@olgal naprawdę wystarczy do banku. Oni maja system zawieszenie ważności w całym kraju. Zgłoszenie jest traktowane jak oficjalne.
Tak,ale te różne para-banki czy chwilówki nie korzystają z tych systemów i w razie gdy ktoś na ten dowód weźmie kredyt zaczynają się schody. Dobrze jeśli to będzie zgłoszone na policji w razie przepraw w sądach. Widzisz znajoma z pracy miała taki problem, że nawet baz dowodu,ktoś na jej dane-pesel i adres wziął pożyczkę.Miala potworne problemy.To ona musiała wszelkimi sposobami udowadniać, że nie wzięła tych pieniędzy, żeby nie musieć teraz tego spłacać.
poprosze za mojego męża, jutro będzie miał sądny dzień w pracy. Nazbierało się sporo nieporozumień, jutro miało dojść do powaznej rozmowy miedzy nim a szefem. Niestety w sobotę doszło dodatkowo do awarii i pewnie beda próby obciązenia odpowiedzialnościa mojego męza. Mąz sie wybroni bo nie jego wina, ale wie ze rozmowa bedzie nieprzyjemna i może się skończyć rozwiązaniem umowy. Od soboty chodzi jak zombi, na lekach uspakajających.
Dostałam smsa od znajomej: Moja siostra Magda jest w 22tyg.ciąży. Ma dużego mięśniaka 6cmx4,5cm, który obumiera tworząc martwicę w macicy. Lekarze nie wiedzą co robić, powinna mieć operację (która prawdopodobnie zakończyłaby życie dziecka, może być potrzeba usunięcia macicy), jest silny stan zapalny i ból na granicy wytrzymałości. Proszę o modlitwę, Jezu ufam Tobie!
Poproszę o wsparcie, dziś o 11 mam ważną rozmowę w sprawie pracy. Najprawdopodobniej jeszcze nie decydującą, ale jednak ważną. Denerwuję się, nie mogę sobie miejsca znaleźć. O spokój i dobry przebieg tej rozmowy.
Dziękuję wszystkim, okazało się, że to pierwszy etap. Teraz będę czekać na wyniki i jeśli będą dobre, to czeka mnie etap "praktyczny". Było spokojnie, mam nadzieję, że dobrze
Od mojego brata: proszę o modlitwę za Kasię i Bartka oraz ich nienarodzone dziecko.
Cytuję smsa od Bartka: "Lekarze stwierdzili śmierć dziecka i
rozpoczęcie procesu poronienia. (...) Tli się w nas jeszcze nadzieja na
cud. O to się modlimy z Kasią, chociaż nie znamy woli Boga, (...), ale
mimo to ufamy Bogu, bez względu na to co się wydarzy".
Ja poproszę. Spałem zdecydowanie za krótko, a powinienem dzisiaj
dojechać do Warszawy z "szaloną piątką" na pokładzie. Ruszam o 16.15, dojadę jak dobrze pójdzie ok. 21.00-22.00.
Komentarz
Widzisz znajoma z pracy miała taki problem, że nawet baz dowodu,ktoś na jej dane-pesel i adres wziął pożyczkę.Miala potworne problemy.To ona musiała wszelkimi sposobami udowadniać, że nie wzięła tych pieniędzy, żeby nie musieć teraz tego spłacać.
Moja siostra Magda jest w 22tyg.ciąży. Ma dużego mięśniaka 6cmx4,5cm, który obumiera tworząc martwicę w macicy. Lekarze nie wiedzą co robić, powinna mieć operację (która prawdopodobnie zakończyłaby życie dziecka, może być potrzeba usunięcia macicy), jest silny stan zapalny i ból na granicy wytrzymałości. Proszę o modlitwę, Jezu ufam Tobie!
Proszę za mnie...
Ośmielam się znów prosić za Pawła o mądrość i zrozumienie
Ja również proszę o modlitwę za bardzo bliska mi osobę, która teraz bardzo cierpi fizycznie...
o opamiętanie dla Pawła nadal proszę
proszę o modlitwę za Kasię i Bartka oraz ich nienarodzone dziecko. Cytuję smsa od Bartka: "Lekarze stwierdzili śmierć dziecka i rozpoczęcie procesu poronienia. (...) Tli się w nas jeszcze nadzieja na cud. O to się modlimy z Kasią, chociaż nie znamy woli Boga, (...), ale mimo to ufamy Bogu, bez względu na to co się wydarzy".
Polecajcie ją.
oby wytrwali
bardzo proszę