Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Orgowe pogadanki o wszystkim.

15758606263136

Komentarz

• Nikt tu kawy dziś nie pije???

@tryk?

Ja właśnie zasiadłam z pierwszą...
  • mnie od kilku dni od kawy odrzuca. Za to wzięło mnie na herbatę.
  • @mama_asia, a okłady na łydki, albo skarpetki z octu?
    • Okłady z octu: oprócz okładów na łydki istnieją jeszcze inne sposoby na gorączkę, które będziesz mogła zastosować u swojego dziecka. Ocet może mieć różne działanie na ludzki organizm. Przy podwyższonej temperaturze ciała działa odświeżająco i odprężająco. Pomaga także regulować temperaturę ciała, co oznacza, że równoważy także ewentualną jej nadwyżkę. Przy stosowaniu okładów z octu konieczna będzie podkładka chroniąca materac. Aby przygotować roztwór, będziesz potrzebowała około litra wody i pięć łyżek octu. Następnie należy zamoczyć w płynie ręczniki i lekko wilgotne owinąć wokół łydek dziecka. Gdy okład ogrzeje się od ciepła ciała (czyli mniej więcej po około 5 minutach), należy go zmienić.
    • Skarpetki z octu: skarpetki z octu to kolejna metoda z grupy: sposoby na gorączkę. W gruncie rzeczy to zwykła modyfikacja metody z octowymi okładami. Również tutaj dobrze jest zadbać o podkładkę zapobiegającą przeciekaniu. Na początku zamocz bawełniane skarpetki w litrze letniej wody, w której uprzednio rozpuściłaś pięć łyżek octu. Potem wykręć dobrze skarpetki i załóż dziecku na stopy. Następnie załóż na nie parę suchych skarpetek. Dziecko powinno je mieć na sobie tak długo, dopóki wewnętrzna para, a więc ta zanurzona w occie - nie wyschnie.
  • Zaraz zrobię, dziękuję.
    Po kidofenie poprawa na 39,8
    Super
  • po wyjściu z chłodnej wody zawiń go w mokre wilgotne prześcieradło
    popatrz czy to czasem nie szkarlatyna-płonica
    zapalenie gardła i wysypka taka sina na brzuchu, plecach ale po kilku dniach
    najpierw gorączka

mój synek miał 40,2 i majaczył i miał drgawki
    obyło się bez szpitala, wizyta prywatna i pod telefonem z lekarką
    schładzanie, okłady chłodne i nawadnianie bo nie mógł jeśc tylko trochę pił
  • 3 dni to trwało
    nie było nurofenów wtedy... to już 15 lat minęło ;)
  • @Malgorzata  32 wypoczelas w lux
  • Zrobiłam okłady na łydki. Na razie 37,1. 
    Na wieczór pewnie podskoczy znowu.
  • Wypoczywam nadal :)

A głównie włóczę się po wiosce. I zaliczam z dziećmi okoliczne place zabaw- w promieniu 300m od domu jest co najmniej 3. Tyle, że puste, bo dzieci tu jak na lekarstwo. Moje więc korzystają.
  • Nagle nie wiadomo skąd dreszcze i 39,9 :(
  • Dobrze, że niedługo wizyta. Najwyższa temperatura dzisiaj to 40,9.,
  • Strasznie mnie boli głowa ze stresu.
  • I jak synek po wizycie @mama_asia  ?
  • Moje dziecko tez goraczkowalo na wakacjach
    Do tego teatralnie mowila ze widzi aniołki
    Wiec ja juz bylam przekonana ze to koniec

• Prawdopodobnie to nawrót choroby. Niby na razie gardło ok i reszta ok ale antybiotyk dostał :(
    Kurde, niedawno skończył brać tamten...
  • Wiem, że to głupie, ale gdybym nie karmiła to już bym zapaliła
  • asiao powiedział(a):
    Moje dziecko tez goraczkowalo na wakacjach
    Do tego teatralnie mowila ze widzi aniołki
    Wiec ja juz bylam przekonana ze to koniec

O rany
  • Tak bylo jak miala 5lat
    Teraz ma 7 i ma sie dobrze
  • Moja wówczas 5-6 letnia córka w czasie choroby, z tez trudnozbijalna gorączką pytała, jak jest w niebie i czy wszyscy umierają. Ale miałam stracha:)
  • U nas taka niezbijalna temperatura zdarzała sie tylko przy anginach i infekcjach dróg moczowych. I faktycznie, to koszmar jest :( 
    trzymaj sie mama_asia! 

O occie nie wiedziałam, cenna informacja. Ciekawe, czy bede pamietać w razie czego. ;)
  • Od momentu, gdy zobaczyłam na termometrze 40,9 wszystko we mnie chodzi.
  • Nigdy dotąd nie miałam do czynienia z taką gorączką
  • u nas tosia tez przy drogach moczowych tak miewalajako maluszek
  • Moja kiedyś przy gorączce w środku nocy zdrowas mario zaczela odmawiać a miala ze 2-3 lata,  też byłam pewna ze to koniec. 
  • Współczuję tych nerwów. 
    U nas przy infekcjach wirusowych takie wysokie temperatury bywały. 
    Jak by się dało to warto by było mu morfologię,prokalcytoninę i crp oznaczyć. U nas pediatra przynajmniej crp dla pewności ze to coś bakteryjne zleca.
    Na cito powinni w krótkim czasie zrobić gdybście poprosili.Można by poprosić w laboratorium że bardzo pilne i żeby szybko oznaczyli.
    Wiadomo by było wtedy czy to na pewno bakteryjna infekcja i antybiotyk coś pomoże.
  • U nas przy infekcjach moczowych też taka temp.
    K
  • @mamaasia jak noc minęła?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.