@Bea meble wysokość miały 232 ja mam pokój 227 , rozkminiałam czy kupować bo dużo niższej cenie i ciąć czy się nie opłaca. Zaryzykowałam i kupiłam , obcięcie mebli nie było problemem ( choć zastanawiałam się czy się nie rozlecą) ale obcięcie drzwi z przyklejonymi lustrami było wyzwaniem
To zdjęcie od zewnątrz budynku nasunęło mi jedno skojarzenie: okno życia. Ppnieważ mieszkam na parterze wśród wścibskich ludzi to bym pomysł nieco zmodyfikowała, ale ogólnie - moje klymaty!
Też się kiedyś zakochałam w tych siedziskach na oknach, nawet kazalam zrobić szersze, drewniane parapety, aleto nie ta llokalizacja. Może gdzieś na piętrze z widokiem na góry o tak to można siedzieć; )
No - mam pomalowany "salon"..kolor szary wpadający w fiolet, miał być "kamień faraona" a jest coś jak mleczne, szare kakao. Jakie zasłony do tego? Kanapa jest ciemnobrązowa. Inne meble to tylko szafki akwariowe sosnowe, ewentualnie mogę przemalować.
Ja bym meble dała na biało i zasłony do tego albo białe albo w kolorze kanapy (jeżeli trzymać się zasady "nie więcej niż trzy kolory"). Ewentualnie jak pomalujesz meble na biało, to będziesz mieć w miarę spokojną bazę, żeby w zasłonach, poduszkach i innych dodatkach zaszaleć z jakimś kolorem (i przez wymianę jednego koloru na inny dodatkami zmieniać wnętrze) - bakłażan, butelkowa zieleń, turkus, navy, ja bym patrzyła co się nie gryzie z kanapą.
U Maciejki NAJLEPSZE I NAJCUDOWNIEJSZE I NAJBARDZIEJ POMYSLOWE - umieszczenie koszyka duzego,wiszacego nad stolem. Dzieci nie moga wyzeraz,stol zysty,przestrzen zachowana.
Komentarz
Udało się
I jeszcze genialny pomysł ze sztucznymi na dole!!!
Bardzo klimatycznie
Jak będę miała dom
Zgapie
Na parapecie wiec zamiast nas siedzą dynie; )
Ppnieważ mieszkam na parterze wśród wścibskich ludzi to bym pomysł nieco zmodyfikowała, ale ogólnie - moje klymaty!
A te aplikacje,to z szablonu,tak?
U Maciejki NAJLEPSZE I NAJCUDOWNIEJSZE I NAJBARDZIEJ POMYSLOWE - umieszczenie koszyka duzego,wiszacego nad stolem.
Dzieci nie moga wyzeraz,stol zysty,przestrzen zachowana.
No na 100% u mnie w domubtaki bedzie!
taki mniej więcej kolor wyszedł