Nie wiem.. wzięliśmy te droga bo u Tosi ważniejsze estetyka niż cokolwiek A ona chyba też jakąś taką bardziej lepsza... mam nadzieję że babka wysłała i w pon dojdzie..
Chlopaczki w wieku 4-5 uciesza sie z Hot Wheelsow( resorakow), w tej cenie sie zmiescisz a HW sa porzadne. Dla chlopcow nieco starszych moze byc taki gadzet: jest cos takiego jak "zdrapki"- czarne kartki, rysujesz na tym a pod spodem sa kolory. Wychodza bajecznie odlotowe rysunki. W Empiku np.byly do kupienia 3 kartki po 5 zl. Mozna kupic caly blok takich kartek i podzielic na sztuki. Natepny gadzet +-7 lat to karty pilkarskie, jajko gumowe odbijajace sie od ziemii a imitujace prawdziwe. Dalej: zeszyt/albumik na naklejki( okolo 4,5,6 zl, nie pamietam dokladnie ale kupowalam kiedys kilka sztuk, hicior to byl) + naklejki w zestawie lub bez naklejek.
super, jeszcze pewnie te super zingsy co sa popoularne a dziewczynom w takim wieku? masz pomysł? na dziewczynach znam się już lepiej ale zawsze to większa próba badawcza
Okey No to tak: moje dziewczyny(11 i 15) mi tu podpowiadaja pierscionki, bransoletki, takie gumowe(gluciakowe) zwierzatka do sciskania - mielismy takie żabki, jaszczurki, jeze, pieski. Z zewnatrz jest cienka warstwa gumy a srodek jest wypelniony takimi malusienkimi kuleczkami. To dla takich dziewczynek starszych niz 3-4 latka, zeby nie przegryzly ale naprawde wdzieczna jest taka zabawka i niedroga. Cotton ballsy i przerozne lampki do ozdoby pokoju( Biedronka, Pepco, Rossman). Albumik na naklejki oczywiscie. Fajny kubek! Dla starszych dziewczynek, ktore chodza juz do szkoly i lubia ozdabiac swoje zeszyty to tasiemki( w rolce, wyglada to podobnie jak tasma klejacs tylko jest kolorowe, ma przerozne desenie, jest na to moda obecnie. Poza tym zakreslacze, modelina z Astry. Wszelkie artykuly pismiennicze, fajne zeszyty np. na sprezynie, typu kolonotatnik. Ksiazka: Kawai. Jak rysowac( sa 3 czesci: 1. Naprawde urocze zwierzatka, 2. Naprawde urocze potrawy i 3. Jak rysowac uroczo. Ta ksiazka to hicior, sprawdzilysmy teraz, w Empiku jest za 19 z groszami. Moje dziewczyny i starszy syn mnostwo z tego rysowali i mowia, ze chcieliby taka ksiazke miec swoja. Mielismy ja wypozyczona z biblioteki. I prolongowana ze 2 razy
Proszę o podpowiedź jaką fajną zabawkę/gre/ gadżet w cenie 10-20 zł można kupić chłopcom 3-4 lata 5-7 lat 8-11 lat.
Kompletnie nie znam się na chłopcach
@Rejczel Z samochodzików to Matchbox, koniecznie też Maisto.
Figurki - od biedy mogą być Schleich'a, ale Papo dużo tańsze, lepsze i robią duże tanie zestawy minifigurek: Papo 33016 Mini Knights (Tube, 12 pcs) Figurine, Multicolour Papo 33013 Mini Fantasy (Tube, 12 pcs) Figurine, Multicolour Te mini są bardzo małe, ale dla dziecka żaden problem.
Papo 39109 Guardian of the forest ENCHANTED WORLD Figurine, Multicolour Papo 55001 Figurine - Tyrannosaurus Rex Papo 39345 Red catapult THE MEDIEVAL ERA Figurine, multicolour
@NC500 ale wypasiona fura! Kazdemu chlopcu i jego tatusiowi takie cacko by sie spodobalo i te figurki tez super sa ale chyba wychodza poza widelki budzetowe -> 20 zl.
Wiesz co, @NC500 Ty masz racje z tymi figurkami Papo, bo jak zaczelam guglac, to rzeczywiscie mozna i za dyszke lub np.12 zl wypatrzec fajna figureczke( tak na szybko wypatrzylismy slonika i zimorodka). Ale takie superanckie jak wkleiles to juz drozsze sa niemniej jednak na pewno warto.
Kojarzycie jakieś puzzle, które miałyby dużo elementów (Tak z 500) ale żeby te elementy były też w miarę duże, nie takie jak w tych typowych puzzlach dla dorosłych - żeby z dziećmi dało się układać?
@groszek, jak byłam mała, to zawsze chciałam mieć... bumerang, bo one z takich amerykańskich filmach familijnych często były... I mnie fascynowały. Ale to pewnie nic specjalnego faktycznie jest...
@Polly, wymaga celnego rzucania. Poza tym dość statyczna, nie wymaga biegania, skoków itp. To gra drużynowa dla 4 -12 osób. Banalnie prosta do wykonania we własnym zakresie szczerze mówiąc.
Instrukcja gry:
Tu pierwsza lepsza rozgrywka, gdzie z grubsza widac w czym rzecz:
Trzeba zbić kubby (klocki) przeciwnika, a na końcu króla (klocek po środku boiska) zbite kubby sa odrzucane na pole drużyny przeciwnej i te należy zbić w pierwszej kolejności.
Szczegółowe zasady łatwo znajdziesz w sieci. Edit: chyba udało się poprawić.
Komentarz
Natepny gadzet +-7 lat to karty pilkarskie, jajko gumowe odbijajace sie od ziemii a imitujace prawdziwe.
Dalej: zeszyt/albumik na naklejki( okolo 4,5,6 zl, nie pamietam dokladnie ale kupowalam kiedys kilka sztuk, hicior to byl) + naklejki w zestawie lub bez naklejek.
Cotton ballsy i przerozne lampki do ozdoby pokoju( Biedronka, Pepco, Rossman).
Albumik na naklejki oczywiscie. Fajny kubek!
Dla starszych dziewczynek, ktore chodza juz do szkoly i lubia ozdabiac swoje zeszyty to tasiemki( w rolce, wyglada to podobnie jak tasma klejacs tylko jest kolorowe, ma przerozne desenie, jest na to moda obecnie. Poza tym zakreslacze, modelina z Astry. Wszelkie artykuly pismiennicze, fajne zeszyty np. na sprezynie, typu kolonotatnik.
Ksiazka: Kawai. Jak rysowac( sa 3 czesci:
1. Naprawde urocze zwierzatka, 2. Naprawde urocze potrawy i 3. Jak rysowac uroczo.
Ta ksiazka to hicior, sprawdzilysmy teraz, w Empiku jest za 19 z groszami. Moje dziewczyny i starszy syn mnostwo z tego rysowali i mowia, ze chcieliby taka ksiazke miec swoja. Mielismy ja wypozyczona z biblioteki. I prolongowana ze 2 razy
Latwe a jednoczesnie takie fajowe Dziewczynom sie spodoba.
@Rejczel Z samochodzików to Matchbox, koniecznie też Maisto.
Figurki - od biedy mogą być Schleich'a, ale Papo dużo tańsze, lepsze i robią duże tanie zestawy minifigurek:
Papo 33016 Mini Knights (Tube, 12 pcs) Figurine, Multicolour
Papo 33013 Mini Fantasy (Tube, 12 pcs) Figurine, Multicolour
Te mini są bardzo małe, ale dla dziecka żaden problem.
Papo 39109 Guardian of the forest ENCHANTED WORLD Figurine, Multicolour
Papo 55001 Figurine - Tyrannosaurus Rex
Papo 39345 Red catapult THE MEDIEVAL ERA Figurine, multicolour
Chodzi mi o całe tuby minifigurek:
Z tego zestawu wkleiłem rycerza i konia:
Papo 33016 Mini Knights (Tube, 12 pcs) Figurine, Multicolour
A z tego Nazgula:
Papo 33013 Mini Fantasy (Tube, 12 pcs) Figurine, Multicolour
Katapulta, tyranozaur, ent i feniks faktycznie są drogie.
Ale zabawa jest super.
Edit: chyba udało się poprawić.