O 5.40 miał 39,5 dałam Paracetamol. Minęło niecałe półtorej godziny jest 39,8. Co mam robić? Mogę teraz dać Kidafen? Czy jest za mała przerwa? @Katarzyna jak myślisz?
Zalecane jest około 12mg na kg masy ciała w czopku nawet 15mg.
Ja bym teraz wykąpała jak temperatura nie spadnie dałabym ten Kidafen. Choć ostatnio słyszałam że dawanie naprzemiennie różnych leków przeciwgorączkowych osłabia ich działanie, ale w takiej sytuacji, to chyba lepiej dać cos innego bo może lepiej zadziała.
No właśnie ostatnio lekarka mi mówiła, że po ibuprofenie trzeba zachować ten odstęp ale po paracetamolu nie, bo paracetamolu nie da się przedawkowac. Na wszelki wypadek poczekam
Ale jak paracetamol nie działa to moze lepiej nurofen. Nie wiem czy cie pocieszę ale u moich infekcje z gorączką trwają krótko i nie pozostawiają śladów. System immunologiczny pracuje. Gorzej bywało jak się przyplątał kaszel lub katar i trwał tygodniami
Paracetamol nie dość, że da się przedawkować to jeszcze przedawkowanie jest bardzo groźne. Moja znajoma pracuje na sorze i nie raz mi opowiadała, że ludzie się nasłuchają reklam, że bezpieczne, że dostępne w każdym sklepie, że bez skutków ubocznych i łagodne i biorą bez opamiętania... dobrze @mama_asia że masz zaufaną Panią doktor, bo chociaż takich głupot się nie nasłuchasz... dużo zdrówka dla synka!
Wiem, że łatwo powiedzieć, bo sama w takich chwilach często się zadręczam, ale może choć do wizyty spróbuj nie myśleć o antybiotyku, może nie będzie tak źle!
Komentarz
Gdzie w Łodzi kupić balsam kapucyński? ktoś cos?
Minęło niecałe półtorej godziny jest 39,8. Co mam robić? Mogę teraz dać Kidafen? Czy jest za mała przerwa? @Katarzyna jak myślisz?
Zalecane jest około 12mg na kg masy ciała w czopku nawet 15mg.
Ja bym teraz wykąpała jak temperatura nie spadnie dałabym ten Kidafen. Choć ostatnio słyszałam że dawanie naprzemiennie różnych leków przeciwgorączkowych osłabia ich działanie, ale w takiej sytuacji, to chyba lepiej dać cos innego bo może lepiej zadziała.
No spada jak szalona....
Na 18.20 mam lekarza
Dzisiaj idziemy prywatnie do zaufanejPani doktor
Skoro podałam Paracetamol o 5.40, to o której najwcześniej mogę dać Kidofen duo?
Daje go znowu do wanny.
Cztery mijają o 9.40
Następny dopiero za 6 godzin.
A jak znowu wzrośnie do tego czasu?
Matko kochana
+++