Uwaga, uwaga, cytuję: :Twoje zamówienie zmieniło status Zamówienie nr ….. otrzymało status: przyjęte do realizacji Dziękujemy za złożenie i potwierdzenie zamówienia w naszym sklepie. Będziemy Ciebie na bieżąco informować o postępach w jego realizacji. Czas realizacji: 24 godziny"
Kiedy mam mięsko obłożyć ziołami, solami i jak długo marynować? Szynkowar zbliża się do mnie...
Jak pekluje mieso, to stoi tydzien, dwa tygodnie w roztworze, tylko je obracam na wszystkie strony - zalezy od wielkosci kawalka. W zwyklej marynacie raczej wiecej niz dobe, dwie nei robiłam.
Oczywiście, że będzie fotoreportaż. Ale mój pewno w poniedziałek albo wtorek dotrze. A nawet jak w poniedziałek to dopiero od wtorku u nas można kupić dobre mięso.
Nawet gdyby się zgodził, nie zrobiłabym mu tej krzywdy - raz przymierzył kapelusz - i wystarczy Mam też pewne obawy, że turban by zakrył to i owo, a wyostrzył za to podobieństwo do teściowej.
@Marsjanka u mnie w razie czego degustacja będzie niebawem PS czy Twój małżonek jest pzred wyjazdem do ikei czy przegapiłam i już po? (Ja o tej szafce nad pralkę.)
a to mój własny pomysł na wykorzystywanie szynkowara, bez parzenia, tylko chłodzenie: jak mam za dużo pieczeni - a miewam, bo jak napalimy w piecu, to szkoda nie wykorzystać ciepła, więc piekę na patelni rozgrzałam pociętą na kawałki, wrzuciłam do szynkowara, zalałam rozgrzanym sosem pieczeniowym, ścisnęłam, zostawiłam do wystygnięcia i tak oto wygląda, też indyk:
Komentarz
:Twoje zamówienie zmieniło status
Zamówienie nr ….. otrzymało status: przyjęte do realizacji
Dziękujemy za złożenie i potwierdzenie zamówienia w naszym sklepie. Będziemy Ciebie na bieżąco informować o postępach w jego realizacji. Czas realizacji: 24 godziny"
Kiedy mam mięsko obłożyć ziołami, solami i jak długo marynować? Szynkowar zbliża się do mnie...
żartuję, przygotuj mięso tak, jakbyś szykowała do pieczenia - będzie ok.
My dziś będziemy peklować do wędzenia, na tydzień zamkniemy w glinianych beczkach w piwniczce.
@MagdaCh , pochwał sie wrażeniami , jak zrobisz. Z atrakcyjną fotą wkomponowaną w martwą naturę!
Przyjaciół już przekonaliśmy, że bez szynlowaru długo nie pociągną...
Foty a'la z kuchni z SekerAga )
pilne pytanie - czy to Ty pisałaś, że bez woreczków gotujesz w szynkowarze? Też bym wolała bez nich. Czy da się?
My tez bez woreczków
u mnie w razie czego degustacja będzie niebawem
PS
czy Twój małżonek jest pzred wyjazdem do ikei czy przegapiłam i już po? (Ja o tej szafce nad pralkę.)
najmłodsze przeziębione już dwa tygodnie
Gdyby jechal i gdyby mial miejsce - to chodzi mi o to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00206096/
{pieniadze moge dac wczesniej}
jak mam za dużo pieczeni - a miewam, bo jak napalimy w piecu, to szkoda nie wykorzystać ciepła, więc piekę
na patelni rozgrzałam pociętą na kawałki, wrzuciłam do szynkowara, zalałam rozgrzanym sosem pieczeniowym, ścisnęłam, zostawiłam do wystygnięcia i tak oto wygląda, też indyk:
I mniam.