Ja w temacie Owsiaka nie mam zamiaru sie wypowiadac. Mam swoje zdanie i zachowam je dla siebie. Ale wkurza mnie jak ktos pod byle pretekstem oczernia katolików i pluje na Kosciół.
Chyba są dostępne informacje w necie o finansach Można sobie poczytac Można też mówić że dużo sprzętu kupił a że coś tam dla siebie przytulił to nic takiego ..a że jeszcze kilka osób przytulilo..to przecież dobrzy ludzie sprzęt medyczny kupują ...
Ja w temacie Owsiaka nie mam zamiaru sie wypowiadac. Mam swoje zdanie i zachowam je dla siebie. Ale wkurza mnie jak ktos pod byle pretekstem oczernia katolików i pluje na Kosciół.
A mnie na przykład bardzo wkurza, jak ukazywanie grzechów/swinstw/przekrętów/przestępstw itp POJEDYNCZYCH czy POSZCZEGÓLNYCH osób kub grup od razu wywołuje atak pod hasłem:plucie na Kościół
Pokazac grzech drugiego, zeby umniejszyc swój... Podobnie z tym stwierdzeniem o ciazach na pielgrzymkach
Umniejszanie swojego? wg Ciebie żyje grzesznie, wg siebie grzechu nie popełniam. 21 lat żyje szczęśliwie, i mam nadzieje na kolejne conajmniej 21 lat...
A gdzue Ty widzisz oczernianie i plucie? Udowodnij ze z pielgrzymki nikt „z brzuchem” nie wrócił czy tez z brzuchem nie szedł pod ołtarz w białej sukni... to ze ktoś widzi ze jednak „kościelne podwórko” czyste nie jest, nie znaczy ze pluje..ale łatwiej oskarżyć o plucie i przyznać racje
Toc miliony. On i jego świta. Jak to tak ktoś miałby zarabiać na pracy w fundacji. Przecież inne fundacje to tylko wolontariat, a ludzie pracujący w nich to energia słoneczna się żywią
Chyba są dostępne informacje w necie o finansach Można sobie poczytac Można też mówić że dużo sprzętu kupił a że coś tam dla siebie przytulił łto nic takiego ..a że jeszcze kilka osób przytulilo..to przecież dobrzy ludzie sprzęt medyczny kupują ...
No ale co przytulił? Wszystko u niego jest transparentne. I chyba nie ma innej organizacji tak kontrolowanej jak WOSP. Naprawdę można znaleźć konkrety A nie pisać jakieś oskarżenia ,domysły "cośtamcośtamcośtam"
Toc miliony. On i jego świta. Jak to tak ktoś miałby zarabiać na pracy w fundacji. Przecież inne fundacje to tylko wolontariat, a ludzie pracujący w nich to energia słoneczna się żywią
Tacy Elbanowscy na przykład wydali 70% na wynagrodzenia.
Może jest tak, że komuś bardziej sie opłaca zbierać na sprzęt medyczny przez WOŚP niż zwyczajnie wyposażać szpitale. Szpital musi nabywać sprzęt przez przetargi.to jest cała skomplikowana procedura wynikająca z ustawy ...dlaczego tego nie uproszczą ? ..jak nie wiadomo o co chodzi ..
Przy okazji zapytam...bylas choc raz w zyciu na pielgrzymce? Ile realnie spotkałas przypadków ciąz po pielgrzymce?
Ja na Woodstoku nie byłam. Więc sie nie wypowiem. Ale na pielgrzymce i owszem.
Na takim większym byłam jako małolata, jakiś sped to był, nawet nie pamietam dzus już gdzie. Napewno w okolicy Mazowsza. nstomiadt jeśli chodzi o pielgrzymki - to trasy Gdańsk Częstochowa nie przeszłam ale byłam na takich „lokalnych” dwa razy. I niestety ale obie to ogromne przyzwolenie na choćby piewkowanie. W miejscach docelowych pomimo prohibicji nie było problemu „załatwić”
Co do zarzutów, że Owsiak "przytulał" jakieś pieniądze, nie znam dokładnie sprawy i nie wiem o co chodzi, bo nie słyszałam by coś takiego miało miejsce, ale chciałabym zwrócić uwagę na to, że w Polsce mamy jakiś straszny problem z tym, że ludzie, którzy pracują robiąc coś dobrego (np. pracują w fundacjach czy stowarzyszeniach) zarabiają dobre pieniądze. Wręcz wiele osób uważa za niemoralny fakt, że komuś, kto np. pracuje w pomocy dla bezdomnych czy biednych, dobrze się powodzi. Wiele osób "boli" fakt, że ktoś z pomocówki szeroko rozumianej jest zamożny, bo przecież nie wypada. I żeby było jasne nie chodzi mi o kradzieże pieniędzy, które były przeznaczone na cele pomocowe, ale o samo to, że np. zarządy czy pracownicy fundacji dużo zarabiają. No skandal, jak napisała @hipolit niech się żywią energią słoneczną i płacą rachunki uśmiechem.
Chyba są dostępne informacje w necie o finansach Można sobie poczytac Można też mówić że dużo sprzętu kupił a że coś tam dla siebie przytulił łto nic takiego ..a że jeszcze kilka osób przytulilo..to przecież dobrzy ludzie sprzęt medyczny kupują ...
No ale co przytulił? Wszystko u niego jest transparentne. I chyba nie ma innej organizacji tak kontrolowanej jak WOSP. Naprawdę można znaleźć konkrety A nie pisać jakieś oskarżenia ,domysły "cośtamcośtamcośtam"
Nie jest.Mial ujawnić kwity ale no właśnie? Ujawnił?
Byłam z 7 razy na pielgrzymce i ani razu na Woodstoku.Może być?Owsiakowi wrzucam,Rydzykowi nie daję.☺
Dajesz dajesz! Pan płaci,Pani płaci. Chcesz czy nie -ostatnio to ile?...30 baniek poszło? Razem to będzie?...już się 100 baniek uzbierało od 2015 czy więcej? A taka Lux Veritatis na przykład?
Nie jest.Mial ujawnić kwity ale no właśnie? Ujawnił?
Ale ja Ciebie pytam -skoro piszesz o jakichś grzeszkach to podaj konkret. Jakie kwity? Ja wiem o tym, że wszystkie kontrole finansowe nie budzą żadnych zastrzeżeń. Jeśli się mylę i nie wiem wszystkiego -po zapoznaniu się z tymi nieznanymi przeze mnie faktami będę mogła zweryfikować
Przy okazji zapytam...bylas choc raz w zyciu na pielgrzymce? Ile realnie spotkałas przypadków ciąz po pielgrzymce?
Ja na Woodstoku nie byłam. Więc sie nie wypowiem. Ale na pielgrzymce i owszem.
Na takim większym byłam jako małolata, jakiś sped to był, nawet nie pamietam dzus już gdzie. Napewno w okolicy Mazowsza. nstomiadt jeśli chodzi o pielgrzymki - to trasy Gdańsk Częstochowa nie przeszłam ale byłam na takich „lokalnych” dwa razy. I niestety ale obie to ogromne przyzwolenie na choćby piewkowanie. W miejscach docelowych pomimo prohibicji nie było problemu „załatwić”
Kilka lat temu była afera w branzy sprzętu medycznego, że pewien producent sprzętu dogadał się ze szpitalem na wyposażenie i skończyło się tym, że dostali wyroki i poszli siedzieć do więzienia Ot pominęli przetarg i szereg procedur . Nie pomyśleli, żeby zorganizować zbiórkę pieniędzy w kraju od ludu pracującego.
Komentarz
Czy ktos zna statystykinile ciaz jes po Woodstoku a ile po pielgrzymkach?
Bo to bylby konkret.
Podobnie z tym stwierdzeniem o ciazach na pielgrzymkach
Jest jakiś wyrok że ma coś zwrócić ?
Ale wkurza mnie jak ktos pod byle pretekstem oczernia katolików i pluje na Kosciół.
Można sobie poczytac
Można też mówić że dużo sprzętu kupił a że coś tam dla siebie przytulił to nic takiego ..a że jeszcze kilka osób przytulilo..to przecież dobrzy ludzie sprzęt medyczny kupują ...
wg Ciebie żyje grzesznie, wg siebie grzechu nie popełniam.
21 lat żyje szczęśliwie, i mam nadzieje na kolejne conajmniej 21 lat...
A gdzue Ty widzisz oczernianie i plucie?
Udowodnij ze z pielgrzymki nikt „z brzuchem” nie wrócił czy tez z brzuchem nie szedł pod ołtarz w białej sukni...
to ze ktoś widzi ze jednak „kościelne podwórko” czyste nie jest, nie znaczy ze pluje..ale łatwiej oskarżyć o plucie i przyznać racje
Przecież inne fundacje to tylko wolontariat, a ludzie pracujący w nich to energia słoneczna się żywią
Przy okazji zapytam...bylas choc raz w zyciu na pielgrzymce?
Ile realnie spotkałas przypadków ciąz po pielgrzymce?
Ja na Woodstoku nie byłam. Więc sie nie wypowiem.
Ale na pielgrzymce i owszem.
Wszystko u niego jest transparentne. I chyba nie ma innej organizacji tak kontrolowanej jak WOSP. Naprawdę można znaleźć konkrety A nie pisać jakieś oskarżenia ,domysły "cośtamcośtamcośtam"
Szpital musi nabywać sprzęt przez przetargi.to jest cała skomplikowana procedura wynikająca z ustawy ...dlaczego tego nie uproszczą ? ..jak nie wiadomo o co chodzi ..
nstomiadt jeśli chodzi o pielgrzymki - to trasy Gdańsk Częstochowa nie przeszłam ale byłam na takich „lokalnych” dwa razy. I niestety ale obie to ogromne przyzwolenie na choćby piewkowanie. W miejscach docelowych pomimo prohibicji nie było problemu „załatwić”
a może uważacie, że ono jest ok?
Pan płaci,Pani płaci.
Chcesz czy nie -ostatnio to ile?...30 baniek poszło? Razem to będzie?...już się 100 baniek uzbierało od 2015 czy więcej?
A taka Lux Veritatis na przykład?
A konkretnie?
Mozesz zacytowac gdzie w tym wątku pisze nt. Woodstoku czy Owsiaka?
Bardzo proszę, zacytuj @beatak !
Jakie kwity?
Ja wiem o tym, że wszystkie kontrole finansowe nie budzą żadnych zastrzeżeń.
Jeśli się mylę i nie wiem wszystkiego -po zapoznaniu się z tymi nieznanymi przeze mnie faktami będę mogła zweryfikować
I tylko tyle z pielgrzymki wyniosłas???
Współczuję!
Ot pominęli przetarg i szereg procedur .
Nie pomyśleli, żeby zorganizować zbiórkę pieniędzy w kraju od ludu pracującego.