Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

15657596162136

Komentarz

• @babka4 tu akurat maz nie pomoze na pewno to nie jego bajka ,meble to moja dzialka
  • edytowano sierpnia 2016
  • prosze mecz ogladac.. nie chce sama sie stresowac ;)
  • męza się obudził i oświecony woła-mecz jest!!

Gdzie w Łodzi kupić balsam kapucyński? ktoś cos?
  • J. ma dziś gorączkę 39,5. Kurde, dopiero co miał ropne zapalenie gardła. Czyżby znowu to samo......

• Cholera. Niby lekarka widziała go po zakończonej kuracji i było ok. 
  • tyle moge
  • O 5.40 miał 39,5 dałam Paracetamol.
    Minęło niecałe półtorej godziny jest 39,8. Co mam robić? Mogę teraz dać Kidafen? Czy jest za mała przerwa? @Katarzyna jak myślisz?
  • A dałaś dobrą dawkę do wagi?
  • Tak. Zrobiłam mu teraz kapiel
  • Zalecane jest około 12mg na kg masy ciała w czopku nawet 15mg.

Ja bym teraz wykąpała jak temperatura nie spadnie dałabym ten Kidafen. Choć ostatnio słyszałam że dawanie naprzemiennie różnych leków przeciwgorączkowych osłabia ich działanie, ale w takiej sytuacji, to chyba lepiej dać cos innego bo może lepiej zadziała.

• Na razie leży w wannie. Za jakiś czas zmierzę. Dzieki
  • 39,3 
    No spada jak szalona....
    Na 18.20 mam lekarza
  • No właśnie ostatnio lekarka mi mówiła, że po ibuprofenie trzeba zachować ten odstęp ale po paracetamolu nie, bo paracetamolu nie da się przedawkowac. Na wszelki wypadek poczekam
  • Ale jak paracetamol nie działa to moze lepiej nurofen. Nie wiem czy cie pocieszę ale u moich infekcje z gorączką trwają krótko i nie pozostawiają śladów. System immunologiczny pracuje. Gorzej bywało jak się przyplątał kaszel lub katar i trwał tygodniami
  • Kidofen duo
    Dzisiaj idziemy prywatnie do zaufanejPani doktor
    Podziękowali 1Cart
  • Tak zrobię.
    Skoro podałam Paracetamol o 5.40, to o której najwcześniej mogę dać Kidofen duo?
  • Paracetamol nie dość, że da się przedawkować to jeszcze przedawkowanie jest bardzo groźne. Moja znajoma pracuje na sorze i nie raz mi opowiadała, że ludzie się nasłuchają reklam, że bezpieczne, że dostępne w każdym sklepie, że bez skutków ubocznych i łagodne i biorą bez opamiętania... dobrze @mama_asia że masz zaufaną Panią doktor, bo chociaż takich głupot się nie nasłuchasz... dużo zdrówka dla synka!
  • Boję się, że lekarka poprzednio trochę spartoliła sprawę i znów będzie antybiotyk :(
  • Wiem, że łatwo powiedzieć, bo sama w takich chwilach często się zadręczam, ale może choć do wizyty spróbuj nie myśleć o antybiotyku, może nie będzie tak źle! 
  • Nie minęły jeszcze cztery godzina a ma 40,4 
    Daje go znowu do wanny.
    Cztery mijają o 9.40
  • @mama_asia a może okłady na czoło i na kark jednocześnie. Kiedyś dziecku pomogły w takiej sytuacji.
  • Podałam Kidofen. 
    Następny dopiero za 6 godzin.
    A jak znowu wzrośnie do tego czasu? 
    Matko kochana
  • Trzymaj okłady. Tylko je schładzaj.
  • O rany... 
    +++
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.