Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

moje dziecko powiedziało :)

16263656768197

Komentarz

• O, Agnieszka, skalpel. Już od miesiąca się przymierzam i ... nic. Może poczuję się zmobilizowana...
  • Nie moje i nie dziecko (73 l.):

Ja (produkuję się): Panie Lesiu, trzeba myć ręce przed jedzeniem, bo na rękach mamy brud i... bakterie, one powodują choroby... nie widzimy ich, ale one tam są... są takie małe, że są dla nas jakby niewidzialne...

P.L. (po dłuższej zadumie): Życie wieczne jest niewidzialne...
  • Helena zdejmuje gumki z włosów, rozplatuje warkoczyk.."dzis chce byc czarownica"
  • Synek 2 lata i 8 miesięcy w sklepie zafascynował się hulajnogą i wrzeszczał do każdego: HUJAJNOGA!
  • Lidka 4 lata
    Gotujemy razem obiad.

- Mamo a plawda, że ja byłyśmy dzieckami to nie umiałyśmy ani gotować ani paniel(r)ować... No nie.
  • Proszę J (4 lata) żeby zmył stół po obiedzie. Wyciera, ale tylko przy swoim miejscu. Proszę więc żeby wywarł cały po wszystkich.
    J - oj mamo tyle? Jak macocha.
    Ja - co macocha?
    J - (z westchnieniem mocno zapracowanego człowieka) jak macocha Kapciuszkowi karzesz mi tyle pracować i pracować.
  • JAsio do Piotrusia:
    - cześć Pipo
    (ja turlam się wewnętrznie ze śmiechu, ale nie reaguję, Oni nie znają tego słowa)

Po chwili...
    - cześć Pi :)

• kika,u nas to samo!!!!!!
  • Wiki(22 MSC) przybiega i krzyczy "mamo ,mamo zdepciłam kulkę " (zdeptalam ) ,jadlaa suche płatki,kulki czekoladowe.Mowie jej to choć szybko pokaz gdzie zdeptalas .Biegnie podskakujac i pokazuje gdzie.Pytam ją ,ale gdzie ta kulka ? A ona na to "zjadlam ,hulaaa" i podskakuje z radosci.
    Co z niej wyrośnie....
  • Normalny człowiek. Moi tez jedza, co Im spadnie
    Trzeba tylko na ulicy uwazac, bo jest ta tendencja zzarcia z ziemi.
  • Warto poza dom sztruksy ubierać
    Więcej sie wyciera piasku/błota ze znalezionego kawałka jedzenia ;)
  • Z ostatniej chwili:
    mamo, a Śnieżka z Kapciuszkiem się znają?

=))
  • Maciek do Zosi:
    -jesteś taka złoślwa!
    Z: wcale nie jestem!
    M: to jaka jesteś?
    Z: piękna!? :)
  • Helena: "urodzilas Franka Tosie Alusie i mnie..wszystkich tak rodzisz..moze jeszcze tatusia urodzilas?"
  • Sz(5,5l) siedzi w toalecie na dłuższym posiedzeniu i recytuje sobie: "Panie Jezu, nasze słonko pobłogosław to jedzonko" (z przedszkola)

8-}
  • edytowano lutego 2016
    Pytałam kiedyś mojej E. Co bylo w przedszkolu, no uczyli się wiersza o jeżu: panie jeżu, nasze słonko, pobłogosław to jedzonko. ;;)
  • Lidka
    Mamo a oni zabili Pana Jezusa, przybili mu rece do krzyża , i korone z kolcami założyli i ucieli nogę!
    - Nie ucieli nogi Panu Jezusowi.
    - To czemu na krzyżu mzawsze tylko jedną?

Gosia czyta wieczorami dzieciakom Biblie,
    W dzień t
    Lidka z Lalką
    -Królu nie wiem czyje to dziecko
    Witek z mieczem
    -To przetniemy na pół
    - dobra
  • Mikołaj dziś zrobił nową szczotkę do zębów z klocków, która ma takie specjalne guziki, że się pasta SAMA NAŁAŻA :D
  • M:mamusiu,mamusiu,powiedz ze mną dni.
    mówimy:poniedziałek, wtorek, środa itd,...
    mamo, a dziś jest jaki dzień..?
    No i cała rozmowa w ten deseń, a M. nagle:
    mamo, a wy z tatą w tym tygodniu będziecie już w niebie?

ja @-)
    ale jakoś wybrnęłam, mówiąc,że nie wiem, co Pan Bóg dla nas ma, ale że jeszcze troszkę chciałabym i tata z nią zostać :)
  • Ania 3,5 zadaje zagadkę. Można zjeść to co wychodzi mu z pupy albo jego samego? Wiecie co to?
  • Chlopcy bawią się ,układają.Artur (9l) narzuca zasady ,Adam (6) nic a nic nie kuma.Po chwili słyszę Artura "normalnie masakra" .Chwilę później ganiam po domu gołą Wiki (22msc) ,zlapalam -zadyszki dostałam ale kucam ,tłumacze ,wręczania majty ,spodnie itd i proszę żeby poszła się NATYCHMIAST ubrać .Ona oburzona zabiera ubrania ,obraca się ,wrzuca na kanapę,siada ubiera się i mamrocze pod nosem ,nolmalnie masiakla"
  • pokrzyczałam na młodszą córkę, starsza (4 latka) przychodzi do niej i mówi: nie martw się Olunia mama musi czasem trochę pokrzyczeć, ale jak będziemy mamy słuchać to nie będzie krzyczeć, choć przytulę cie i pociesze

a za chwile do mnie mówi: mamo już pocieszyłam O. już nie płacze :D
  • @andora jajko i kura
  • całkiem smacznie, a z pozoru ozibdliwe ~:> ~:> ~:>
  • Tak jest :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.