Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

moje dziecko powiedziało :)

15960626465197

Komentarz

• Wiozę dziś maluchy do szkoły. Nagle w aucie czuć jakiś swąd ( mam wrażenie, że coś ze sprzęgłem się działo). Dzieciaki zatykają nosy i snują dociekania skąd ten smród:
    -Może ta róża (różana saszetka zapachowa) już zwiędła?

• Maciek:
    ja będę jego nauczycielem!
    Mikołaj:
    a ja jego EGZEMENTOREM!
  • 5latka i 7latka śpiewają "witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki........." młodsza na tym samym oddechu: mamusia, dasz czekolady? ;))
  • M dziś, tonem odkrywcy:
    Mamo,u nas jest pięć poraroków !!!!
    I liczy: wiosna lato jesień zima jak byłam malutka i zima jak była duża!

a spróbuj jej zaprzeczyć i coś tłumaczyć :-L
  • edytowano stycznia 2016
    J. Podchodzi do mnie i klepie mnie po brzuchu.
    - O masz dziś większy brzuch! może tam jest siostrzyczka.

(Nie ma)
  • @agnieszkamama, a po co jej tłumaczyć. Dziecię kreatywne jest. Sama się z tego wyleczy.
  • Nasza 5latka została na chwilę z bratem 19latkiem leżącym naszym Przemkiem.Miała się nim ,,opiekować,,.Gdy wróciłam mała do mnie-mamusiu ja jednak będę weterynarzem bo taki chory człowiek to dopiero z nim roboty.
  • poddałam się, bo brzmiałam mniej pewnie niż ona ze swoją tezą
  • I dobrze. Po co się napinać. Co innego, żeby chodziła do szkoły i upierała się tak napisać w wypracowaniu.
  • Moj 6 latek bsrdzo dużo słucha płyty "Panny wyklete", także dyżo czytamy bajek. Dzisiaj rozmawiamy jaką nastepną książke bedziemy czytać. Franek mowi jak skończymy te to bedziemy czytać U Andersa.
  • edytowano stycznia 2016
    -Jak będe duzy to będę taki jak pani @Katia.
    -???
    -Będe miał tyle zwierzaków w domu.

Dodam, ze to dziecko zna panią @Katia jedynie z opowiesci.

:)
  • Mikołaj l. 3: pójdę z Tobą po jajka do garażu, bo beze mnie będziesz się nudzić!

Miki ma zadatki na lingwiste, wymyśla nowe słowa, w sumie często brzmią logiczniej, niż obowiązujące. np. Czytamy książkę i Miki mowi:- Jeszcze raz, od zaczynku! (od początku)
    Super jest dziecięcy język :)
  • o tak, język Mikołajów :)
    "wytrzyłem dokładnie tyłek"
  • @Skatarzyna waszemu Mikolajowi też sie cały dzień buzia nie zamyka? A nóżki nie męczą bieganiem? Wrrr, dopiero niedawno zasnął, a nie śpi od 7
  • Nóżki się czasem męczą, ale to pewnie ze starości ;)
    za to buzia nigdy!
  • Moj Misiek malo co gada, ale ostatnio mowil:
    -Mama chalwa?
    -Tak, mama lubi chalwe (wiadomo dlaczego tyle kilo do zrzucenia).
    -Tata chalwa?
    -tata tez lubi chalwe...
    I tak reszta rodziny...
    Wolalby chyba, zeby ktos tej chalwy nie lubil....
  • @Małgorzata32 - jestem zaszczycona :) Zdecydowanie musimy się poznać :D
  • A dzis przytargal ze szkoły...pulalke do łapania mysz- taką co nie zabija zwierzaka tylko zamyka w klatce. Pozyczyl na ferie od pana od przyrody.
    I zawiedziony, ze u nas nic sie nie złapało.
    Ale ma plan- do babci jedzie. Tam prawdopodobienstwo zlapania myszy zdecydowanie wieksze. Przepraszam za OT.
    @Katia jestem pewna, ze znajdziecie wspolny język. :)
  • Lidka
    - Wiecie Witek mnie naprawde dużo uczy!
    - to super, a czego.
    - no wiesz , że z tej stony stołu nie wolno stawać ani chodzić bo się może złamać,
    No i takiego wieszenia z głową na dół i takich fikołków i skakania na łóżko z komody.....
  • "Za młody na sen, za stary na dżem" śpiewa namiętnie mój pięciolatek :D
  • M (4): Jestem dzielny i ciągle z kimś się dzielę
  • Mąż wczoraj stroił gitarę i trochę śpiewał, i jak śpiewał " kochaj mnie, jak zapalniczka ogień,.." to nasza dwulatka za każdym "kochaj mnie" śpiewała "kacham ciee"...
  • Przenoszę nocnik do pokoju dziewczynek i mówię "przeniosłem nocnik" a moja córka Milena "to miło "
  • Mój Franek (niebawem 5 lat), myje się samodzielnie pod prysznicem. Zamknięty na cztery spusty. Myje się i dotyka. Więc ja niepolitycznie: ne drap się po pitolku. Na to Fra zaczyna: dotykam jajeczko. Może się coś wykluje? Może kurczaczek? Na moja zdziwioną minę odpowiada: a to taki żarcik :))
  • -jak jeszcze raz zobaczę paluchy w buziach, to posmaruje te paluchy czymś gorzkim!
    -hmm? :D gorzką czekoladą?
  • U mnie by pomogło ;))
  • Dziś rano leżymy sobie 3 dziewczyny w łóżku, bawimy się z małą Zosią. NAgle Marysia: mamusiu, a ja będę miala jeszcze malutlką siostrzyczkę albo braciszka? Zosia by miala takiego swohjego przyjaciela...chcę małego bracisza, nazwiemy go Kacperek

:-?
  • 8 latek zagląda mi przez ramię - "Co to jest ten wielodzietny ogr?"
    =))
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.