółty tarty ser
    itd
    itd
    aż Ci się skończy.

    Spróbuj na małej porcji, bo nie wiem czy Ci będzie smakowało. Moje dzieciaki i Pan Mąż przepadają. czasem na koniec polewam jeszcze beszamelem, jak mnie najdzie żeby ugotować
  • zapomniałam, zapiekasz w piecyku ok 20-30 min. aż się jajka w sosie zetną.
  • u mnie pomidorowa i gołąbki
  • ależ jesteście inspirujące....:hungry:
    U nas rosół z nudlami i ryż z dziabrami mięsno-warzywnymi ...na winie (co sie nawinie)
  • Ale gołąbków dawno nie jadłam,ach....
    kiedyś Tata robił,sama nie pamiętam kiedy robiłam,ale bym zjadła....
    U mnie dziś pizza.
  • U nas trochę kuchni włoskiej:
    makaron pełnoziarnisty z sosem beszamelowym posypany dziugasem (zamiast parmezanu-smak ten sam-wersja tańsza) + sałata lodowa z czosnkiem z olejem budwikowym
  • Nudle, dziabry, dziugas, budwikowy...
    Chyba za mało po Polsce jeździmy
    Znaszli ten kraj?:shamed:
  • U mnie barszcz czerwony... mmmmmmmm......:tongue:
  • Nadal ogórkowa...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.