Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

13839414344265

Komentarz

• A propos obiadów. We wtorek jadłem obiad w karczmie BIDA pod Lublinem (w drodze powrotnej z delegacji).

FULL WYPAS jak mawia młodzież. POLECAM. Czy ktoś z P.T. forumowiczów miał przyjemność skosztować prawdziwego obżarstwa w owym lokalu?
  • Ja nie, ale zapamiętam jadąc do Lublina :)

Dzisiaj jemy: jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułka tartą, buraczki.
  • U na rybki,ziemniaki,surówka z kapusty:bigsmile:
  • U nas w środę makaron i sos z pomidorów świeżych posypany rukolą zebraną w ogódku ziołowym cioci, w czwartek zupa z własnoręcznie zebranych grzybów :cool:, dziś fasolka żółta :bigsmile:
    To się nazwywa kuchnia ekonomiczna :tongue:
  • [cite] juka:[/cite]
    [cite] Spioch:[/cite]A propos obiadów. We wtorek jadłem obiad w karczmie BIDA pod Lublinem (w drodze powrotnej z delegacji).

FULL WYPAS jak mawia młodzież. POLECAM. Czy ktoś z P.T. forumowiczów miał przyjemność skosztować prawdziwego obżarstwa w owym lokalu?

widzieliśmy rzeczoną wracając z wakacji, ale nazwa nas zniechęciła. co dobrego dają?

Menu tradycyjnie polskie. Smacznie i baaaaaaardzo dużo. Jedna porcja nie do przejedzenia (jadłem świeżonkę z ziemniaczkami i kapustką). Czegoś takiego w życiu nie widziałem. Zjadłem prawie połowę resztę zapakowałem w pudełko i miałem jeszcze obiad przez dwa dni.

Koleżanka co to nigdy nic nie zostawia na talerzu poddała się po zjedzeniu 2/3 placka po zbójnicku.
  • Zupa podstawowa francuska, zamiast pora kalafior i sporo posiekanej francuskiej natki. Na drugie tagliatelle z krewetkami "Tiger" w sosie pomidorowym z papryką i czosnkiem.
  • U nas był wypas:
    I. barszczyk
    II. ziemniaki z sosem cebuowym i duszone buraczki
    D. resztki wczorajszego crumbla z jabłek od Mańków :bigsmile:
  • kebab
    zupa typu minestrone
    kukurydza
  • Kurczak cytrynowy cudnie pachnący rozmarynem i tymiankiem. Ryż. Sałata zielona.
  • zupkę szczawiową, kurczaka w sosiku i surówkę z własnych warzyw- i to wszystko przez Męża wykonane!
  • Rosol I placki z fasoli
  • [cite] maniek:[/cite]Zupa podstawowa francuska, zamiast pora kalafior i sporo posiekanej francuskiej natki. Na drugie tagliatelle z krewetkami "Tiger" w sosie pomidorowym z papryką i czosnkiem.
    @Maniek, nie no brak mi słów po prostu...
  • U nas wczoraj obiad full-wypas u Teściowej: wieprzowina w sosie, kasza jęczmienna, gotowane buraczki, sałata, ogórki małosolne.
    Na kolację smaczna sałatka. Dla mnie składniki ze zbyt wysokim IG, poza tym nie lubię żółtej kukurydzy z puszki, za ananasem z puszki też nie przepadam, ale może ktoś wykorzysta:
    Ananas pokrojony w kostkę, żółta kukurydza, nie pamiętam, czy był też ser żółty (?), drobne kawałeczki piersi z kurczaka gotowanej lub wędzonej, rodzynki - całość z majonezem doprawionym kurkumą, stąd apetycznie żółty kolor sałatki i trochę indyjski, egzotyczny smak :cool:
  • Ogórka się gotuje:bigsmile:
  • Ja wczoraj ugotowałam sosu pomidorowego z kurczakiem do makaronu i kaszy jaglanej.
    Wyszło na cztery dni :wink:
  • hej. a ja mam takie zadanie dla bardziej od siebie doswiadczonych w kuchni. chce zrboic dobry obiad ale tez zdrowy bo ja z tych co to raczej przewaznie schabowy lub mielone i naparstek buraczkow do tego.. ale jak mam duzo skladnikow to przewaznie nie wychodzi za dobre.. a mam takie rzeczy : ok.200 g mielonego 2 cukinie po ok.500g, pół pomidora,przecier, ogorek, fasolka szparagowa, brokul, cebula, papryka czerwona,czosnek,ziemniaki,pieczarki, jablko cytryna ananas :) gar jogurtu mojej roboty..i jakies tam rzeczy w stylu mąki bulki tarte oleje jajo przyschly kawal sera zoltego.. :) jakies propozycje?:bigsmile:
  • Ja bym te wszystkie smakowite warzywa poddusiła z malutkimi klopsikami z tego mielonego i to z ziemniakami podała.
    Gdybyś miala makaron to fajny sosik by wyszedl z tym serem o którym piszesz.
  • mąż moze by kupil makaron..a jak taki sosik zrobic? :shamed: i te klopsiki to "surowe" od razu dusic z warzywami, czy oddzielnie gdzies smazyc albo gotowac? no i brokul nie zepsuje smaku?:confused:
  • Wszystko bym pokroiła i wsypała do garnka ,przyprawy dodaj i te klopsiki surowe w gotujące sie warzywka ,po co makaron jak masz już ziemniaki :wink:
  • no tak.. dzieki:)) Bridget opowiem jak wyszlo..tylko tego brokula sie boje..ze nada temu pseudoleczu bagienny smak :bh:
  • A ja dziś zaopatrzona w eko-warzywa z ogródka teściowej,gotuję zupkę z warzyw wszelakich,kompot z mirabelek,kolby kukurydzy ,na deser będzie jabłecznik.
  • Julka-mniam!
    a ja właśnie wcinam mix faSOLKI z naszego ogródka w sosie pomidorowwo oliwkowym
  • barszcz ...

... sosnowskiego ...

(znaczy się w barze Sosnowskiego)

... wiem, głupi dowcip :wink:
  • no a ja... leczo z cukinii, papryki, pomidora, fasolki, marchewki i cebuli :)) z klopsikami i makaronem posypanym serem... dobre dosc nawet :)
  • [cite] Aśka:[/cite]
    [cite] maniek:[/cite]Zupa podstawowa francuska, zamiast pora kalafior i sporo posiekanej francuskiej natki. Na drugie tagliatelle z krewetkami "Tiger" w sosie pomidorowym z papryką i czosnkiem.
    @Maniek, nie no brak mi słów po prostu...
    Że takie dziadostwo? Obiad za ok. 2 zł na osobę(krewetki w piątek nie trafiły na grilla, więc je dostaliśmy)? No cóż, u nas bida ostatnio.
  • Rodzinka pizze domową autorstwa Doroty, a ja pierś kurczaka duszoną plus sałata polana odrobiną oleju i sokiem z cytryny.:bigsmile:
  • u nas schabowy,ziemniaki,fasolka,młodzież wrąbała mięcho i olała warzywka.kolacja-placki ziemniaczane i sałatka z fetą,ogórkiem,pomidorem i cebulą.
  • mały ot-juka możesz się do mnie na priw odezwać?mi wraca wiadomość którą wysyłam do Ciebie.:sad:
  • hahaha dobre:)
  • Olesia:
    Rodzinka pizze domową autorstwa Doroty, a ja pierś kurczaka duszoną plus sałata polana odrobiną oleju i sokiem z cytryny.

Trzymam kciuki Olesiu abyś wytrzymała na diecie do końca......a jest ciężko ,ale po skończeniu uznasz, że było warto:smile:

Przepraszam za OT
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.