Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

13940424445265

Komentarz

• [cite] juka:[/cite]szukam przepisu na jakąś fajną sałatkę z wędzonym pstrągiem, bo pomysły mi się skończyły a pstrągi nie.
    kto ma?????
    Wprawdzie to profanacja tych wybornych pstrągów od Ciebie ale, jak miałam ich bardzo dużo, to zdarzyło mi się z jednego zrobić sałatkę treści następującej:
    * obrane mięso z pstrąga
    * 2 gotowane jajka
    * 2 jabłka
    * pęczek szczypiorku
    * trochę majonezu
    Jajkia i jabłka pokroić w małą kostkę, szczypiorek posiekać, wszystko wymieszać i pałaszować.
  • Boszsz... widzisz a nie grzmisz!
    Pstrąga! W sałatce!
    Się popłaczę....
  • @Cart - toż napisałam, że to profanacja. Ale co poradzisz, jak klęska urodzaju? :wink:
  • Z makreli to robię pasty różne ,ale pstrągi u nas nie doczekają,czegokolwiek.
  • @Bridget - zamów sobie u juki z 5 kg tych pstrągów, to jest szansa, że doczekają :wink:
  • Pstrągi...mniam ,pychota(uwielbiam ryby w każdej postaci)
    A dziś kończymy wczorajszą zupkę warzywną,na drugie będzie cukinia duszona+smażony szczupak.

Ubłagali mnie dziś i piekę znowu szarlotkę,podzielę się z obiema mamami:)
  • Maniek, nie żartuj nawet, nie o to mi chodziło. To komplement miał być :bt:
    Jak czytam co gotujesz to zapadam się pod ziemię ze wstydu, ja mam zawsze problem, żeby coś fajnego wymyśleć, jak już się wezmę to wychodzi jakaś breja, a u Ciebie taka różnorodność...
    Ja z niektórymi nazwami Twoich dań do tej pory się nie spotkałam :shamed:
  • Dlaczego myślicie, ze to Maniek gotuje?
  • indyk z bekonem i pesto nadziewany sliwkami
    fasolka szparagowa
    salatka z pora, jablka i marchewki
    kluseczki nadziewane czosnkiem niedzwiedzim

robie akurat jeszcze ciasto za sliwkami i polewa orzechowo-karmelowa na deser
  • ja pierniczę
    więcej tu nie wchodzę
    o!
  • sorry, akurat resztki mi sie z dwoch dni zebraly i musielismy wszystko zjesc :wink:
  • [cite] apowojek (Agatka):[/cite]Dlaczego myślicie, ze to Maniek gotuje?
    Ale za to piszę scenariusze:cool:
  • Witam ! i dołączam do wątku. A wiec dzisiaj na obiad był łosoś pieczony , ryż z marchewką i pieczarkami i do tego fasolka szparagowa, a na jutro i pojutrze i może po po jutrze:wink: fasolka po bretońsku z chlebem bo dużo mi się nagotowało dziś:cool:
  • Kalafiorowa, kurczak z piekarnika i kluski śląskie. Micha sałaty.

Ja też jak czytam te niektóre Wasze obiady, to w kompleksy wpadam coraz głębsze...
  • dwie tabletki przeciwbolowe, dwa lyki wody.:cool:
  • nie chleba tylko fasolki :bigsmile: gotuje zawsze dzień do przodu bo mąż obiady do pracy zabiera. No a wiekszość przepisów mam od mamy, a że nas 5 dzieci było w domu tak że problem czasami mam z proporcjami:shamed:
  • @Aga - Ty nie jedz tych tabletek na pusty żołądek! Serio!
  • Jadlam rano porzadne sniadanie, jak pan dochtor przykazal:wink:
  • [cite] Katarzyna:[/cite]@Aga - Ty nie jedz tych tabletek na pusty żołądek! Serio!
    druga już nie jest na pusty żołądek
  • [cite] Cart&Pud:[/cite]

Ja też jak czytam te niektóre Wasze obiady, to w kompleksy wpadam coraz głębsze...
    Nie wisz czasem
  • Bakłażan zapiekany z mięsem i pomidorami. Ryż.
  • Jaglanka, cukinia z papryka, cebulą, czosnkiem, pomidorami i do tego pęczek kopru. Pyszne
  • Luuudzie, nie porównujcie się i nie dołujcie, że inni takie wymyślne obiady przyrządzają :tongue:. Tu dajemy sobie inspiracje :tongue:
  • Makaron z białym serem....ale za to masełko i serek własnej roboty!!!! Pierwsze moje masło!!! W słoiku trzepałam.....:cool:
  • właśnie sobie robię makaron w sosie serowo-brokułowym, a dla męża po raz enty będzie eko-buraczkowa-uwielbia!:bigsmile:
  • A u nas czwarty raz pod rząd sos pomidorowy z kurczakiem
    Tym razem z kaszą jaglaną
    No i co tam, że znowu to samo - ważne, że zdrowe :wink:
  • Mąż przywiózł od moich Rodziców dwa szczupaczki i kilkanaście okoni.
    Dzisiaj więc Rybka pieczona. Ziemniaczki. Kiszona kapustka.
    Na deser galaretka z borówką amerykańską / jedno opakowanie do zwyczajnej konsumpcji to dla nas mało. A więcej to trochę drogo dla mnie. W galaretce każdy kilka kulek zje :) /
  • [cite] Aśka:[/cite]A u nas czwarty raz pod rząd sos pomidorowy z kurczakiem
    Tym razem z kaszą jaglaną
    No i co tam, że znowu to samo - ważne, że zdrowe :wink:
    To kurczaki jeszcze bywają zdrowe? Takie zdrowe z natury, bez antybiotyków? :wink:
  • [cite] hipolit:[/cite]Olesia:
    <i>Rodzinka pizze domową autorstwa Doroty, a ja pierś <b>kurczaka duszoną plus sałata polana odrobiną oleju i sokiem z cytryny</b>.</i>

Trzymam kciuki Olesiu abyś wytrzymała na diecie do końca......a jest ciężko ,ale po skończeniu uznasz, że było warto:smile:

Przepraszam za OT

Dzięki.
    Nie jest tak źle.:cool:
    Najgorsze są chyba poranki, mnie bardzo osłabiają, dosłownie.:cool:
    Jednak cieszę się 'jak gwizdek', bo dla mnie to świetna lekcja charakteru i woli.
    Tak więc i element mentalny, a nawet duchowy mam.:bigsmile:

Dziś u nas fasolka po bretońsku na wędzonym boczku (mniam...!), na deser strucla przepisu ProMamy z budyniem i twarogiem (hit u nas:bigsmile:) a u mnie:wink: szpinak gotowany, pomidor i jabłko.:bigsmile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.