U nas żurek na chrzanie wg gaździny z Zakopanego (wiedzieliście, że w chrzanie nie ma chrzanu, tylko brukiew?) i kasza z brokułami i schabowym z niedzieli....
[cite] Agusia:[/cite]U mnie miał być makaron z mięskiem, ale za późno się zorientowałam, że mięska w lodówce brak Na szczęście było wszystko do placków ziemniaczanych :bigsmile: Zaraz idę smażyć
U mnie też placki ziemniaczane... z sosem czosnkowym :bigsmile:
Ja mam dziś gości. Jeden na diecie warzywnej.:cool:
Wobec tego będzie do wyboru:
zupa grzybowa, tagliatelle a la carbonara, kabaczek zapiekany z bukietem warzyw, udka z kurczaka z rusztu. Do tego pekinka z sosem czosnkowym.
Dobrze, że chociaż zupę udało mi się wczoraj zrobić...:cool:
U mnie dzis kawalki kurczaka pieczone , kotlety serowe dla corki,ziemiaki i surowka z marchewki i jablka, wlasnie zjadlam i sie zapchalam:) Chodzi mi po glowie jakies drozdzowe ciasto,ale lenia mam i nie chce mi sie,ale moze cos zrobie potem;)
Komentarz
j.
na deser gofry
U nas żurek na chrzanie wg gaździny z Zakopanego (wiedzieliście, że w chrzanie nie ma chrzanu, tylko brukiew?) i kasza z brokułami i schabowym z niedzieli....
łazanki z mięsem (z rosołu) i kapustą.
Musze zrobić w najbliższym czasie.
A robicie swój makaron do łazanek, czy używacie kupnego?
Bo mnie z kupnym nie smakują, chyba, że nie trafiłam jeszcze na właściwy?
pyszne było-i do tego podane, nie musiałam gotować :di::di::di:
U mnie też placki ziemniaczane... z sosem czosnkowym :bigsmile:
Wobec tego będzie do wyboru:
zupa grzybowa, tagliatelle a la carbonara, kabaczek zapiekany z bukietem warzyw, udka z kurczaka z rusztu. Do tego pekinka z sosem czosnkowym.
Dobrze, że chociaż zupę udało mi się wczoraj zrobić...:cool:
chinczyka bym zjadla chetnie
u nas - wątróbka z jabłkami, cebulą i żurawiną, tłuczone ziemniaki i surówka
DASZ PRZEPIS?:whorship:
"łykanie rury" - to mąż
yyyyyy:shocked:
???????