Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

14142444647265

Komentarz

• kaczka z żurawinami, surówka warzywna
  • Gołąbki od teściowej :wink:
  • Dobra teściowa...
  • Botwinka na skrzydełkach z ekologicznymi :wink: warzywami z własnego ogrodu oraz racuchy z jabłkami - a jakże! - ekologicznymi :wink: z własnego sadu.:bigsmile:
  • Ale fajnie, Olesia:) Zjadłabym tej botwinki :)
    U nas zupa - krem z jarzyn / zapewne nie ekologicznych :(/ Na drugie pieczone kiełbaski z cebulką, ziemniaczki, kiszona kapustka -> Po małej porcji, niestety.
  • Gulasz z warzywami różniastymi, z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym :) mniam
  • Ziemniaki z jajkiem, mizeria i fasolka szparagowa :-)
  • Zupa chrzanowa, gulasz z dyni z papryka przyprawiony orientalnie, basmati, surowka z marchewki. Pol dnia przy garach, tempo gotowania na kuchence turystycznej jest Po prostu zawrotne...
  • zupa krem z pomidorów, fasolka żółta szparagowa polana masełkiem :cool:
  • acha, zupa z ryżem była, więc trochę bardziej kaloryczna. Chyba wszystko było dość pożywne, bo ruszyłam do pracy po obiedzie :bigsmile:
  • [cite] Olesia:[/cite]Botwinka na skrzydełkach z ekologicznymi :wink: warzywami z własnego ogrodu oraz racuchy z jabłkami - a jakże! - ekologicznymi :wink: z własnego sadu.:bigsmile:

Ziupki było chyba z 10 litrów. No ale Zuzia i ja już się z nią rozprawiłyśmy:cool:
  • Do nalesników patelnię muszę kupić, tak już marudzą że potem pewnie kilka dni pod rząd będę je smażyć.
  • AB co się stało z Twoim avatarem?
  • no pusty jakiś......
    tak ma być?
  • a ja nic nie widzę :sad:
  • jeszcze nic- ale mam ochotę na placki ziemnaczane i będę smażyć.
  • oooo placki ziemniaczane mniaaam :hungry:
  • tylko czemu tak dlugo sie je robi ? :ew:
  • krem z soczewicy i szpinaku, a na drugie krewetki z warzywami i ryżem:fr:
  • Filety z miruny,ziemniaki,surówka z marchwi,buraki gotowane.
    Muszę odpocząć i z mężem zabieramy się za babkę ziemniaczaną..uwielbiam..zwłaszcza odsmażaną na patelni:)
  • Ziemniaczki zapiekane z serem, fasolka szparagowa, sałatka z pomidorów.
    Ale narobiłyście mi smaku tymi plackami ziemniaczanymi, chyba jutro zrobię :wink:
  • sielawa? Ja bym powiedział raczej, że to trzeba zabic...
  • @juka: telepatia jest rakotwórcza - nie jedzcie tego.
  • piórko w gardło powinno pomóc
  • Naleśniki z twarogiem i z dżemem.
    Normalnie dziś ciągnie mnie na pieczoną kiełbaskę.... Nic, może na kolację usmażę kotlety sojowe.... :)
  • Nie, protestanci nie zachowują ogólnie postu w piątek/ choć jak już kiedyś pisałam- wielu protestantów to robi, by podkreślić szczególny charakter dnia w którym Jezus umarł na krzyżu/ . Poza tym moja katolicka rodzina pości:) Więc razem pościmy.
    A i dodam , Juko, protestanci często poszczą o chlebie i wodzie, albo tylko o wodzie. Zazwyczaj ogłasza się post Zborowy w czyjejś intencji/ o nawrócenie, o powrót do zdrowia, itp. /
  • ja już po placuszkach,mniaaaaaaaaaaam- a robi się przecież szybciutko!!!!
  • Ja jakieś dwa lata temu kupiłam maszynkę elektryczną do mięsa z szatkownicą. W niej ekspresowo się ściera:wink:
  • no ręcznie to faktycznie można się zaciukać:jumping:
  • a tak w ogóle to już marzę od dyniach, które mi urosną z ziarenek od Ani D., a raczej o placuszkach z nich:tongue:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.